Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

το θέμα δεν είναι αν το θέλω εγω , εμένα με βολέυει το διορθωμένο, όμως θεωρω καλύτερο ώστε να μην μάς ζητάνε μετα υ.δ των προμηθευτων, τα δελτια επιδοσεων που θα ανεβάσουμε στο σύστημα να είναι με σκέτο το Uw και όχι το διορθωμένο.

Νομι΄ζω

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Στο παράρτημα VI στην σελίδα της δήλωσης του ενεργειακού επιθεωρητή στην παρ. ε

Η Υπολογιζόμενη Ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας βάσει του ανωτέρω ΠΕΑ είναι ...... (kWh/m2), η αντίστοιχη ενεργειακή κατηγορία……, ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ........% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

Υπάρχει η εξής απορία.

Στο 1ο ΠΕΑ το κτίριο αναφοράς έχει άλλη "ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας" σε σχέση με το 2ο ΠΕΑ. (139.1 1ο ΠΕΑ - 105.2  2ο ΠΕΑ)

Για τον υπολογισμό της % εξοικονόμησης ενέργειας εγώ κάνω την εξής πράξη:

(ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας Επιθεωρούμενου κτηρίου 1ου ΠΕΑ 576.3 (kWh/m2) - ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας Επιθεωρούμενου κτηρίου 2ου ΠΕΑ 113.5  kWh/m2) / ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας Κτηρίου αναφοράς 1ου ΠΕΑ 139.1(kWh/m2) = 332%

Υπάρχει το εξής παράδοξο. ( Τα νούμερα είναι πραγματικά)

Λόγω της διαφοράς του κτιρίου αναφοράς μεταξύ των ΠΕΑ ενώ θα έπρεπε να βγει κατηγορία Β βγαίνει κατηγορία Γ

Γνωρίζει κανείς γιατί υπάρχει διαφοροποίηση στο κτήριο αναφοράς 1ου και 2ου ΠΕΑ.

ο υπολογισμός της % εξοικονόμησης ενέργειας είναι σωστός;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο υπολογισμός % είναι σωστός.

Η διαφοροποίηση μεταξύ Κ.Α. 1ου και 2ου ΠΕΑ προκύπτει γιατί μάλλον έχεις αλλάξει τύπο θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

TOTEE 20701-1/2017, παρ. 5.1.1 σελ. 105, ε) Σε περίπτωση που το εξεταζόμενο κτήριο κατοικίας θερμαίνεται με τη χρήση αντλιών θερμότητας, θεωρείται ότι και το κτήριο αναφοράς διαθέτει τοπικά συστήματα (αντλίες θερμότητας ενός ή πολλαπλών εσωτερικών στοιχείων), με σταθερό συντελεστή συμπεριφοράς SCOP = 3,2.Η χρήση αντλίας θερμότητας με χαμηλότερο συντελεστή συμπεριφοράς, παρουσιάζει μεγαλύτερη κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας από το σύστημα λέβητα.

Δηλαδή το Κ.Α από λέβητα πετρελαίου που είχε στο 1ο ΠΕΑ (βλέπε α) και δ) περιπτώσεις της ίδιας παραγράφου), στο 2ο ΠΕΑ έχει Α/Θ, άρα θα έχει μικρότερη ε.κ.π.ε.

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

On 11/3/2018 at 9:14 ΜΜ, ata said:

 

Το Uw,διορθ. βάζεις στο πρόγραμμα του ΤΕΕ

Το Uw,rb δεν το βάζεις πουθενά

To Uw τον χρησιμοποιείς σωστά για να ελέγξεις τις απαιτήσεις του προγράμματος

Ποιόν είναι σωστό να έχει ο αλουμινάς στο δελτιο προιοντος (το πιστοποιητικό ) που θα δώσει στο πρόγραμμα. Κανονικά το Uw το απλό, αφού για αυτο πληρώνεται κατηγορία και όχι το διορθωμένο. Ομως πως θα ξέρουν αυτοι του ΕΤΕΑΝ ότι αυτο είναι το απλό?

Link to comment
Share on other sites

Τα πιστοποιητικά για τα κουφώματα, τουλάχιστον αυτά που μου έχουν στείλει εμένα έχουν πάνω τη σχέση και τις παραδοχές υπολογισμού.. Αν είναι η κλασσική σχέση με το Uw που λαμβάνει υπόψη τα εμβαδά υαλοπινάκων κτλ μόνο είναι το Uw.. αν έχει πουθενά Rrb παράγοντες κτλ τότε είναι το διορθωμένο. Αν δεν γράφει τίποτα μην πάρεις τον αλουμινά, πάρε απευθείας την κεντρική εταιρεία και ρώτα τους.

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την συμβουλή σας για να κλείσω μια αίτηση που έχουν πραγματοποιηθεί οι παρεμβάσεις. Αφορά εγκατάσταση θέρμανσης σε διαμέρισμα ισογείου. Το πρόβλημα είναι πως είχαμε δηλώσει για σύστημα με P<20kw ενώ μπήκε λίγο μεγαλύτερο τελικά. Στην σελίδα 25 του οδηγού αναφέρει πως ( Για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης άνω των 20 kW σε κτήριο (όχι κτηριακή μονάδα) η ισχύς του συστήματος (kW) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της ισχύος που προκύπτει από τη σχέση 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 (Pgen) ή της μελέτης εφαρμογής θέρμανσης του κτηρίου. ) 

Η μελέτη μου βγάζει περίπου 15kw , ο πελάτης έβαλε 23kw σύστημα. Πιστεύετε ότι με απλή αλλαγή παρεμβάσεων θα είμαστε εντάξει ή θα προκύψει πρόβλημα? Θεωρώ πως επειδή δεν είναι μονοκατοικία δεν ανήκω στη περίπτωση που αναφέρει ο οδηγός και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό.

 

Υ.Γ. Τα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν έχουν θέρμανση και είναι όλα στον ίδιο ιδιοκτήτη

Edited by silverhawk
Link to comment
Share on other sites

Λέει: σε κτήριο (όχι κτιριακή μονάδα)

Εσύ έχεις κτιριακή μονάδα = διαμέρισμα, άρα κανένα πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.