Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Προσθέτεις +0,20 στο U κάθε τοίχου. Αν π.χ. βγάλεις ένα τοίχο με U=0,460 θα τον καταχωρίσεις στο xml με τιμή U=0,66

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παρα πολύ για την αμεση απαντηση!!! :)

Ωστόσο, εφόσον τοποθετείται θερμομόνωση με προδιαγραφές κενακ τοτε δεν θα έπρεπε να θεωρειται οτι είμαστε στην κατηγορια 4 οπου δεν λαμβάνουμε υπόψιν θερμογεφυρες;

Edited by despoina_pa
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, MAKAP said:

Όταν ρώτησα προμηθευτή κλιματιστικών πως ξεχωρίζουμε τα κλιματιστικά της αγοράς που αντιστοιχούν σε κάθε μια από τις 3 κατηγορίες, μου είπε ότι υπάρχει σχετική λίστα αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει και να μου τη στείλει.

Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια λίστα- την κατάταξη  μπορούμε με σιγουριά να την κάνουμε με βάση την απόδοση στη ψύξη που αναγράφεται στο δελτίο προϊόντος (Pdesignc). Συνήθως βέβαια τα 9αρια κατατάσσονται στην 1η κατηγορία ( <2,6ΚW) τα 12αρια στην 2η κατηγορία (2.6<P<=3.5) και από 16άρι και πάνω στην 3η. 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, υπάρχει πρόβλημα αν ο λογαριασμός δεη δεν είναι ούτε στο όνομα του ιδιοκτήτη αλλα ουτε κ στο όνομα αυτού που το έχει δηλώσει ως κύρια κατοικια;

Link to comment
Share on other sites

Εν αναμονή του νέου κύκλου του ΕΚΟ ΙΙ  σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού, γνωρίζουμε βάσει ποιου φορολογικού έτους θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων?

Δηλαδή εάν κάποιος κάνει σήμερα τη φορολογική του δήλωση (το taxisnet είναι ανοικτό για τις νέες δηλώσεις όπως πληροφορήθηκα) και το πρόγραμμα επανεκκινήσει αύριο, θα δηλώσουμε τα οικονομικά (και ιδιοκτησιακά) στοιχεία όπως φαίνονται στη φετινή φορολογική δήλωση ή στη προηγούμενη ?

Γνωρίζει κάποιος ?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος (σελ18) : 

" η κατάταξη στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1 γίνεται με βάση τα εισοδήματα της τελευταίας, από την υποβολή της αίτησης, εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Εάν η αίτηση στο πρόγραμμα υποβάλλεται σε ημερομηνία που εμπεριέχεται στην περίοδο υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η κατάταξη στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1 γίνεται με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το προηγούμενο έτος από το έτος υποβολής της αίτησης. Εάν η ημερομηνία κατά την οποία ο αιτών υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα είναι μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων, απαιτείται πριν την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος "

εξαρτάται δηλαδή από την ημερομηνία που θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Εαν είναι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, τον επόμενο μήνα να ανοίξει το εξοικονομώ μπορείς να πας και με την δήλωση του προηγούμενου έτους αρκεί να κρατήσεις τους πελάτες σου να μην υποβάλλουν δήλωση μέχρι τις 30/6 (τότε νομίζω κλείνει το TAXIS για τις δηλώσεις). 

(Βεβαια δες και ποιας χρονιάς τα εισοδήματα σε συμφέρουν ... μπορεί να παίρνουν οι πελάτες σου μεγαλύτερη επιδότηση εαν η δήλωση υποβληθεί σήμερα )

Sorry ξαναδιαβάζοντας τον οδηγό τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να έχεις υποβάλλει φορολογική δήλωση σήμερα προκειμένου να κάνεις την αίτηση μιας και είμαστε σε περίοδο εμπρόθεσμων δηλώσεων και τα εισοδήματα πρέπει να είναι της προηγούμενης χρονιάς δηλ του 2018

   

Edited by MAR_PAX
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για το νέο κύκλο πρέπει ο ιδιοκτήτης να υποβάλλει φορολογική δήλωση σήμερα και η αξιολόγηση των οικονομικών και ιδιοκτησιακών στοιχείων θα γίνει με το νέο εκκαθαριστικό που θα λάβει αυτές τις ημέρες από τον λογιστή του, τα λέω σωστά ?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.