Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλέξιμες παρεμβάσεις - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


nick_61

Recommended Posts

Μου είχε πει ότι υπάρχει, αλλά δεν τη βρίσκει για να μου τη στείλει, έψαξα στο δίκτυο, ρώτησα και εδώ, αλλά δεν τη βρήκα μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον κατάλογο, αλλά, αφού τον διέτρεξα μέχρι το τέλος, και δεν βρήκα γνωστές επώνυμες και μη μονάδες, είδα οι περιλαμβάνει μόνο τις αντλίες αέρος-νερού και όχι αέρος-αέρος που με ενδιαφέρει.

Υπάρχει άλλος κατάλογος ή εννοείται ότι καλύπτονται όλες οι μονάδες;

Στη χθεσινή αναζήτηση, βρήκα την "2η Ορθή επανάληψη - Διευκρινίσεις για θέματα πιστοποιήσεων και επιλεξιμότητας (23/10/2018)" στην οποία αναφέρεται:

Για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις της κατηγορίας 3 (πλην των 3.ΣΤ και 3.Η), όσον αφορά την ένταξη της ισχύος P στις κατηγορίες δαπάνης Ι έως VIII, αυτή αφορά την αναγραφόμενη τιμή στο Δελτίο Προϊόντος ως εξής:

..............

Για την κατηγορία 3.Ζ: Το φορτίο σχεδιασμού (Design load) για την λειτουργία της ψύξης. Για τις περιπτώσεις που έχει επιλεγεί η τοποθέτηση κλιματιστικών τύπου multi split, η κατάταξη στις κατηγορίες δαπάνης I έως III, γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο σχεδιασμού της εξωτερικής μονάδος, ανεξαρτήτως του αριθμού των εσωτερικών μονάδων

 Από αυτό καταλαβαίνω ότι αρκεί η ισχύς του φορτίου σχεδιασμού (Design load) να είναι μέσα στα όρια της κατηγορίας, για να θεωρηθεί σωστή η επιλογή της ΑΘ, και στην περίπτωσή μου θεωρείται σωστή επιλογή το μοντέλο Daikin SENSIRA FTXC35B/ RXC35B, αφού αναγράφει Ονομαστική ισχύ στη ψύξη 3.44 .

Είναι σωστή αυτή η σκέψη;

Το περίεργο είναι ότι στο επίσημο site της Daikin και στην ομάδα ΑΘ αέρος-αέρος FTXC-B δεν αναφέρει καθόλου την ονομαστική ισχύ ψύξης, αλλά μια ισχύ εισόδου (1.05), ενώ στο site της Clima Services αναφέρει "ψύξη χώρου Pdesign (3.44)", που φαίνεται να είναι μέσα στα όρια.

Σε σημερινή επικοινωνία με την ΥΔΩΡ (αφού δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία με την Daikin), ο τεχνικός με διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο περιλαμβάνεται στη δική μου κατηγορία και όταν ζήτησα χαρακτηριστικά κλπ, είπε ότι ο μηχανικός μπορεί να τα κατεβάσει από τη Daikin, με το Label κλπ, αλλά δεν μπόρεσα να βρω και να κατεβάσω άλλο από το παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά, βρήκα το φυλλάδιο του συγκεκριμένου μοντέλου από τη Daikin.

Γράφει ότι η ονομαστική ισχύς είναι 3.5. Πιστεύετε ότι θα είναι ΟΚ αν γράψει αυτή την ισχύ ο προμηθευτής στο τιμολόγιο ή χρειάζεται και κάτι άλλο?

 

scan0347.pdf

Link to comment
Share on other sites

Θα θες στο τιμολόγιο ή σε υπ.δήλωση αν δεν χωράνε όλα, να βάλεις ισχύ και απόδοση για την περιοχή / κλίμα που είσαι, μάρκα μοντέλο και γενικά κάμποσα πράματα. Δες τον οδηγό να βάλεις τουλάχιστον όσα λέει, να μου στα ζητάνε μετά σε υπ.δήλωση και χάνεις χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Το φορτίο σχεδιασμού στην ψύξη πιστοποιείται από την ενεργειακή ετικέτα και το δελτίο προϊόντος της Α/Θ και όχι από το τιμολόγιο του προμηθευτή.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής αυτά βλέπει για να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και την επιτυγχανόμενη εξοικονόμηση.

Τα παραστατικά πωλήσεων αποτελούν φορολογικά έγγραφα και πρέπει να αποτυπώνουν το πωλούμενο προϊόν έτσι όπως αγοράστηκε από τον έμπορο και καταχωρήθηκε στην αποθήκη του. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Σύμβουλος, που θα συντάξει και το Β' ΠΕΑ, έλεγξε τα χαρακτηριστικά του κλιματιστικού, είπε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις για την απαιτούμενη ενεργειακή απόδοση και ότι θα πρέπει ο προμηθευτής να αναφέρει στο τιμολόγιο τη μάρκα και τον τύπο του κλιματιστικού.

Διάβασα την τελευταία τροποποίηση του Οδηγού (ΜΑΡ 2019) αλλά δεν βρήκα τι πρέπει να συμπληρωθεί σε υπεύθυνη δήλωση κλπ. Που θα βρω τις οδηγίες? 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στην υπεύθυνη δήλωση (εκτός από τις τυποποιημένες παραρτήματα VIII A,B,Γ), αναφέρεις (αν χρειαστεί, όσα δεν χωράνε στο παραστατικό, πχ αν έχεις μια απόδειξη ταμιακής, για υλικά, θα πρέπει τα υλικά να έχουν πληρωθεί με κάρτα πχ και να να αναφέρεται ότι είναι για το πρόγραμμα, για το Χ διαμέρισμα και για λογαριασμό του Ψ ωφελούμενου, με πλήρη στοιχεία.)

Γενικά ότι θέλει ο οδηγός από το παραστατικό και δεν το έχεις βάλει, γιατί δεν χωράει, γιατί το ξέχασε κάποιος κλπ, υπ.δήλωση με αρ. παραστατικού και συμπληρώνεις ότι παραλήψεις υπάρχουν.
 Όσο πιο πολλά έχεις πλήρη από την αρχή, γλυτώνεις να στα ζητήσουν εκ των υστέρων και να καθυστερείς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε έργο ΕΚΟ ΙΙ, έχει τοποθετηθεί μονάδα A/C 12.000btu.

Τα 12.000btu μετατρέπονται σε 3,51kw.

Το φυλλάδιο του μηχανήματος αναφέρει 3,5kw.

Πιστεύετε ότι μπορεί να περάσει στην κατηγορία P>3,5 ή υπάρχει κίνδυνος να κοπεί; Έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση;;

Link to comment
Share on other sites

Πας με το φυλλάδιο. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να διορθώσεις κάτι, θα σου πουν να διορθώσεις πιθανώς το παράρτημα παρεμβάσεων. Πρόβλημα να στο κόψουν δεν έχεις, καθώς μπορείς να αλλάζεις όπως θες τις παρεμβάσεις, αρκεί να πιάνεις τις απαιτήσεις του προγράμματος και να μην αυξάνεις τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.