Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

1. η πληρωμη του ενεργειακου επιθεωρητη πρέπει να γινει οπωσδηποτε ηλεκτρονικά? είναι σίγουρο?

2. πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέσω της εντολης πληρωμής από το ΤΕΕ (απαιτει να πάς στο ταμειο), ή μπορεί και στο ΚΑΠ (μηχανημα αυτοματων συναλλαγων της Εθνικης) να γίνει κατάθεση στον όψεως (που θα δηλωθει και επαγγελματικός)  και αποδεικτικό να είναι η απόδειξη που βγάζουν αυτα τα μηχανήματα? Γιατι με αυτο τελειώνεις σε ένα λεπτό.

3. Την μέρα που θα εκδοθει το 1ο πεα πρπει να γινει και η πληρωμή του, ή υπάρχει δυνατότητα και αργότερα? Πρέπει να γράφει κάτι 9(π.χ επι πιστώσει?) η ΑΛΣ Παροχής Υπήρεσιων?

Link to comment
Share on other sites

το 2 που ρωτώ δεν γίνεται? Ουσιαστικά να τα πάρουμε στο χέρι και να πάμε στο ΚΑΠ να τα βάλουμε στον όψεως, χωρίς εντολή πληρωμής, και την απόδειξη από το ΚΑΠ να την δώσουμε και στον πελάτη να την έχει.

3. Είναι υποχρεωτικό την ίδια μέρα?? Δεν γίνεται αυτο που λέω?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας, υπαρχουν καπου τα παραρτηματα του οδηγου ωστε να μπορουμε να τα εκτυπωσουμε και να υπογραφουν απο πελατη-μηχανικο?

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Μιλησα με ΕΤΕΑΝ σήμερα και μου είπαν οτι θα βγουν τα παραρτηματα μεχρι 28/2...Στην ερώτηση οτι 28/2 ανοίγει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν ήξερε τι να μου απαντησει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ συναδελφε! εχουν 2-3 χρονια με την ετοιμασια του νεου εξοικονομω και την ημερα που λενε οτι θα ανοιξει το συστημα θα βγαλουν και τα δικαιολογητικα που πρεπει να υπογραφουν!!!......μονο εδω αυτα.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

το 2 που ρωτώ δεν γίνεται? Ουσιαστικά να τα πάρουμε στο χέρι και να πάμε στο ΚΑΠ να τα βάλουμε στον όψεως, χωρίς εντολή πληρωμής, και την απόδειξη από το ΚΑΠ να την δώσουμε και στον πελάτη να την έχει.

3. Είναι υποχρεωτικό την ίδια μέρα?? Δεν γίνεται αυτο που λέω?

 

2. Θεωρώ πως γίνεται. Ηλεκτρονικά θεωρείται η εντολή πληρωμής, αφού τα περνάς από το τραπεζικό σύστημα. Έχει το βαλέρ της 1 ημέρας, εκκαθαρίζεται και μετά τα βλέπεις στον όψεως.

3. Εγώ δε ρισκάρω να μην έχει απόδειξη όταν παραδίδω και πληρώνομαι. Την ίδια ώρα που εκδίδω πληρώνομαι (γιατί μετά δεν τον ξέρω, δε με ξέρει), και την ίδια ώρα τιμολογώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας

 

Διαμέρισμα του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει πεθάνει, και ο νόμιμος κληρονόμος (γιός) δεν έχει κάνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς, παρ' όλ αυτά το δηλώνει εκ΄τοτε στο δικό του Ε9 και Ε1...

Πώς το βλέπετε; Μπορεί ο κληρονόμος να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κεφάλαιο 2.

Σε περίπτωση που το ακίνητο ήταν ΚΕΝΟ

και δηλώνονταν άλλη κατοικία ως κύρια

τι μπορούμε να κάνουμε για να το εντάξουμε;

Αναφερει ο οδηγος σελ.15:

"Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της πλέον πρόσφατης (πριν την υποβολή της αίτησης) εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του επικαρπωτή/ κύριου προκύπτει ότι το ακίνητο δεν ήταν σε χρήση (κενό διαμέρισμα, κενή μονοκατοικία) το εν λόγω φορολογικό έτος, δύναται για την πιστοποίηση της κύριας χρήσης κατοικίας να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα δικαιολογητικά ενός εκ των δύο προηγούμενων φορολογικών ετών από το έτος βάσει των εισοδημάτων του οποίου αξιολογείται η αίτηση."

 

και τι ειναι το..... (de minimis), όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης , οπως αναφερει σελ.17.

Στην περίπτωση που η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση ενοικιάζεται, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής ΕΕ για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης. Απαιτείται από τον Ωφελούμενο (πλήρη κύριο, επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό de minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, σύμφωνα με το Παράρτημα (XI) καθώς και προσκόμιση αντίστοιχων δηλώσεων των λοιπών συνιδιοκτητών (πλήρης κύριος, επικαρπωτής), όπως αναλύεται στις ειδικές περιπτώσεις αιτήσεων του κεφαλαίου 5.

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

 

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Ενημερώνετε τους πελάτες ότι απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας για εξωτερική θερμομόνωση, τζάκι, εργασίες με σκαλωσιές κτλ;

Και στο Εξοικονομώ Ι ήταν υποχρεωτικό βάσει νομοθεσίας, αλλά κανείς δεν ασχολούταν.

