Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Δεν ειπα οτι ολη η σελ αναφέρεται στα προ 55.

Ειπα: ο τίτλος είναι "Αντίστοιχα/Πρόσθετα της οικοδομικής άδειας νομιμοποιητικά έγγραφα."

Και ξεκινάει "Προσκομίζονται κατά περίπτωση τα κάτωθι:", επομένως αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει Ο.Α. αλλά υπάρχει κάποιο άλλου είδους νομιμοποιητικό έγγραφο όπως:

ή προ 55

ή εξαίρεση από κατεδάφιση βάσει 720/77

ή εξαίρεση από κατεδάφιση βάσει 1337/83  κλπ κλπ κλπ 

Link to comment
Share on other sites

Για να βάλει λέβητα ως διαμέρισμα θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Να μπει ατομικός λέβητας με αέριο καύσιμο, διαφορετικά χρειάζεται έγκριση της συνέλευσης της πολυκατοικίας για να αποσυνδεθεί από την κεντρική θέρμανση.

- Χρειάζεται να γίνει νέα μελέτη κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης από μηχανολόγο σύμφωνα με το ΦΕΚ Δ 631 1985. Η μελέτη αυτή επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη που αποσυνδέθηκε.

Αυτή την μελέτη μπορούμε να την επιδοτηθούμε μέχρι τα 248€, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

 

Καλησπέρα να κάνω και εγώ μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Σε περίπτωση διώροφης κατοικίας με ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία για κάθε όροφο και με κοινόχρηστο λέβητα πετρελαίου, ο ιδιοκτήτης της μιας κατοικίας θέλει να κάνει αίτηση για αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου. Ο λέβητας είναι κοινόχρηστος, όμως τη δεδομένη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από τον ιδιοκτήτη που θέλει να κάνει και την αίτηση στο πρόγραμμα, ο άλλος ιδιοκτήτης είναι αποσυνδεδεμένος και αυτό αναγράφεται και στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας( επίσης αναγράφεται ότι μπορεί να ξανά συνδεθεί όποτε θέλει):

1)θα πρέπει να πάρει και την συγκατάθεση του άλλου ιδιοκτήτη?και εάν ναι, αυτό θα γίνει με υπεύθυνη δήλωση?

2)  Μπορεί να αντικαταστήσει τον λέβητα αυτόν και να βάλει άλλον λέβητα πετρελαίου σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού του διαμερίσματος και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των δύο διαμερισμάτων, εφόσον το άλλο διαμέρισμα είναι αποσυνδεδεμένο από το σύστημα θέρμανσης?

Edited by bardale
Link to comment
Share on other sites

Ο λεβητας εξακολουθει να ειναι κοινοχρηστος εφοσον μπορει να ξανασυνδεθει.

Ακολουθωντας διαδικασια πολυκατοικιας μαλλον.

 

Δεν ξερω αν ειδατε οτι θα μας δηλωνει ο ιδιοκτητης ως συμβουλο και θα μπαινουμε με τους δικους μας κωδικους taxis να συμπληρωνουμε. Θα υποβαλλει ομως ο ιδιωτης τελικα.

Link to comment
Share on other sites

Η εξασφάλιση της προϋπόθεσης περί μη καταδεφιαστεου, όπως οριζόταν τόσο καιρό στον οδηγό, πως γίνεται; Στο εξ. Ι κατέθετε υπ. Δηλ. Ο ιδιοκτήτης. Τώρα; Δε πιστεύω να θέλουν τπτ βεβαιώσεις.

 

Είμαι με κινητό κ δε μπορώ να διαβάσω όλες τις λεπτομέρειες

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, 

 

θα ηθελα να ρωτησω το εξης, σε μονοκατοικία κατοικουν οι γονεις και το παιδι (ενήλικος με εισόδημα). Οι γονεις ειναι ιδιοκτητες και το παιδι ειναι φιλοξενουμενο. Το παιδί θεωρείται εξαρτώμενο μέλος? (συνεπώς αυξάνεται το ποσοστό της επιδότησης?) Το εισόδημα του παιδιού αθροίζεται σε αυτά των γονέων ? (διότι τότε αλλάζει η κατηγορία που εντάσσονται)

Υπάρχει περίπτωση το παιδι να μην φανεί καθόλου? η δεν γινεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Στα δικαιολογητικά ζητάει και λογαριασμό ΔΕΗ

Πρέπει να ταυτίζονται και τα τετραγωνικά μέτρα του λογαριασμού της ΔΕΗ με αυτά του Ε9 και του Ε1? Γιατί σπάνια το βλέπουμε αυτο, ειδικά αν δεν υπάρχει τακτοποίηση αυθαιρετου.(που ακόμα και να υπάρχει,αν δε χρειάζεται χωριστή παροχή, κανένας δε πάει στη ΔΕΗ να αλλάξει τα τετραγωνικά)

Επίσης, ακόμη και αν ισχύει η ανοχή των 7 τετραγωνικών, σε πολλά σπίτια τα τετραγωνικά έχουν αρκετή διάφορα πάνω από την επιτρεπτή

Link to comment
Share on other sites

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ υπάρχει στα δικαιολογητικά για την επιβεβαίωση του αριθμού παροχής... Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα τετραγωνικά.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση.. Διαμέρισμα νομιμοποίησε πρόσφατα έναν χώρο και τα τ.μ. από 150 έγιναν 157. Στο Ε9 δηλώθηκε κανονικά. Στο εκκαθαριστικό πρέπει να γίνει τροποποιητική και να πληρωθεί πρόστιμο ή θα υπάρξει πρόνοια για όσους έχουν κάνει φέτος νομιμοποίηση και επομένως θα το δήλωναν για την επόμενη χρονιά..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.