Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Ελένη αν δουλεύεις και ψάχνεις και εσύ στις 02:00 τη νύχτα γι αυτά νιώθω κάπως καλύτερα :mrgreen:

Η καλύτερη λύση είναι επικοινωνία με το συνάδελφο, Υ/Δ του ιδιοκτήτη με το λόγο και τον αριθμό του ΠΕΑ (καθώς του έχει παραδοθεί το ΠΕΑ πιστεύω). Τώρα πιστεύω αν ανακαλέσει αυτός το νέο ΠΕΑ θα μεταφερθεί σε αυτόν η αντικατάσταση του ΠΕΑ σε κατάσταση "Επιθεώρησης σε εκκρεμότητα".

Θεωρώ ότι μπορεί να μην το εκδώσει αυτό το ΠΕΑ που βρίσκεται σε φάση αναμονής και να το εκδώσεις εξαρχής εσύ στο νέο ΚΕΝΑΚ. Δεν το ξέρω αυτό το τελευταίο 100%.

 

Μια ερώτηση προς τους πολιτικούς μηχανικούς θα ήθελα εγώ:

Σε πολυκατοικία εξ'αδιεραίτου (3 όροφη, 6 διαμερισμάτων όπου άλλα διμερίσματα νοικιάζονται και άλλα κατοικούνται από τους ιδιοκτήτες) μπορεί ο 1 εκ των ιδιοκτητών (έχει το 25% κυριότητας του συνόλου) να εντάξει το 1 διαμέρισμα όπου και κατοικεί σήμερα ως διαμέρισμα πολυκατοικίας; Δεν θέλω να μπλέξω σε ολόκληρο κτίριο καθώς εκεί θα κάνω και τις παρεμβάσεις.

Είναι 1η κατοικία τα τελευταία 4 έτη στο όνομά του, είναι "Η", δεν είναι κατεδαφιστέο, οικοδομική άδεια κανονικα, στο Ε9 είναι ξεχωριστή γραμμή, συμφωνεί αυτή η γραμμή Ε9 με ότι μετράω στο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς την διαδικασία ανάκλησης πεα που εκδόθηκε πριν την 26/11/17 από άλλον όμως συνάδελφο εν. επ.; Ευχαριστώ

 

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, θα στείλει στην ΕΥΕΠΕΝ μέσω e-mail υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής ότι ζητάει την ανάκληση του ΠΕΑ για να εντάξει το ακίνητο στο εξοικονομώ ΙΙ. 

Link to comment
Share on other sites

nick_61, ο μηχανικός δηλαδή που εξέδωσε το ΠΕΑ δε προβαίνει σε κάποια ενέργεια; Το ανακαλεί η ΕΥΕΠΕΝ; 

 

Έχω κι εγώ περίπτωση που χρειάζεται ανάκληση αλλά το προηγούμενο ΠΕΑ το χει κάνει άλλος μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά περιμένουμε να βγει κάτι επίσημο. Better safe than sorry

 

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Αν και έχω σχετική εμπειρία με ΠΕΑ η περίπτωση που θα αναφέρω δε μου έχει συμβεί στο παρελθόν και με προβληματίζει.

Πελάτης, που θέλει να ενταχθεί στο εξοικονομώ ΙΙ, μου λέει ότι ανάμεσα στις εργασίες που θέλει να κάνει είναι και αντικατάσταση κουφωμάτων.

Το ιδιαίτερο της περίπτωσης είναι ότι θέλει να αλλάξει και τη θέση από κάποια από αυτά, π.χ. την εξώπορτα (της μονοκατοικίας) να την μεταφέρει σε άλλη θέση, να κλείσει ένα παράθυρο που υπάρχει (χτίσιμο) και να ανοίξει ένα άλλο σε άλλο τοίχο ή να μικρύνει/μεγαλώσει το παράθυρο.

Με το θέμα το τυπικό από πλευράς πολεοδομίας είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί άδεια και θα βγει.

Με το ενεργειακό πιστοποιητικό όμως προβληματίζομαι: πώς στο Α' ΠΕΑ θα μπορέσει το πρόγραμμα (του ΤΕΕ ή και άλλο εμπορικό) να συγκρίνει την νέα κατάσταση όταν το κτίριο αναφοράς έχει "δημιουργηθεί-υπολογιστεί" με την παλαιά κατάσταση των ανοιγμάτων; Θα λειτουργήσει όπως όταν αλλάζουμε για παράδειγμα σύστημα θέρμανσης από καυστήρα πετρελαίου σε αντλία θερμότητας;

Έχει τύχει σε κάποιον, στο παλιό εξοικονομώ, παρόμοια περίπτωση;

Edited by gchr
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μιας και πιάσαμε συζήτηση με τα τετραγωνικά.. Έχω περίπτωση που τα τ.μ. της άδειας είναι περισσότερα από τα πραγματικά.. Εκεί τι κάνουμε; Υφίσταται κάποιο θέμα;

Link to comment
Share on other sites

φίλε gchr,

Φαντάζομαι ότι πράγματι είναι περίπτωση ανάλογη με την αλλαγή συστήματος θέρμανσης....θα έχεις δηλαδή διαφορά στην κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς ανάμεσα σε 1ο και 2ο ΠΕΑ.

Ο υπολογισμός της εξοικονόμησης ενεργειας πχ το 40% του Κ.Α υπολογίζεται βάσει του 1ου ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δε νομίζω ότι τίθεται θέμα.. Συγκρίνεσαι με το ΚΑ του πρώτου ΠΕΑ για τον έλεγχο του 40%. Από εκεί και πέρα ο ιδιοκτήτης εκτός από αυτά που λες, μπορεί να βρει ευκαιρία και να κάνει και έξτρα πράγματα εκτός του προγράμματος που θα αλλάξουν τα δεδομένα πχ να βγάλει άδεια να βάλει στέγη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά θα αγνοηθούν στο δεύτερο ΠΕΑ ούτε για κάποιο λόγο πρέπει οι καταναλώσεις των ΚΑ στα δύο ΠΕΑ να ταυτίζονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.