 

ΦΕΚ 1903Β/2011

Δεν απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, για εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ'οίκον".

 

Συμπέρασμα: Στην αρχή του προγράμματος χρειαζόταν άδεια μικρής κλίμακας αλλά μετά την δημοσίευση του παραπάνω ΦΕΚ δεν χρειαζόταν.

Πλέον επειδή επιδοτείται με 248€ θεωρώ ότι θα βγάλουμε άδεια μικρής κλίμακας για τυχόν σκαλωσιές.

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.. Στο σενάριο εννοώ πως διαστασιολογεις τον νεο λέβητα είτε υπήρχε είτε όχι νέος λέβητας. Δηλαδη βάζεις 20 kw ή 25kw πχ. Από τη στιγμή που αλλάζουν κουφώματα ή μονώσεις το Um στο 1ο ΠΕΑ πως θα υπολογιστεί; Αναλυτικά; Η μπορούμε και πάλι να πάρουμε από τους πίνακες.Πολύ δουλειά μου φαίνεται για ένα σενάριο να πρέπει να υπολογίσουμε το Um..

 

Στον οδηγό αναφέρει ότι πρέπει να είναι ο λέβητας μικρότερος από την ισχύ της μελέτης ή μικρότερος από το Pgen αν δεν υπάρχει μελέτη.

 

Αφού δεν υπάρχουν ΕΚΚΟ, έχουν καταργηθεί..

 

Έχει καταργηθεί το ΕΚΚΟ για εργολαβίες από εργολάβο, προκειμένου να γίνει η ηλεκτροδότηση. Αν γίνει το έργο με αυτεπιστασία απαιτείται το ΕΚΚΟ από τον νόμο, αν και για κάποιον ανεξήγητο λόγο κάποιοι πείσανε τις υπηρεσίες ότι δεν χρειάζεται.

 

Παιδιά μόνωση οροφής κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη στο σενάριο, τι μέγιστο συντελεστή μπορούμε να έχουμε; 0,4 στη Ζώνη Β βλέπω καλά αν θεωρήσω ότι έρχεται σε επαφή με ΕΠ. Δεν μου φτάνει ούτε 7cm μόνωση. Είμαστε σίγουροι ότι εν τέλει πρέπει από μόνη της η μόνωση να καλύπτει τους συντελεστές του ΚΕΝΑΚ?

 

Σε κτήριο σε ζώνη Γ που έκανα πρόσφατα μελέτη, η μόνωση βγήκε 8cm για τους τοίχους και 9cm για την οροφή. Αν δεν βρεις αυτό το πάχος μπορείς να βάλεις δύο στρώσεις λεπτότερου μονωτικού στην στέγη, π.χ. 2x4cm = 8cm  σύνολο

 

 

ρε παιδιά μια απορία και εγώ!!!

  1. στην περίπτωση ξύλινων κουφωμάτων τι γίνεται??
  2. πως γίνεται η πιστοποίηση τους?
  3. μπορεί ένας ξυλουργός έχοντας το Uξύλου και το Uτζαμιού να σου εκδώσει πιστοποιητικο κουφώματος και το κούφωμα αυτό θα έχει CE?? (φαντάζομαι ότι όταν αγοράζει τα υλικά ξεχωριστά θα έχουν CE)

 

 

Το CΕ είναι αυτοπιστοποίηση, δηλαδή ο ίδιος ο κατασκευαστής το εκδίδει. Μπορεί να πιστοποιήσει ο κατασκευαστής ότι θέλει αλλά αν κάποιος κάνει καταγγελία θα πρέπει να τεκμηριώσει τις προδιαγραφές.

 

Σε ορισμένες μόνο κατηγορίες η πιστοποίηση CE απαιτεί για την σύνταξη του φακέλου μετρήσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο, όπως π.χ. απαιτείται στους πομποδέκτες μέτρηση για τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

 

Ψάξε εδώ για λεπτομέρειες https://europa.eu/youreurope/business/product/ce-mark/index_el.htm

 

 

 

Στη διασταύρωση με τα τ.μ. λέτε να παίξει χωρίς απόκλιση; Δηλαδή δύο περιπτώσεις μετράω εγώ 76.1 και 98.4 και αυτοί δηλώνουν 77 και 100 αντίστοιχα.. Να τους βάλω για διορθωτική ή θα υπάρχει ανοχή; Στο κάτω κάτω σε παλιά σπίτια που δεν υπάρχει κάτοψη με πόση ακρίβεια μπορούμε να μετρήσουμε και εμείς; Μπορεί να είναι σωστά τα δικά τους δηλαδή και όχι αυτά που μετράω εγώ..

 

Αν οι αποκλίσεις είναι εντός του ορίου που ισχύει για τον έλεγχο νομιμότητας και τον έλεγχο δόμησης, θεωρούμε ότι είναι νόμιμο το κτήριο και βάζεις τις διαστάσεις των σχεδίων. Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη πήγαινε ξανά για μέτρημα στο ακίνητο, μην τυχόν έγινε κάποιο λάθος κατά την μέτρηση, και αν είναι πάλι μεγάλη η διαφορά θα προχωρήσεις για τακτοποίηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.