Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Vskan, εγω σε 2 περιπτώσεις που στο Ε9 δεν είχαν γράψει τον αριθμό παροχής το διόρθωσε ο λογιστής άμεσα με νεα δηλωση.

Νομίζω είναι υπερβολή να θέλει να αναγραφεί σε παλιότερες δηλώσεις....

 

bag, στο Ε9 δηλώνονται ξεχωριστά διαμερίσματα (κατηγορία ακινήτου 1) και είναι και ξεχωριστά στην πραγματικότητα

σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν 2 απόψεις...

α) να μπει σαν μονοκατοικία όλο το κτίριο (αφου δεν εχει σύσταση) αρα μπαίνει η μόνωση της στεγης.

β) να μπεί σαν πολυκατοικία όλο το κτίριο, με επιμέρους αίτηση ΜΟΝΟ για το ισόγειο (αφού ο 1ος δεν είναι επιλέξιμος) και να μπει η μόνωση σαν κοινόχρηστη παρέμβαση όπου το μερίδιο του 1ου ορόφου δεν θα επιδοτηθεί.

κλίνω προς το β αφού είναι 2 ξεχωριστά διαμερίσματα και φοβάμαι πως αν μπει σαν μονοκατοικία θα κοπεί από τον τρόπο που είναι δηλωμένο στο Ε9.

Μια εναλλακτική είναι να τροποποιήσει καποιος το Ε1 και να δηλώσει κυρια κατοικία τον 1ο οπότε μπαίνει σαν διαμέρισμα ο 1ος με τη μονωση στην οροφη.

ας περιμένουμε και άλλες απόψεις.

Mechgian ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επίσης Συνάδελφος στη σελίδα 177 ή 178 κοινοποίησε ενημέρωση από το ΥΠΕΝ ότι η διασταύρωση θα γίνει με βάση τα στοιχεία που ισχύουν την 1/1/2018 ότι αυτό σημαίνει.

Link to comment
Share on other sites

προφανώς και αν ισχύσει αυτό, τότε θα πρέπει να κάνουν πρώτα φορολογική δήλωση φέτος και μετά εξοικονομώ !!!

Προς το παρόν το Ε9 γράφει για την 01.01.2017 !!! 

Τι εννοείς για την 1/1/17? Ακόμα πιο πίσω?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι αλλά θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια...

Σε συνέχεια του χθεσινού μου ερωτήματος (άλλος αριθμός διεύθυνσης στην άδεια και άλλος στην πραγματικότητα) ζήτησα βεβαίωση από τον Δήμο όπου το πράγμα έγινε πιο περίπλοκο. Συγκεκριμένα, ενώ στην άδεια είχε αρίθμηση 41-43-45 και σε όλα τα φορολογικά έντυπα καθώς και στη ΔΕΗ φαίνεται 37, ο Δήμος απάντησε ότι ο αριθμός είναι 39 (δεν το γνώριζε κανείς) και συμπλήρωσε στη βεβαίωση ότι στην πρόσοψη της πολυκατοικίας υπάρχει ο αριθμός 37. Πρέπει να αλλαχτεί στο τελευταίο Ε9 του αιτούντα ο αριθμός σε 39? Αν αλλαχτεί, στο Ε2 θα συνεχίσει να φαίνεται ως 37 και τί πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργήσει? Ξέρω, είναι για λογιστές αυτά αλλά αν γνωρίζει κάποιος...

Link to comment
Share on other sites

Στο Ε2 ή στο Ε1? Αλλάζεις και το Ε1 αν θες με πρόστιμο. Το θέμα είναι ποια θα κοιτάξουν, τα αλλαγμένα ή τα μέχρι τις 1/1/18 όπως αναφέρω παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση πρόσφατης απόκτησης ακινήτου, ζητάμε να αλλάξει το Ε9 ο αιτών ή και το Ε1; 

 

Στην περίπτωση που ο αιτών δεν είχε εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας επί του ακινήτου και για πρώτη φορά αποκτήθηκε τέτοιο δικαίωμα μετά την υποβολή της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, υποβάλλονται επιπρόσθετα: α) ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή πιστοποιητικό καταχώρησής του στα κτηματολογικά φύλλα του οικείου Κτηματολογικού Γραφείου β) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 του αιτούντος (Παράρτημα ΙΧ), όπου δηλώνεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία είτε από τον ίδιο είτε από τρίτο πρόσωπο, δηλώνοντας επίσης το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του προσώπου αυτού. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προηγηθεί η καταχώρηση / τροποποίηση των στοιχείων στο Ε9 και μετά να υποβληθεί αίτηση στο πρόγραμμα.

 

Παράρτημα 1

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι πατησαν στον 1ο οδηγο του προγραμματος και στις α/θ γράφτηκε ξανα το max 55 oC ενω στο ΦΕΚ ελεγε ενεργειακη σήμανση.... και μαλιστα δεν εχει σημειωθει ως αλλαγη.... ????

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς δηλώνουμε τις τέντες στο 1ο ΠΕΑ (σαν κόστος); Θα τοποθετηθούν 24 τ.μ. (επιφάνεια πανιού) σε τοίχο πρόσοψης που θα καλύπτει 3 κουφώματα και τον εξωτερικό τοίχο. Που και πώς τα δηλώνω στο ΠΕΑ ώστε να φαίνεται και το κόστος τους (24 τμΧ25€/τμ= 600€) στην οικονομοτεχνική ανάλυση;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.