Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

On 3/7/2019 at 10:03 ΜΜ, nick_61 said:

σας ευχαριστώ πολύ!

 

Καλημέρα σας, μια ερώτηση: Διαμέρισμα που στην οικ.αδεια φαίνεται 145τ.μ, αυτό που μέτρησα εγώ είναι 135 και 135 είναι δηλωμένο και στο Ε9...τίθεται θέμα τακτοποίησης η κολλήματος της αίτησης?

Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

Το διαμέρισμα ανήκει στη γιαγιά και στον εγγονό με ποσοστό 50% πλήρη κυριότητα  ο καθένας, ο εγγονός είναι ανήλικος και μένει με την οικογένεια του στο διαμέρισμα. Θέλουμε να κάνουμε αίτηση στο όνομα του εγγονού λόγω χαμηλού οικ. εισοδήματος , η αίτηση θα γίνει με τους κωδικούς του εγγονού ή του πατέρα του ;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα πρεπει πρωτα να ξεκαθαρισεις τι συμβαινει με την διαφορα στα τμ. μεταξυ αδειας και σημερινης καταμετρησης.?

Το συμβολαιο τι γραφει?

Κατα τα  λοιπα, κατα τον ΑΚ, για να γινει αναληψη υποχρεωσεων επι ακινητου ενος ανηλικου, απαιτειται δικαστικη αποφαση.

Θα δεις περι αυτου στις οδηγιες,

- αν αναφερει περι δικαστικης αποφασης

- ή αν  ζηταει μονον την συμφωνη γνωμη των ασκουντων την γονικη μεριμνα και επιμελεια.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έχω παρόμοια περίπτωση όπου στην άδεια και στο Ε9 αναγράφονται 145 τ.μ., λόγω του ότι κάποιους εξώστες τους έχει συμπεριλάβει στο συντελεστή δόμησης ο μηχανικός που είχε εκδώσει την άδεια. Εγώ στο ΠΕΑ βγάζω ωφέλιμη 130 τ.μ. Θα το προχωρήσω ως έχει και ο Θεός βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, dimitris GM said:

Δεν θα πρεπει πρωτα να ξεκαθαρισεις τι συμβαινει με την διαφορα στα τμ. μεταξυ αδειας και σημερινης καταμετρησης.?

Το συμβολαιο τι γραφει?

Κατα τα  λοιπα, κατα τον ΑΚ, για να γινει αναληψη υποχρεωσεων επι ακινητου ενος ανηλικου, απαιτειται δικαστικη αποφαση.

Θα δεις περι αυτου στις οδηγιες,

- αν αναφερει περι δικαστικης αποφασης

- ή αν  ζηταει μονον την συμφωνη γνωμη των ασκουντων την γονικη μεριμνα και επιμελεια.

Εγώ δεν έχω θέμα με τα τμ με μπέρδεψες με τον παραπάνω !

Ο οδηγός αναφέρει 

Είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του (ανήλικου) και αυτή θα δοθεί από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα ή το συμπαραστάτη, αναλόγως με τη περίπτωση, όπως ορίζεται στο νόμο (ΑΚ και ΚΠΔΚ) εφαρμοζομένων των διατάξεων περί γονικής μέριμνας , επιτροπείας ανηλίκου και δικαστικής συμπαράστασης.  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 [ξεκινησες σαν συνεχεια της απαντησης και δεν προσεξα οτι ειναι "αλλη ερωτηση"]

κατα τα λοιπα, επι ανηλικων ισχυει αυτο:

Άρθρο 1624. Πράξεις με άδεια του δικαστηρίου: Ο επίτροπος, χωρίς τη γνωμοδότηση του εποπτικού συμβουλίου και την άδεια του δικαστηρίου, δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα του ανηλίκου: 1. να διαθέτει την περιουσία του ανηλίκου συνολικά ή κατά ένα μέρος της. 2. να εκποιεί ή να αποκτά με αντάλλαγμα ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα σε ξένο ακίνητο. 3. να εκχωρεί απαίτηση που έχει αντικείμενο τη μεταβίβαση ακινήτου στον ανήλικο. 4. να εκποιεί τους τίτλους και τα πολύτιμα αντικείμενα του άρθρου 1614.

5. να επιχειρεί οποιοδήποτε έργο σε ακίνητο του ανηλίκου που η δαπάνη του υπερβαίνει το όριο της τρίτης παραγράφου του παρόντος άρθρου. 

