Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Όλα αυτά υπάρχουν επίσημα ή είναι ότι έχουμε από τα ειδησεογραφικά site;

Λέω για οδηγό ή παραρτήματα αν τα έχει βρει κάποιος επίσημα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω 62,00+1,86*120,00=285,20ευρώ       230,00+55,20φπα=285,20ευρώ

 

 

νιώθω λίγο καλύτερα τώρα...ελπίζω να έχεις δίκιο

Link to comment
Share on other sites

στις παρεμβάσεις που δικαιολογει τό εξοικονομω κατ οίκον ΙΙ δεν συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση Φωτοβολταικού με αυτοκατανάλωση και Ενεργειακό Συμψηφισμό (net metering);

 

είχα την εντύπωση ότι θα έδιναν το δικαίωμα και γαι εγκατάσταση Φβ με net metering...κρίμα δεν έχουν δώσει...

Link to comment
Share on other sites

ακόμα και στο ypeka.gr υπάρχει μόνο ο οδηγός του προγράμματος, χωρίς τα παραρτήματα. Ελπίζω να μην καθυστερήσουν

να τα ανεβάσουν, μιας και οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενημερωμένοι.....

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι διαβαστε τον οδηγο, περιεχει πολλες λεπτομερειες και εν αναμονη των Παρατηματων. Τωρα δεν μας χρειαζονται.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Μεταφέρω από άλλο νήμα που κλέιδωσε:

 

Αντικατάσταση Κουφωμάτων. Βάσει των απαιτήσεων του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση σε αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων (συμπεριλαμβανομένης της αποξήλωσης τους και των εργασιών που απαιτούνται για την τελική διαμόρφωση του δομικού στοιχείου) με θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα (συμπεριλαμβανομένων των εργασιών προσαρμογής του πλαισίου) με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση του κουφώματος (υφιστάμενο πλαίσιο και υαλοπίνακας) πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις. Επιλέξιμη επίσης είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτηρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή γίνονται αποδεκτές και συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες για σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης (τέντες, εξώφυλλα, ρολά, κλπ).

 

Αυτό σημαίνει ότι για να βάλω τέντες πχ πρέπει υποχρεωτικά να έχω αλλάξει και αλουμίνια στο σημείο εκείνο ή να έχω βάλει θερμοπρόσοψη;

Γιατί όπως λέει στην σελίδα 23 του οδηγού

 

*** Συμπληρωματικές επεμβάσεις (επιλογή υποχρεωτικά σε συνδυασμό με αντικατάσταση κουφώματος ή παρεμβάσεις θερμομόνωσης της κατηγορίας 2)

 

Και η τιμή που λέει πχ για τις τέντες ότι πλέον θα είναι με το τ.μ. 25 ευρώ, εννοεί τμ της τέντας πόσο επιφάνεια θα καλύπτει; Πόσο θα είναι το πανί; Τι ακριβώς;

 

 

ΥΓ. Πάντως η νέα τιμή για τα ΠΕΑ φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι καλή κίνηση μιας και για σπίτια μέχρι 100 τ.μ. (που στατιστικά θα είναι η πλειοψηφία) ο επιθεωρητής θα πληρωθεί το ΠΕΑ με περισσότερα χρήματα από ότι πριν. Πρόβλημα σίγουρα είναι το μέγιστο ποσό των 310 ευρώ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, Στην σελιδα 21 του οδηγού αναφέρει οτι:

 

"Εάν το υλοποιηθέν έργο αφορά σε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου/ της κτηριακής μονάδας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 12 του άρθρου 2 του ν. 4122/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, θα πρέπει, επιπλέον των ανωτέρω, το σύνολο των παρεμβάσεων να οδηγεί στην κατάταξη του κτηρίου/της κτηριακής μονάδας στην ενεργειακή κατηγορία Β, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθ. 7 του «Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΚΕνΑΚ), στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτό. Σε περίπτωση που η επίτευξη της κατηγορίας Β δεν είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτή, το ανακαινιζόμενο κτήριο/κτηριακή μονάδα θα πρέπει να κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία που προκύπτει από τη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης."

 

Αυτό σημαίνει οτι απαιτείται οικοδομική άδεια μιας και για την Μελάετη Ενεργειακής Απόδοσης απαιτείται.

Έτσι δεν αποκλείει την θερμομόνωση κελύφους μιας και σε κάθε περίπτωση θα ξεπερνά το 25% της συνολικής επιφάνειας του κτηρίου?

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβε κάποιος τι συμβαίνει με τα νοικιασμένα διαμερίσματα?

 

Παράδειγμα 1 : Ψιλός κύριος ενοικιάζει το διαμέρισμά του τα τελευταία 2 έτη. Δικαιούται αίτησης?

Παράδειγμα 2 : Ψιλός κύριος ενοικίαζε το διαμέρισμά του έως το έτος 2016, ενώ το 2017 έμεινε ξενοίκιαστο. Δικαιούται αίτησης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.