Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ημερομηνία εκπόνησης 1ου ΠΕΑ Εξοικονομω ΙΙ


PERDA

Recommended Posts

Να ρωτήσω ρε παιδιά. Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχατε κάποιοι με την ειδικη γραμματεία σώματος επιθεωρητών κτλ κτλ, κραταω ότι ως ιδιοκτήτης μπορώ να κάνω υπεύθυνη δήλωση αίτηση για την ανάκληση του παλιού ΠΕΑ. Που γίνεται αυτή η αίτηση; Στην Λ. Μεσογείων 119; ή μπορώ και διαδικτυακά; (είμαι ιδιοκτητης, όχι επιθεωρητής, με ΠΕΑ του προηγούμενου ιδιοκτήτη)

Link to comment
Share on other sites

δεν το λένε ξεκάθαρα, αλλά η αλλαγη σεναρίου στο bc,  απο στιγμη που έγιναν αλλαγες στο bc και δεν προβλέφθηκε κάτι, απαιτεί ανάκληση. Πώς αλλιως θα κάνεις αυτο που λέει ο οδηγος αλλαγη σεναριου στο bc? Μονο με ανάκληση

Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος ανάκληση νεο πεα για τον λογο ενταξης στο εξοικονομω κσι του το έκαναν δεκτό το αίτημα?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι σε λαθος θεμα. Αφορα θεμα ιδιωτη.

Ο μηχανικος που θα σου βγαλει το νεο πεα ξερει τι να κανει και που.

β.            Στην περίπτωση που

-              είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός,

-              είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει,

τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από Δημόσια Αρχή.

 

Ο μηχανικος που θα μου βγαλει το νεο πεα δεν εχει να κάνει τπτ σχετικά με την ανάκληση, σύμφωνα με την γραμματεία σώματος επιθεωρητών. 
Edited by jnp
Link to comment
Share on other sites

(είμαι ιδιοκτητης, όχι επιθεωρητής, με ΠΕΑ του προηγούμενου ιδιοκτήτη)

1ον από κινητό και όταν απάντησα δεν βλέπω την ειδικότητά σου (είσαι συνάδελφος) και απαντώ νομίζοντας ότι είσαι ιδιώτης με αυτό που γράφεις (ως προς το φόρουμ). Αγνόησέ το αυτό που σου απάντησα.

2ον:

 

Με όσα λες και έχεις δίκιο πρέπει να κάνεις το εξής:

Φτιάχνεις Υ/Δ στην οποία αναφέρεις:

  1. Ποιό ΠΕΑ (α/α του ΠΕΑ) έχει εκδοθεί και θες να αντικατασταθεί
  2. Ποιό ΠΕΑ (α/α του νέου ΠΕΑ) θα αντικαταστήσει το παλιό
  3. Δηλώνεις ότι είσαι ιδιοκτήτης του ακινήτου και ο λόγος που θες να γίνει η αντικατάσταση είναι νεο ΠΕΑ στην ισχύ του νέου ΚΕΝΑΚ για την αίτηση στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ".

Υπογράφεις (γνήσιο υπογραφής) και στέλνεις την Υ/Δ στο builindcert (στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στη σελίδα καθώς και τα e-mail τους).

 

Με βάση το 2 που σου γράφω δηλαδή ποιός είναι ο α/α του νέου ΠΕΑ που θα αντικαταστήσει το παλιό πρέπει να έχεις βρει ήδη ποιός θα στο κάνει και να έχει πάρει πρωτ. από το buildingcert ο συνάδελφος. Άρα έχει να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ το έχω από τον συνάδελφο μου. Θα κάνω την αίτηση εκεί. Προτιμώ να έχω στα χέρια μου τον αριθμό πρωτοκόλλου της αιτησης. Καλό απόγεμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει εκδοθεί έγκυρο πρώτο πεα, αλλά χωρίς ποσά κοστολόγησης στα σενάρια προτάσεων, θα υπάρχει πρόβλημα; Θεωρώ πως όχι, εφόσον τα ποσά αναγράφονται αναλυτικά στο έντυπο παρεμβάσεων του σχετικού παραρτήματος...  :|

Link to comment
Share on other sites

Για όσους αναρωτιούνται αν πρέπει να ανακαλέσουν το ΠΕΑ για διόρθωση του σεναρίου παρεμβάσεων, σε επικοινωνία που είχα τόσο με το ΥΠΕΝ, όσο και με την ΕΤΕΑΝ, μου ανέφεραν ότι όντως πρέπει να γίνει ανάκληση.

Link to comment
Share on other sites

Για όσους αναρωτιούνται αν πρέπει να ανακαλέσουν το ΠΕΑ για διόρθωση του σεναρίου παρεμβάσεων, σε επικοινωνία που είχα τόσο με το ΥΠΕΝ, όσο και με την ΕΤΕΑΝ, μου ανέφεραν ότι όντως πρέπει να γίνει ανάκληση.

Το ιδιο ισχυει και για Πεα που βγηκαν με νεες τοτεε. Μου το ειπαν χθες και μου εδωσαν κ την ανακληση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.