Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κρατική εταιρεία για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων


Engineer

Recommended Posts

αν θα δούλευαν εκεί άνθρωποι με αποδεδειγμένη εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα και οι προσλήψεις τους θα γίνονταν με κριτήρια μελετητικού και εργοληπτικού πτυχίου. 

Εχμμ!...  Ξέρεις πως δίνονοντ(αν)αι τα εργοληπτικά-μελετητικά; Με εσωτερικά σημειώματα, πάντοτε κάθε Απρίλιο από τα κεντρικά των Εταιρειών στα εργοτάξια, " ... δηλώστε αυτόν ...", που δεν τον ήξερε ούτε η μάννα του και αυτός δεν ήξερε την διαφορά μεταξύ 3Α και αδρανών σκυροδέματος; Και ας μην ήταν δηλωμένος στο οργανόγραμμα ή στην στελέχωση της εταιρείας; 

Link to comment
Share on other sites

Ε όχι, αυτό δεν το ήξερα.

 

Να προτείνουμε να ανοίξει ειδικό κεφάλαιο στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το βύσμα στην Ελλάδα!!! Αυτοί στο πεδίο αυτό περάσανε και τον Έντισον.

 

...Ποιον Έντισον, τον Φέρμι και τον Χάιζενμπεργκ...

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Αν μπει ένα λογικό πλαφόν στο ποσοστό των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας συμφωνώ στην ίδρυσή της.  Αν τα αφήσουν όλα χύμα, ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα απορροφήσει το 90% των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα (μισθοδοσίες, ενοίκια, αναλώσιμα, πάγια, κτλ);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργώντας μια Α.Ε. Δημοσίου μπορείς να αναθέτεις και δουλειές με Απευθείας Ανάθεση όπως παλιά και όχι να εμπίπτει στις διατάξεις του Βιβλίου Ι του 4412/2016 (κληρώσεις, διαγωνισμοί κτλ)....  

 

Άστο με τις αναθέσεις το τι γίνεται και τώρα στους δήμους, το απευθείας ΠΕΑ πέφτει σύννεφο....Αλλά πιστέυω ότι μεγάλα έργα ανω των 60,000 σε ΝΠΔΔ όπως οι ΔΕΚΟ δεν γίνονται με αναθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια τάση στους δημόσιους οργανισμούς (ΟΤΑ - Περιφέρειες) να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις μελέτες για να περιορίσουν τα έξοδα και επιπλέον για να τις κάνουν όπως θέλουν οι αιρετοί

 

Όταν αυτό γίνει με σχετική πίεση προς τους υπαλλήλους είναι δίκοπο μαχαίρι γι' αυτούς, διότι πολλοί εξ' αυτών δεν έχουν καμία εμπειρία μελέτης, εκτέλεσης και νομοθεσίας μεγάλων έργων. Η όλη εμπειρία τους (στο βαθμό που μπορούν να μπουν σε αυτό το πεδίο) είναι στους διαγωνισμούς. Ειδικά τώρα με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών διαγωνισμών - που δεν μπορούν να βρουν άκρη λόγω της ατελούς νομοθεσίας - έχουν πολύ μεγάλο πονοκέφαλο και δεν μπορούν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο. 

 

Γι' αυτούς τους δύο λόγους είναι απολύτως λογικό να προσανατολίζονται σε "δικούς τους" φορείς στους οποίους οι μηχανικοί θα δουλεύουν υπό το καθεστώς της πίεσης για χαμηλά κοστολόγια. Καταλαβαίνετε τώρα τι έχει να γίνει. Θα πιέζονται για γρήγορα και φθηνά αποτελέσματα και την ευθύνη δεν θα την έχει ο αιρετός που ασκεί την πίεση αλλά ο ίδιος ο μηχανικός

 

Αν από την άλλη τους αφήσουν χωρίς πίεση, θα γίνει αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα που προσπαθούν δλδ όλοι να αποφύγουν κάθε δυνατή ευθύνη.

 

Άρα λοιπόν δεν υπάρχουν άλλες λύσεις εκτός από πλαισίωση του νέου φορέα από έμπειρους μηχανικούς με αυτοπεποίθηση, ή ανάληψη έργων μόνο από ιδιωτικές μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες με επίβλεψη του δημοσίου, όπως γίνεται σήμερα.  

Link to comment
Share on other sites

Όπως λες και εσύ καταλήγουμε ότι ο νέος φορέας είναι η μόνη λύση. Αρκεί να λειτουργεί σωστά, να ελέγχει σωστά και να μην αρχίσουν τις αναθέσεις από εδώ και από εκεί. 

Link to comment
Share on other sites

Καλά.....ας κάνουν πρώτα καταγραφή των κτιρίων που ανήκουν σε δημόσιο - ΟΤΑ και τα λέμε...

 

Αυτοί δεν ξέρουν τα βασικά!

 

Επίσης κάτι που με εκνευρίζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.....υποχρέωση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ...μας βγάζουν την πίστη σε άδειες δόμησης κ ΚΥΕ

 

και το 95% των σχολείων και το 99% των υπηρεσιών δεν έχουν καν WC ΑΜΕΑ...μην μιλήσω για προσβασιμότητα...

 

P.S.: Έγινε κατασκευή νέου πάρκου στην πόλη μου με μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας...ενα ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ.....για προυπολογισμό δεν έχουμε ιδέα...Τόσο δύσκολο ηταν να προκυρήξουν διαγωνισμό με βραβεία της τάξης των 5-10.000 Ευρώ να υπάρχει ενα όμορφο αποτέλεσμα?

Edited by Alsterwasser
Link to comment
Share on other sites

Δώσε πρόσληψη μπαρμπά Αλέξη στο δημοκρατικό λαό! Δώσε προμήθεια! Δώσε έργα στο λαό με την απαράμιλλη ποιότητα του ελληνικού δημοσίου!

 

Το δημόσιο απέθανε, ζήτω το δημόσιο!

 

Όλοι (οι δικοί μας) μέσα, όλοι οι άλλοι έξω. Δημοκρατικά και με το ... αστικό δίκαιο. Και το έννομο δημόσιο συμφέρον πάνω απ` όλα!

Link to comment
Share on other sites

Όπως λες και εσύ καταλήγουμε ότι ο νέος φορέας είναι η μόνη λύση. Αρκεί να λειτουργεί σωστά, να ελέγχει σωστά και να μην αρχίσουν τις αναθέσεις από εδώ και από εκεί. 

 

Δεν ξέρω που καταλήγουμε, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, τα χρήματα όμως για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Αυτό θα πει ότι η Ε.Ε. σε λίγα χρόνια, πολύ λίγα από τώρα, θα ζητήσει τα αποτελέσματα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων. Τα αποτελέσματα αυτά θα τα δει στις μειωμένες δαπάνες λειτουργίας τους. Το λοιπόν, αν δεν υπάρξει μείωση ενεργειακών δαπανών δημ. κτ. στους νέους προϋπολογισμούς, μαύρο φίδι που μας έφαγε...

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.