Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Ρε παιδιά έχουμε κανα τηλ από ΕΤΕΑΝ που να απαντάνε να ρωτήσω για κάτι εκκρεμότητες που μου έστειλαν;;;

Είχα κάποιες διορθώσεις σε μία αίτηση, τις ανέβασα όλες και μου ξαναήρθε μετά από 10 ημέρες νέο μέιλ με ακριβώς τις ίδιες διορθώσεις. Λες και δεν τους έκανε ούτε ένα από όλα όσα είχα ανεβάσει. Δώστε κάποιο άμεσο σύνδεσμο επαφής αν μπορείτε. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

2107450400

Εγω πάντως για να λύσω το θέμα μου πήγα από τα γραφεία τους. Είναι κεκλεισμένων των θυρών για κάποιον λόγο αλλά τουλάχιστον με εξυπηρέτησαν άμεσα (από το τηλέφωνο της εισόδου :D)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδερφοι, έχετε κάποια περίπτωση με δωρεάν παραχώρηση ακινήτου από τον πρώτο κύκλο του προγράμματος ώστε να μου πείτε ποια επιπλέον  δικαιολογητικά ζητά το σύστημα για αυτές τις περιπτώσεις?

Θέλει πχ το Ε2 του ιδιοκτήτη μέσω του οποίου αποδεικνύεται η δωρεάν παραχώρηση ή το Ε1 του ατόμου που κάνει χρήση της δωρεάν παραχώρησης? Ζητάει και κάτι ακόμη?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

@yian Από ότι θυμάμαι, δηλώνεις στην αίτηση ότι το ακίνητο χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία από τρίτο (υπήρχε επιλογή: Δωρεάν παραχώρηση) και δηλώνεις το ΑΦΜ του. Οπότε μέσω ΑΑΔΕ γίνονται οι έλεγχοι. Θα πρέπει όμως να έχεις τσεκάρεις από μόνος σου πριν την αίτηση ότι τα έχουν δηλώσει σωστά, δηλαδή ο ιδιοκτήτης στο Ε2 τη δωρεάν παραχώρηση και αυτός που το χρησιμοποιεί στο Ε1 ως κύρια κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1)Αν κάποιος δεν έχει συμβόλαιο για την κατοικία αλλά το μόνο έγγραφο που έχει είναι η Διαθήκη του πατέρα του  ή μία ένορκη βεβαίωση τότε μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα?

2)Υπάρχει ένα διαμέρισμα που δηλώνεται 125 τ.μ. κύριοι χώροι και 25 βοηθ. χώροι στο E9. Στο ΠΕΑ όπως επίσης και στην αίτηση του Εξοικονομώ πως και πόσο θα δηλωθεί?

3)Αν αρχικά κατά την ένταξη δε γίνει τακτοποίηση γιατί τα τ.μ. της οικίας συμφωνούν με άδεια, ωστόσο αργότερα κατά τη παρέμβαση εξ.μόνωσης χρειαστεί ΕΕΜΚ και τακτοποίηση γιατί στο οικόπεδο μέσα υπάρχουν άλλες λοιπές αυθαιρεσίες.Τότε στην ανάρτηση των τελικών δικαιολογητικών μπορεί να προσαρτηθεί  η τακτοποίηση ή απαγορεύεται γιατί έπρεπε να αναρτηθεί μόνο κατά το αρχικό στάδιο?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, yian said:

Σε ευχαριστώ, μήπως θυμάσαι εάν ζητάει και τα έντυπα ε1 ενοικου και ε2 ιδιοκτήτη ως pdf ή του αρκούν τα αφμ μόνο; 

Όχι, δεν "ανέβασα" έντυπα. Τα φορολογικά στοιχεία αντλούνται από τα ΑΦΜ μέσω ΑΑΔΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, δύο ερωτήματα συνάδελφοι.

1) Έχω δυόροφη κατοικία η οποία ανήκει 100% σε ένα ιδιοκτήτη.Στον όροφο μένει ο ίδιος σαν κύρια κατοικία και το ισόγειο το παραχωρεί σαν κύρια κατοικία στη μητέρα του.Μπορεί να μπει εξ'ολοκλήρου η δυόροφη κατοικία και πως? Εάν τώρα δηλώσει ως κύρια κατοικία και τις δύο κατοικίες και τη μητέρα ως φιλοξενούμενη του δε μπορεί να πάει ως μονοκατοικία καθώς στον ορισμό της μονοκατοικίας στον οδηγό του προγράμματος αναφέρει

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:  Το ενιαίο κτήριο που περιλαμβάνει μία ιδιοκτησία, που διατάσσεται σε μία ή περισσότερες στάθμες, με κύρια χρήση κατοικίας

2) Έχω δυόροφη κατοικία , μία κατοικία στο ισόγειο και μία στον όροφο με πρόσβαση από εξωτερικό κλιμακοστάσιο. Έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Πως θα ενταχθούν στο πρόγραμμα? Σαν μονοκατοικία, σαν διαμέρισμα ή σαν πολυκατοικία συνολικά? 

Edited by batzmav
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.