Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

5 λεπτά πριν, Χριστίνα_Πολ. said:

Δηλαδή μπορώ να δώσω σε ένα προμηθευτή όλο το ποσό της επέμβασης που θα εκτελέσει μέσα από την προκαταβολή του δανείου? 

Δεν θα πρέπει μετά να επιστραφεί αυτό το ποσό έτσι ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό της επιδότησης?

Όχι εάν καλυφθεί 100% ένας προμηθευτής από το ποσό προκαταβολής τότε δεν θα έχει να παίρνει κάτι από την επιδότηση, τώρα αυτό είτε θα γίνει αυτόματα από το σύστημα είτε θα το υπολογίσουμε οι σύμβουλοι έργου..

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μπερδέψετε το ποσό δανείου με την επιδότηση και να μην ακολουθηθεί η διαδικασία για να μην έχετε τέτοιου είδους μπλεξίματα στην πορεία; Ο προμηθευτής από την τράπεζα θα πάρει το ποσοστό που του αντιστοιχεί από το δάνειο και θα περιμένει το ποσό της επιδότησης μετά το τέλος του προγράμματος. Οι σύμβουλοι έργου δεν πρέπει να ανακατεύονται σε αυτά. Τι υπολογισμούς να κάνουμε; άσχετα το είδος της συνεννόησης που έχει γίνει "κάτω από τραπέζι" μεταξύ ωφελούμενου και προμηθευτή, από τη στιγμή που είναι πλήρως ξεκαθαρισμένα τα ποσά δανείου και επιδότησης, καλό είναι να πορευόμαστε έτσι. Προσωπική άποψη πάντα, διότι σε αυτήν την περίπτωση τι θα εξηγήσεις ότι γίνεται σαν διαδικασία στον ωφελούμενο;

Edited by Maria Electrical Engineer
Link to comment
Share on other sites

@Maria Electrical Engineer συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Απλά από τη μία έχω τους πελάτες (που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους προμηθευτές) και τους προμηθευτές (που δεν μπορούν να περιμένουν το πρόγραμμα).

Γι' αυτό και ψάχνω να βρω λύση! Το ιδανικό θα ήταν για μένα να έκανα ακριβώς αυτό που λέει η διαδικασία και να μην πονοκεφαλιάζω με υπολογισμούς και αλχημείες!:roll:

Επομένως αν καταλαβαίνω καλά λες ότι δεν μπορεί να εξοφληθεί ένας προμηθευτής από την προκαταβολή του δανείου? :roll::roll:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Για αρχή σε καταλαβαίνω απόλυτα :) Είσαι στη μέση. Απλά αν ο ωφελούμενος δεν έχει δικά του χρήματα ώστε να τα δώσει υπάρχει θέμα: οι προμηθευτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή να πάνε μέσω διαδικασίας ή να πουν από την αρχή ότι δεν μπορούν να αναλάβουν (έχει συμβεί γι' αυτό σου το λέω... κάποιοι προ,ηθευτές φτάνουν ένα όριο ωφελούμενων που μπορούν να καλύψουν με δικά τους αποθεματικά και αρνούνται όσους πάνε μετά... αναμενόμενο μέσω κρίσης αλλά και επαγγελματικό από τη μεριά τους να είναι ξεκάθαροι με τον ωφελούμενο εξαρχής). Για να μην σε ζαλίζω, έχω και τις άλλες περιπτώσεις, που ο ωφελούμενος έχει ήδη εξοφλήσει προμηθευτή με ίδια κεφάλαια αλλά ακολουθούμε κανονικά τη διαδικασία δανείου-προκαταβολών-επιδότησης και συμφώνησαν ότι όπως θα μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό του προμηθευτή, εκείνος θα τα επιστρέφει. Άσε που εδώ θέλει και άλλη προσοχή, να μην φανεί τραπεζική κίνηση προμηθευτή προς ωφελούμενο αμέσως κ.λπ. αλλά αυτά είναι δικό τους θέμα και προσπάθησε να είσαι ξεκάθαρη ότι δεν σε αφορά απλά εσύ ενημερώνεις.

Σίγουρα πάντως μέσω προκαταβολής δανείου μπορεί να εκταμιευθεί το μέγιστο έως το ποσοστό του δανείου και μόνο, χωρίς να εμπλακεί το ποσό της επιδότησης. Και ότνα έρθει η ώρα της εκταμίευσης του υπόλοιπου ποσού του δανείου, ο συγκεκριμένος προμηθευτής να μην πάρει κάτι αφού θα έχει πάρει το μερίδιό του στην προκαταβολή.