6. να εκποιεί εμπορική, βιομηχανική ή άλλη επιχείρηση που περιλαμβάνεται στην περιουσία του ανηλίκου, να αποφασίζει τη διάλυση και την εκκαθάρισή της, καθώς και να ιδρύει νέα επιχείρηση. 7. να εκμισθώνει ακίνητο του ανηλίκου για χρόνο που υπερβαίνει τα εννέα έτη. 8. να δανείζει ή να δανείζεται. 9. να παραιτείται από ασφάλεια για απαίτηση του ανηλίκου ή να ελαττώνει μια τέτοια ασφάλεια. 10. να συνάπτει συμβιβασμό ή συμφωνία περί διαιτησίας για αντικείμενο που η αξία του υπερβαίνει το όριο της τρίτης παραγράφου του παρόντος. 11. να εγγυάται ή να αναδέχεται από επαχθή αιτία ξένο χρέος, με την επιφύλαξη του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 1623. Οι παραπάνω διατυπώσεις, όταν αφορούν διαθέσεις, απαιτούνται και για τις σχετικές υποσχετικές συμβάσεις. Η άδεια του δικαστηρίου μπορεί να δίνεται υπό όρους.

Το όριο πέρα από το οποίο δεν μπορεί ο επίτροπος να επιχειρεί τις πράξεις αριθμ. 5 και 10 της πρώτης παραγράφου του παρόντος ισούται με το ποσό της ετήσιας δαπάνης του ανηλίκου που έχει προσδιοριστεί σύμφωνα με το άρθρο 1612.

 και, επι γονικης μεριμνας, ισχυουν οι  παραπανω οροι

"Οι ανήλικοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν τους γονείς τους, τελούν υπό τη γονική μέριμνα αυτών (1510 και 1515 ΑΚ) και δεν μπορούν να διαχειριστούν την περιουσία τους[1]. Κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1526 ΑΚ, «Οι γονείς δεν μπορούν, χωρίς την  άδεια  του  δικαστηρίου, να επιχειρήσουν στο όνομα του τέκνου τις πράξεις που απαγορεύονται και στον επίτροπο ανηλίκου χωρίς άδεια του δικαστηρίου». Πρόκειται για διάταξη αναγκαστικού δικαίου, η εφαρμογή της οποίας δεν μπορεί να αποκλειστεί με αντίθετη συμφωνία (3 ΑΚ), αφού βρίσκεται έξω από τα όρια της αυτονομίας της ιδιωτικής βουλήσεως[2]. Οι πράξεις, λοιπόν, που επιχειρούν οι γονείς στο όνομα του τέκνου ως νόμιμοι αντιπρόσωποί του, για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη άδεια του δικαστηρίου, είναι εκείνες για τις οποίες απαιτείται άδεια και για τον επίτροπο, ήτοι οι απαριθμούμενες στα άρθρα 1624 και 1625 ΑΚ. Γνωμοδότηση, ωστόσο, του εποπτικού συμβουλίου (1634 ΑΚ), η οποία απαιτείται για τον επίτροπο, δεν απαιτείται στην προκειμένη περίπτωση, αφού η διάταξη (1526 ΑΚ) αρκείται μόνο στην άδεια του δικαστηρίου, διότι η ύπαρξη εποπτικού συμβουλίου είναι ασυμβίβαστη με τη γονική μέριμνα.

Επομενως, οι γονεις χρειαζονται  αδεια δικαστηριου

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μία ερώτηση για τα τετραγωνικά του ΠΕΑ και των κύριων χώρων του Ε9:

Σε περίπτωση μονοκατοικίας, πρέπει να ταυτίζονται τα ωφέλιμα του ΠΕΑ με αυτά του Ε9; Ή τα συνολικά;

Έχω 2 περιπτώσεις, μία μονοκατοικία που δηλώνεται 110 τετραγωνικά στο Ε9, η ωφέλιμη του ΠΕΑ είναι 100 και η συνολική 110 (τα 10 τ.μ. είναι κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο δώμα), και στην άλλη περίπτωση η μονοκατοικία δηλώνεται 100 τετραγωνικά, η ωφέλιμη του ΠΕΑ είναι 90 και η συνολική 100 (τα 10τ.μ. είναι λεβητοστάσιο κολλητά στο κτήριο, με ξεχωριστή είσοδο). Πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή σε αυτες τις 2 περιπτώσεις στα λογιστικά;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Nαι, εφόσον τα επιπλέον μέτρα δεν προκύπτουν από κάποια αυθαίρετη κατασκευή πρέπει να γίνει λογιστική διόρθωση.

Και μια ερώτηση από εμένα,

επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς λογιστές για διορθώσεις στα τ.μ. των Ε9, όλοι μου έχουν διορθώσει το τελευταίο Ε9 αυτό δηλαδή που αναφέρει "όπως έχει δηλωθεί την 8/7/2019".

Μας καλύπτει αυτή η διόρθωση ή πρέπει να διορθωθούν τα τμ και στο Ε9 που αφορά το 2018?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

μπορούμε να αιτηθούμε λεβητάκι αερίου όταν στο δρόμο που βρίσκεται δεν έχει περάσει το δίκτυο Φ.Α.?

ακόμα

μπορεί ιδιοκτήτης που έχει 3 διαμερίσματα στη ίδια πολυκατοικία να κάνει 3 αιτήσεις, μια για το κάθε διαμέρισμα?

Ευχαριστώ.

Edited by Πάνος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.