Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλέξιμες παρεμβάσεις - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


nick_61

Recommended Posts

την ποιότητα κατασκευής την εγγυάται ο προμηθευτήγς- εγκαταστάτης μέσω των πιστοποιητικών που σύμφωνα με τήν ευρωπ[αικη νομοθεσία πρέπει να φέρει, Πρεπει ο αλουμινάς να έχει CE.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση για τη μόνωση δώματος.  Έχω οροφοδιαμέρισμα που έχει απο πάνω δώμα, με ωφέλιμη επιφάνεια διαμερίσματος 80 τ.μ. Τα τετραγωνικά του δώματος μαζί με τις μαρκίζες είναι 120 τ.μ. Μπορώ στο πρόγραμμα να βάλω μόνωση δώματος 120 τ.μ. ενώ η επιφάνεια του διαμερίσματος είναι 80 τ.μ.; Ή επιλέξιμη είναι η μόνωση μόνω των 80 τ.μ.;

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, είμαι συμβουλος εργου και επειδη δεν βγάζω ακρη με το τηλεφνικό κεντρο παραυθέτω μια ερώτηση εδώ

 

Η η αντικατάσταση κεραμοσκεπής με πάνελ πολυουρεθάνης είναι αποδεχτή από το πρόγγραμμα? το πανελ ειδικότερα μπορεί να μπει ως θερμομόνωση στέγης στην κατηγορία 2β

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει περιορισμό το πρόγραμμα πώς θα μονώσεις την στέγη σου. Γίνεται και με πάνελ. Ελπίζω να μην είσαι σε κανένα οικισμό μόνο, που να υπάρχει υποχρέωση κεραμοσκεπής από τοπικό διάταγμα. Τότε κολλάς από αλλού.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Βρε παιδιά κ εγώ θέλω μια βοήθεια...

Όποιος μπορεί κ ξέρει..εχω απαίτηση σε ψύξη 20kwh/έτος

Εστω ότι βάζω 3 κλιματιστικά 9άρια 2.5kw, με eer 4.20 πως βλέπω από το tee kenak πόσο φορτίο έχω καλύψει..

Απολογούμαι για την ερώτηση αλλά πραγματικά "κόλλησα".

Το θέμα είναι ότι ενώ μου έχει εγκρίνει το πρόγραμμα 3 κλιματιστικά άνω των 2.6kw θέλω τώρα να βάλω μικρότερα και η διαφορά της επιδότησης θα μπει κάπου αλλού. Αυτό που θέλω εγω είναι να εξασφαλίσω τις ελάχιστες προδιαγραφές του κενακ ήτοι το 50% κάλυψης ψυκτικού φορτίου.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια...

 

*Η απλή διαίρεση της καταναλισκώμενης προς την απαιτούμενη που μου δίνει το τεε κενακ δεν ισχύει, όπως με το ΖΝΧ. Και κάπου εδώ μπλόκαρα...

 

Edited by mechel
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνω,

Βάζοντας το κτίριο σε ενα πρόχειρο πρόγραμμα υπολογισμού απαιτούμενων btu, μου προκύπτει χοντρικά 50.000btu. Εστω 50% κάλυψη, θέλω 25.000btu. Με 3 των 9000 καλύπτομαι, σωστά? Όμως όταν θέλω να το τσεκάρω από το ΤΕΕ κενακ πως το κάνω? Κάπου κάτι χάνω..και πάλι ευχαριστώ! 

Καμιά ιδέα κανείς μην κάνω καμιά "πατάτα"?

Edited by mechel
Link to comment
Share on other sites

Έχει στην ΤΟΤΕΕ 1 στην σελίδα 48718 (5.2.2 Β) τον τύπο που ζητάς. Πάλι η ίδια λογική, χρησιμοποιείς τις μισές απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα προβληματακι .. στο προσπεκτ του ηλιακου γραφει 4 τετραγωνικα αλλα κοιτοντας τωρα το δελτιο προιοντος  βλεπω καθαρι επιφανια 3,66 ... βεβαια σε αλλες εταριες και τα δυο ειναι ιδια πραγμα που δεν ξερω αν ισχυει .. οπως κ να εχει τι κανω ; εχει παραγγειλει ο ανθρωπος το ηλιακο .. πρεπει να βαλω στο πεα αυτο που λεει το δελτιο προιοντος;;; παρατηρω επισης οτι οι περισσοτεροι ηλιακοι λενε οτι ειναι 4μ2  αλλα στα δελτια προιοντων ειναι απο 3.5 μεχρι 3.7 ..εχω προβλημα με αυτο το εχει παθει και αλλος ;; λογικα βαζουμε τα τετραγωνικα του δελτιου αλλα εχω αποκλεισει γιατι πριν ειχα βαλει 4 τετραγωνικα ...

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Βάζεις τα τ.μ. του δελτίου του προϊόντος (την καθαρή επιφάνεια). Υποθέτω αναφέρεσαι και στο ΠΕΑ; Αν πιάσεις τους στόχους του προγράμματος συνολικά δεν έχεις κάποιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.