Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ημερομηνία εκπόνησης 1ου ΠΕΑ Εξοικονομω ΙΙ


Recommended Posts

kαλημερα  συναδελφοι,για ΠΕΑ που εκδοθηκε για το εξοικονομω,τον φεβ του  18 κ θελω αλλαγη του σεναριου,πρεπει να γινει ανακληση του εκδοθεντος  ΠΕΑ η αλλαγη σεναριου μεσω buildingcert?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

δεν το λένε ξεκάθαρα, αλλά η αλλαγη σεναρίου στο bc,  απο στιγμη που έγιναν αλλαγες στο bc και δεν προβλέφθηκε κάτι, απαιτεί ανάκληση. Πώς αλλιως θα κάνεις αυτο που λέει ο οδηγος αλλαγη σεναριου στο bc? Μονο με ανάκληση

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Δεν ξέρω αν τελικά λύθηκε αυτή η απορία αλλά θα κάνω το εξής αναλυτικό ερώτημα..

Έστω ότι έχω ένα οροφοδιαμέρισμα που θέλει να μπει εξοικονομηση. Το Α' πεα βγήκε με καμια πρόβλεψη μόνωσης (αδεια του '72) 

Κάνω στο σενάριο θερμομόνωση δώματος και επιλέγω υλικό με R=2. Στο λογισμικό στο σενάριο στο U του δώματος θα βάλω U=0.45 το όριο του κενάκ στη ζώνη μου? Και στο κόστος αφου R=2 θα βάλω 44*επιφάνεια δώματος. Το u υλικού πότε θα φανει στους υπολογισμού? Ελπίζω να είναι κατανοητή η απορία μου..

 

Και κάτι ακόμη..

Τριόροφη οικοδομη με ένα διαμέρισμα ανα όροφο χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα μόνο ένα διαμέρισμα και αν ναι τι θα επιλέγατε κτιριακη μονάδα και πολυκατοικία?

 

θα μου ήταν εξαιρετικά ωφέλιμες οι απαντησεις σας ....

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

  1. Στο λογισμικό θα υπολογίσεις αναλυτικά το U μετά την επέμβαση και θα προσθέσεις σ' αυτό το +0.20 λόγω θερμογεφυρών. Το U που θα υπολογίσεις προ θερμογεφυρών θα πρέπει να ικανοποιεί τις ελάχιστες απαιτήσεις ΚΕΝΑΚ(0.45 σε σένα). Έπειτα στο έντυπο των παρεμβάσεων θα αναφέρεις το R του υλικού. Φαινομενικά το καθαρό U δομικού στοιχείου δεν θα φανεί πουθενά(ένα θέμα που με προβληματίζει). Γι' αυτόν το λόγο θα πρέπει να εξακριβωθεί απ' το helpdesk τι πρόκειται να γίνει με τις θερμογέφυρες.

Ναι μπορείς. Κτιριακή Μονάδα-Μονοκατοικία

Edited by Astrolavos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με βάση τους ορισμούς του προγράμματος κι όμως είναι δυνατό! 

 

EDIT: Και για του λόγου το αληθές δείτε και το έντυπο παρεμβάσεων π.ΙΙΙ

post-106932-0-59079100-1520598635_thumb.png

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Θα βάλεις U=0.45 για κλιμ.ζώνη Β, δλδ το όριο του κενακ ή αυτο που πρόκειται πραγματικά να εφαρμοσεις και το οποίο πρέπει να είναι < ή ίσο του 0.45.Αφού ο ελάχιστος στόχος σου ειναι το 0.45. Γιατί επιλέγεις 44*μ2 και οχι 48*μ2 αφού όπως λες επιλέγες R=2>1.80 ?

Το υλικό σου θα το περιγράψεις αναλυτικά στο έντυπο παρεμβάσεων ΙΙΙ, εάν αυτό ρωτάς και κατάλαβα καλά.

