Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Συμφωνώ ότι ανάλογα με το ποσοστό επιδότησης, η προκαταβολή του δανείου κυμαίνεται μεταξύ 25-40% περίπου του συνολικού ποσού παρεμβάσεων.

Αν όμως έχει κάποια βάση η φήμη που άκουσα (για εκταμίευση προκαταβολής από τις Τράπεζες μόλις στο 25% του δανείου αντί για 70%), τότε το παραπάνω ποσοστό πέφτει στα επίπεδα του 10-15%, κάτι που πρακτικά καθιστά αδύνατη τη συμφωνία με τους προμηθευτές (καθώς οι περισσότεροι βασίζονται σε μια ικανοποιητική προκαταβολή για να αντέξουν μετά το χρονικό διάστημα αναμονής έως την τελική εκταμίευση).

Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, και ότι απλώς ήταν φήμη που προήλθε από τις καθυστερήσεις εκταμίευσης που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες..

 

Link to comment
Share on other sites

η λαμογιά των προμηθευτών πάει σύννεφο, αντλία θερμότητας με τιμή 4000 τη χρεώνει 6000 στο πρόγραμμα για φάει την επιδότηση από το ωφελούμενο

πρέπει να τροποποιηθεί ο οδηγός ώστε να είναι δυνατή η πλήρης εξόφληση των εργολάβων από τους ωφελούμενους και εκταμίευση της ενίσχυσης αποκλειστικά στους ωφελούμενους, απλοποίηση της πιστοποίησης των υλικών (με στοιχεία διαθέσιμα στους καταλόγους και δηλώσεις επιδόσεων) χωρίς υπεύθυνες δηλώσεις των λαμογιών ώστε για να σταματήσει το φαινόμενο της αρπαχτής.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, να ρωτήσω αν έχει ιδέα κάποιος.

Κανονικά με τις επεμβάσεις μου δεν χρειάζεται άδεια, ούτε μικρής κλίμακας.

Αλλά προκύπτει ριζική ανακαίνιση, οπότε απαιτείται ΜΕΑ. Θα εκδόσω άδεια δόμησης μόνο και μόνο για την ΜΕΑ;;;

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, tripi said:

Καλησπέρα, να ρωτήσω αν έχει ιδέα κάποιος.

Κανονικά με τις επεμβάσεις μου δεν χρειάζεται άδεια, ούτε μικρής κλίμακας.

Αλλά προκύπτει ριζική ανακαίνιση, οπότε απαιτείται ΜΕΑ. Θα εκδόσω άδεια δόμησης μόνο και μόνο για την ΜΕΑ;;;

στο πρόγραμμα θα υποβάλλεται μόνο ότι αφορά τις παρεμβάσεις.

στην παρ. 7.1 αναφέρει "τα παραστατικά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο τον εξοπλισμό, τα υλικά και τις υπηρεσίες που αφορούν στις επιλέξιμες για το πρόγραμμα παρεμβάσεις (δεν πρέπει να περιλαμβάνουν πωλούμενα είδη και υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με το πρόγραμμα"

Link to comment
Share on other sites

@Georgia S αφού η ΜΕΑ προκύπτει από τις παρεμβάσεις που γίνονται, είναι δλδ μια μελέτη μηχανικού όπως το ΠΕΑ. Αν έβγαζα μικρής κλίμακας, βάζω το παραστατικό της αμοιβής μου. Αντίστοιχα τώρα που χρειάζεται ΜΕΑ και κατά συνέπεια (μάλλον;;;;) άδεια δόμησης θα βάλω το παραστατικό της αμοιβής μου.

Link to comment
Share on other sites

Ότι είναι ριζική ανακαίνιση και θέλει ΜΕΑ από που προκύπτει; Εάν από τη σχέση προϋπολογισμού - αξίας κτιρίου, τότε καλό είναι να δείτε λίγο το νέο έντυπο της ΕΕΜΚ που λέει
 

Παράθεση

 

Για  εργασίες που εμπίπτουν στις περιπτώσεις α΄, β΄, γ΄, δ΄, ε΄, στ΄, ζ΄,η΄,ιθ΄, και λ΄, της παρούσης παραγράφου, δεν ισχύει το όριο του προϋπολογισμού των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ και για την εκτέλεση τους απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. Για τις εργασίες των υπολοίπων περιπτώσεων οι οποίες εκτελούνται είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα και εφόσον ο συνολικός προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ υπολογιζόμενος σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του ν 4495/2017, ανά οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την περίπτωση θ΄ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας απαιτείται και για την εκτέλεση εργασιών, αν τούτο προβλέπεται σε ειδικότερες διατάξεις, καθώς και για τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε εργασίας που προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης.

 

Παράθεση

 

ιθ. Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις

λ. εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης

 

 

Link to comment
Share on other sites

@GriGaS ριζική ανακαίνιση υπάρχει όταν υπερβαίνουν οι ενεργειακές επεμβάσεις το 25% της κατασκευής (ν.4122/13 + ν.4409/16) . 

Δεν σχετίζεται με το 25000 ευρώ άνω των οποίων απαιτείται άδεια δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Εκ παραδρομής, ενώ μία αίτηση ήθελε Ε.Ε.Μ.Κ. δηλωσα οτι δεν απαιτείται. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να το διορθώσω τώρα. Πιστευετε ότι πρέπει να τη βγάλω την έγκριση εργασιών, όπως κ να έχει, μήπως γίνει κάποιος τέτοιου είδους έλεγχος;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Να ενημερώσω παιδιά  για το παραπάνω ερώτημα ότι ρώτησα στο helpdesk και μου είπαν ότι μπορώ να προσθέσω την μικρής κλίμακας πιο μετά, μαζί με το δεύτερο πεα, επι πιστώσει και το πρόγραμμα θα το δεχτεί, λόγω του ότι έχει αλλάξει η μικρής κλίμακας με τον 4546/18.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.