Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

1 ώρα πριν, eksoif said:

Καλησπέρα, στον οδηγό για την πληρότητα των αιτήσεων που βγήκε στις 4/02 αναφέρει

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία προμηθευτή/ωφελούμενου για πληρωμή με ίδια κεφάλαια μεγαλύτερου ποσοστού (ή και ολόκληρου) και επιστροφή τους όταν γίνει η αποπληρωμή από το πρόγραμμα?

Μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τον προμηθευτή χωρίς να το «ξέρει» το προγραμμα, δηλαδή τα επιπλέον του ποσοστού θα δωθουν στον προμηθευτή είτε μετρητοίς είτε με κατάθεση από διαφορετικό λογαριασμό από αυτόν που έχει δηλωθεί στο προγραμμα. Στην ουσία θα είναι μια «κρυφή» συμφωνία μεταξύ ωφελούμενου και προμηθευτή. Για αυτές τις πληρωμές δεν θα ενημερώνεται το προγραμμα, δεν θα υποβάλλονται παραστατικά, καταθετηρια κλπ...

Edited by Georgia S
Link to comment
Share on other sites

Διευκρινήσεις για την ονομαστική θερμική ισχύ 25-01-2019 Στις από 21/6/2018 & 23/10/2018 σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του προγράμματος, ο ορισμός της Ονομαστικής θερμικής ισχύος έχει ληφθεί από τους Κανονισμούς ΕΕ 811/2013 & 813/2013.Σύμφωνα με αυτούς, στην περίπτωση παρεμβάσεων των υποκατηγοριών 3.Α, 3.Β, 3.Γ & 3.Δ, νοείται πως στο Δελτίο Προϊόντος η αναγραφόμενη τιμή ονομαστικής θερμικής ισχύος περιλαμβάνει και την ονομαστική ισχύ τυχόν συμπληρωματικού θερμαντήρα. Κατά συνέπεια λαμβάνεται από το σχετικό πεδίο αυτούσια και δεν προκύπτει ως επιμέρους άθροισμα (πχ. της ονομαστικής θερμικής ισχύος Prated της Α/Θ + της ονομαστικής θερμικής ισχύος P του συμπληρωματικού θερμαντήρα).

 

Τελικά για να εντάξουμε την αντλία θερμότητας στην ανάλογη κατηγορία δεν αθροίζουμε τυχόν συμπληρωματικό θερμαντήρα;

Παράδειγμα σε μια περίπτωση δεν αναφέρω μάρκα, αναφέρει τον συμπληρωματικό θερμαντήρα στο δελτίο προϊόντος και τον αθροίζει μάλιστα, αλλά μόνο στο μέσο κλίμα.

Με την διευκρινιστική αυτή είναι σαν να λένε ότι κάνανε λάθος που αναφέρανε για συμπληρωματικό θερμαντήρα και το πέρνουμε πίσω.

Διότι δεν υπάρχει αντλία θερμότητας που να αθροίζει στο δελτίο προϊόντος τον συμπληρωματικό θερμαντήρα στα θερμό κλίμα.

 

deltio.jpg

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 6/2/2019 at 2:33 ΜΜ, gtkarch said:

Για ηλιακό απαιτείται νομίζω δήλωση CE, σωστά? Η εταιρεία κατασκευής δεν έχει κάτι τυποποιημένο. Τι δίνει ο προμηθευτής για να το ανεβάσουμε?

Μάλλον όπως φαίνεται εδώ  αναφέρει ότι (βέβαια σχεδόν όλοι έχουν CE): 

Η ΕΒΗΕ ανέλυσε τις απαιτήσεις για πιστοποίηση προϊόντων με βάση τον κανονισμό Ενεργειακής Σήμανσης για τα ηλιοθερμικά προϊόντα, οι οποίες επιγραμματικά αναφέρονται ως εξής:

  • Δεν απαιτείται αλλά δεν δύναται να φέρει ετικέτα ενεργειακής σήμανσης οποιασδήποτε κατάταξης ο κλασσικός ηλιακός θερμοσίφωνας. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από Δελτίο Προϊόντος, το οποίο εκδίδεται και παραδίδεται στον καταναλωτή από τον κατασκευαστή ή υπεύθυνο κυκλοφορίας του προϊόντος.
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που το αναρτώ και δω αλλά πιστεύω ότι είναι πιο σχετική ενότητα

Με τη νέα ΤΟΤΕΕ, έχει γίνει πιο αναλυτικός ο τρόπος υπολογισμού του Uw κουφώματος.

Πλεόν, λαμβάνεται υπόψη κ' η τυχόν ύπαρξη ρολού.

Άρα, οι σωστές διαστάσεις του κουφώματος είναι 1,40Χ2,20.

Απορία ο προμηθευτής πρέπει να κόψει τιμολόγιο  σε κουφώματα με το ρολό επικαθήμενο

πχ  α)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,00= 2,80 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 (αφαιρώντας το  κουτί)

 ή β)   Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα  1,40Χ2,20= 3,08 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2.

Μήπως κάποιος με παραστατικό πλαίσιο + ρολό ίδια τμ (δηλ.β) το καταχώρησε έτσι στο σύστημα και εγκρίθηκε; 

Link to comment
Share on other sites

Ο υπολογισμός του Uw του κουφώματος με το ρολό, υπολογίζει το γεγονός ότι έχεις έναν όγκο αέρα ανάμεσα στο τζάμι σου και το ρολό όταν αυτό είναι κατεβασμένο. Το γεγονός ότι έχεις το κουτί του ρολού από πάνω δεν παίζει ρόλο στο Uw του κουφώματος, καθώς θα μπορούσε να είναι χωνευτό στο εσωτερικό του τοίχου (να κατεβαίνει το σενάζ μπροστά του) και να κατεβάσεις την θερμοπρόσοψη μπροστά του.

Το εμβαδό του ρολού σου είναι όσο του κουφώματος. Αν το αρχικό σου άνοιγμα ήταν 1,40x2,20 και έβαλες το κουτί του ρολού σε κάποιο μέρος του, μπορείς να ανεβάσεις μία υπ.δήλωση ότι η διαφορά στο άνοιγμα είναι λόγω της προσθήκης του ρολού σε αυτά τα 20εκ.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να επανέλθω λίγο στο θέμα τοποθέτησης λέβητα > 20 kw σε διαμέρισμα. 

Έχει πιστοποιηθεί / πληρωθεί κάποιος πελάτης σας, μετά την κατάθεση των τελικών δικαιολογητικών με τοποθετημένο λέβητα μεγαλύτερο απο 20 kw σε διαμέρισμα; 

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, zio7 said:

Καλημέρα. Στην Υ/Δ του προμηθευτή βάσει ποιου ΠΕΑ γράφουμε ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις? Του 1ου ή του 2ου?

του 1ου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.