Τέλος, προσοχή, στους υπολογισμούς γιατί ναι μεν η προκαταβολή δίνεται βάση του αρχικού εγκριθέντος ποσού αλλά το τελικό ποσό του δανείου θα επαναπροσδιοριστεί βάση του τελικού τιμολογίου: δηλαδή, αν το τελικό τιμολόγιο είναι 1000€, η επιδότηση είναι 60% δηλ. 600€, άρα μιλάμε για δάνειο 40% δηλ. 400€, η προκαταβολή θα είναι το πολύ 400€ από το ποσό που βγάζει το κουτάκι κάτω από τον πίνακα των προκαταβολών στην πλατφόρμα κ.ο.κ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Maria Electrical Engineer ευχαριστώ πολύ και για τις διευκρινίσεις αλλα και για τις συμβουλές! 

Με βοήθησες να ξεκαθαρίσω πολλά! 

Και πάλι ευχαριστώ! ! :oops: :oops:

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/3/2018 at 9:14 ΜΜ, ata said:

 

Το Uw,διορθ. βάζεις στο πρόγραμμα του ΤΕΕ

Το Uw,rb δεν το βάζεις πουθενά

To Uw τον χρησιμοποιείς σωστά για να ελέγξεις τις απαιτήσεις του προγράμματος

μερικές εταιρείες αλουμινιου έχουν υπολογιστικά προγραμματακια που παρέχουν στούς αλουμινάδες για υπολογισμο Uw, για κάθε συγκεκριμένη σειρα αλουμινίου. Εκει μπορούν να υπολογίσουν Uw καθώς και το Uwδιορθωμένο (αυτο που μπαίνει στο xml, με τα ρολλά και τα παντζούρια). Εμάς αν π.χ υπάρχει κουφωμα με εξωφυλλα, δελτιο προιόντος CE θα μάς δωσουν α)για το Uw και θα βρούμε μόνοι μας την επιρροη του παντζουριου ή β)θα μάς δωσουν μαζί με το παντζουρι ουσιαστικά το διορθωμένο?

Εγω πιστευω το α  ώστε να ελεγξουμε και το ποσο επιδοτησης, αφου σε αυτου την τιμη βγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

sos παιδια κανείς στο προηγούμενο μήνυμα? Το δελτίο προιοντος που σας δινουν οι αλουμινάδες

α) εχει το Uw (κουφωμα=τζαμι+πλαισιο), ωστε να δειτε και αν είστε οκ με τα όρια του προγραμματος και του ΚΕΝΑΚ, που βάσει αυτου γίνεται και η κατάταξη για το ποσο επιδοτησης και μετα εσεις στο xml διορθωνετε λόγω παντζουριού και βάζετε το διορθωμένο,

ή β) εχει κατευθειαν το διορθωμένο? που είναι λίγο πιό μικρό λόγω παντζουριου ,όμως αυτο δεν είναι αυτο που πληρώνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Μερικοί το δίνουν δορθωμένο (όλα τα υλικά από την ίδια εταιρεία). Αν τα ρολλά ή τα παντζούρια τα φτιάχνει άλλος (όχι ο προμηθευτής κουφωμάτων) τοτε το α). Και στο α) ζητάς όλα τα πιστοποιητικά. Χρόνια Πολλά.

Edited by iks
Link to comment
Share on other sites

επίσης Χρονια Πολλά.

Πάντως είναι πολύ πιό σωστο νομίζω το α) είτε είναι ιδιος ο προμηθευτης είτε όχι, και μετα εμείς να κάνουμε την διορθωση απλά για το xml. Διότι αν δίνει Uw διορθωμένο , τότε όταν θα φθάσει στο ΕΤΕΑΝ για έλεγχο το δελτίο επιδοσεων,  δεν θα είναι ξεκάθαρο σε ποιά κατηγορία ανηκει πρός επιδότηση , διοτι το ΕΤΕΑΝ μπορεί π.χ σε εξωστοθυρα να βλέπει Uw=1,9 και άρα ο πελάτης να ζητα 350Ε/τ.μ,μ ενω στην πραγματικότητα το Uw=2,6 και άρα 300Ε/τ.μ να δικαιούται. Και αποκλείεται να μην ζητησουν διευκρινησεις και υπεύθυνες δηλώσεις από το ΕΤΕΑΝ.

Συμφωνεις ή όχι? ή κάποιος διαφωνει και γιατι?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Απλά τα προγράμματα είναι των εταρειών κουφωμάτων αλουμινίου, με τα οποία βγάζουν οι κατασκευαστές το Uw. Αν το θέλεις ξεχωριστά (παράθυρο και παντζούρι ή ρολλό)ζήτα το. Θα το δώσουν υποθέτω. Για το αντίστροφο δυσκολεύονται (όταν είναι άλλου κατασκευαστή). Το θέμα του ύψους της επιδότησης όντως είναι σοβαρό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.