Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Fraport: Αδειες δόμησης για τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Engineer

Recommended Posts

Την έκδοση οικοδομικών αδειών για τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εξασφάλισε η Fraport Greece, εξέλιξη που ενισχύει το στόχο για επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

 

Στα αεροδρόμια αυτά συμπεριλαμβάνονται της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και του Ακτίου που ανήκουν στο cluster A της παραχώρησης.

 

Οι χορηγούμενες άδειες εκδόθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία με τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τους συναρμόδιους υπουργούς εξακολουθεί να εκδίδει τις άδειες δόμησης στις εγκαταστάσεις των πολιτικών αεροδρομίων. Λόγω μάλιστα του κατεπείγοντος χαρακτήρα τους, τα έργα αυτά προβλέπονται να αδειοδοτούνται με ταχείς διαδικασίες σε όλα τα στάδια έκδοσης αδειών ενώ σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας θεωρούνται ως θετικά εκδοθείσες.

 

Στελέχη της Fraport επισημαίνουν ότι σύντομα θα εκδοθούν οι άδειες και για τα υπόλοιπα. Σχετικά με υποσημείωση που υπάρχει στην άδεια δόμησης για το Άκτιο συνολικής επιφάνειας 10.070 τ.μ, η οποία αναφέρει ότι η άδεια μπορεί να ανακληθεί εντός 15 ημερών εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση της Ιντρακάτ με σχετική διοικητική πράξη, αρμόδιες πηγές της Fraport υποστηρίζουν ότι το θέμα συνδέεται με το κόστος υπολογισμού του παραβόλου για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε συμμόρφωση απόφασης του ΣτΕ. Εκτιμούν μάλιστα ότι δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα των έργων.

 

Οι εργασίες ανακατασκευής στα περιφερειακά αεροδρόμια ξεκίνησαν από την Ιντρακάτ από τον περασμένο Οκτώβριο και προβλέπεται να συνεχιστούν με σημαντικές παρεμβάσεις ακόμη και σε τερματικούς σταθμούς που θα γκρεμιστούν τους επόμενους μήνες. Οι εργασίες στα αεροδρόμια προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

Στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται μόνωση οροφής και αναβάθμιση τουαλετών ενώ αυτό το διάστημα ο ελληνικός στρατός διενεργεί έρευνα για τυχόν υλικό από το Β’ Παγκόσμιο στο σημείο όπου θα αναγερθεί ο νέος σταθμός. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του νέου αεροδιαδρόμου της Μυκόνου ενώ αντίστοιχες εργασίες έχουν ξεκινήσει στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Κω.

 

Εκτεταμένα έργα εσωτερικής αναβάθμισης εκτελούνται αντίστοιχα στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου ξεκίνησε η αναβάθμιση των εμπορικών χώρων και η εταιρία παρέλαβε το νέο σύστημα διαχείρισης αποσκευών το οποίο θα εγκατασταθεί το προσεχές διάστημα σε όλα τα αεροδρόμια.

 

Επιπλέον, η Fraport παρέλαβε πρόσφατα και τα 3 από τα 10 πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ.

 

http://www.newmoney....aerodromiaΠηγή:

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.