Εναλλακτικά , εαν καταλαβαίνω καλά, εάν έχεις αποφασίσει τί θα χρησιμοποιησεις , υπολογίζεις Rθερμο.υλικού = d/λ , έχεις το Rυφιστ.δώματος και βρίσκεις Rνέο μετά από μόνωση και έτσι επειδή U=1/R, μπορείς να εισάγεις το υλικό σου στο σενάριο του πεα, λαμβάνοντας υπόψη και τις θερμογέφυρες.

Για το β ερώτημα σου, οι απόψεις διίστανται απ'όσο έχω καταλάβει:

Λόγω μη ύπαρξης Σ.Ο.Ι. κάποιοι συνάδελφοι υποστηρίζουν το "τμήμα κτιρίου" σε μονοκατοικία. κάποιοι άλλοι το "τμήμα κτιρίου" σε πολυκατοικία. δεν έχω ξεκάθαρη άποψη.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγω να βάλει το όριο ΚΕΝΑΚ αφού στο έντυπο παρεμβάσεων θα αναφέρει αναλυτικά τι υλικό προτείνει και με βάση αυτού γίνεται η αίτηση. Αφού μπορεί να υπολογίσει αναλυτικά το U, δεν βλέπω κανένα λόγω να μην το κάνει. Όσο για το κόστος και επειδή δεν δεσμεύεται ως προς το ποσό των παρεμβάσεων, αφού στα χέρια της μπορεί να έχει μόνο προσφορές. Μπορεί φυσικά να ορίσει το ανώτατο όριο του προγράμματος και στο τέλος αναλόγως τα παραστατικά να πληρωθεί αντίστοιχα. Οι επιλέξιμες παραμβάσεις είναι καθοριστικές και αδιαπραγμάτευτες για την ένταξη στο πρόγραμμα. Με βάση αυτών πορεύεσαι για τη χρήση του λογισμικού και επομένως την έκδοση ΠΕΑ. Αν τα βάλεις αναληθή, δηλώνεις ψευδώς ότι χρησιμοποίησες άλλο υλικό και πέτυχες διαφορετική εξοικονόμηση ενέργειας

Edited by Astrolavos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε φίλε, παρακάτω λέω ότι κάλλιστα  μπορεί να το κάνει και επεξηγώ και τον αναλυτικό τρόπο.

Από το τώρα μέχρι την στιγμή της υλοποίησης της μόνωσης του δώματος μάλλον θα περάσουν κάποιοι μήνες.

Αν είναι σίγουρη ότι θα βάλει 10cm εξιλασμένης μάρκας superthermomon με λ=0.020 ας το κάνει και ας γράψει και ή superthermomon ή θάνατος. 

Πολλοί συνάδελφοι επιλέγουν να βάλουν το όριο και στην συνέχεια να υλοποιήσουν στο πεδίο και κάτι καλύτερο.

Δεν θα της πώ εγώ τί να κάνει. Απλά καταγράφω τί γίνεται.

Πάντως μαζί σου και +1 γιατί φαίνεται ότι είσαι ψείρας. Κι εγώ έτσι τα κάνω (ως προς το αναλυτικά εννοώ), γι'αυτό τώρα βαράω μύγες και μπαίνω michanikos.gr.

Και δεν αστειεύομαι ούτε ειρωνεύομαι.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν είπα να βάλει αυτό που προτείνει, αλλά εννοώ αφού προτείνει κάποια υλικά να υπολογίσει το U που βγάζουν και όχι ένα θεωρητικό U επειδή θέλουμε να είμαστε μέσα στα όρια του ΚΕΝΑΚ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει και ένα έντυπο παρεμβάσεων ολοκληρώσης, που σου λέει αυτά που τελικά έβαλες να ικανοποιούν τις ελάχιστες απαιτήσεις. Τώρα ο καθένας ας κάνει όπως νομίζει, εγώ λέω απλώς την άποψη επειδή ρώτησε η συνάδελφος.

 

Φιλικά τα λέω όλα και εγώ συνάδελφε, μην ανησυχείς δεν παρεξηγώ τίποτα. Εδώ είμαστε απλώς για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. 

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.