Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλέξιμες παρεμβάσεις - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


nick_61

Recommended Posts

Στην περίπτωση που έχεις θερμαντικά σώματα παίρνεις τον τύπο SCOP = 2,75*( ns55+3%). To 2,55 είναι για φαν-κόιλ (FCU).
Τώρα γιατί ένα σημερινό σύστημα είναι τόσο κοντά στο σύστημα του 2001.... αν και μάλλον πρόκειται για Μ.Ο. συστημάτων από το 2001 μέχρι την έκδοση των ΤΟΤΕΕ.
Στην ίδια λογική σύστημα του 2001 έχει την ίδια απόδοη με σύστημα του 2017. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, ότι λέει η ΤΟΤΕΕ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους! Έχω λάβει απάντηση σε ερώτημά μου για τις σίτες οπότε το παραθέτω εδώ σε περίπτωση που αφορά και κάποιον άλλο :) 

Το ερώτημά μου: 

"........ Σχετικά με τις σήτες… Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι είναι επιλέξιμες. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρη είναι η κατηγορία στην οποία εντάσσονται. Από τις υποσημειώσεις, καταλαβαίνω ότι εντάσσονται σαν ποσό στην παρέμβαση 1.Ε1 ως "συμπληρωματική παρέμβαση". Ήθελα να δω αν ισχύει και για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να αλλάξει εξώφυλλα, αν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό μόνο για σίτες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!"
 
Και η απάντηση: "Οι σήτες δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλέξιμες μόνες τους. Και αυτό γιατί δεν έχουν καμία ενεργειακή επίπτωση. Θα πρέπει να είναι μαζί με εξώφυλλα (1.Ε1) και μέσα στην ανώτατη τιμή ανά m2. "
 
Αναμενόμενη και απολύτως λογική, αλλά ποτέ δεν βλάπτει μια επιβεβαίωση ;) 
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε υφισταμενο δωμα κατοικιας με φωτοβολταικα, σκεφτομαι να βαλω μονωση πολυουρεθανης (με ψεκασμο) και στεγανωση απο πανω με βαφη τυπου hyperdesmo

Πλεονεκτηματα το πολυ καλο λ, η ελαφρια κατασκευη, η μη δημιουργια θερμογεφυρων στις βασεις των Φ/Β, η διαπνοη των υλικων

Μειονεκτηματα η μη δημιουργια ρυσεων με συνεπεια πιθανη συγκρατηση νερου ανα περιοχες και μη βατο δωμα (για βαρια χρηση)

Το εχω δει σε αλλες δουλειες και ισχυουν τα παραπανω στην πραξη.

Το ερωτημα μου ειναι πως θα πιστοποιησω το παχος της μονωσης καθως και τη θερμοπερατοτητα του υλικου για το εξοικονομω κατ οικον, καθως προκειται για επιτοπια κατασκευη με πιθανες αποκλισεις σε διαφορα σημεια λογω ψεκασμου, ενω και το λ επηρρεαζεται απο τη πυκνοτητα της πολυουρεθανης.

Εχει καποιος περασει κατι παρομοιο;

Link to comment
Share on other sites

Σε ελεύθερη διόγκωση, υποθέτω ότι έχεις φιξ πυκνότητα από τις δοκιμές του κατασκευαστή του υλικού. Τώρα για το πάχος δώσε λίγο πάχος παραπάνω.
Έχω όμως ενστάσεις, τόσο για την συγκράτηση νερού, όσο και για την μη βατότητα του δώματος.

Όταν λες ότι δεν θα έχεις θερμογέφυρες στις βάσεις των Φ/Β, εννοείς ότι θα τα βγάλεις και θα τα στηρίξεις κάπως, πάνω στην πολυουρεθάνη σου; Δεν νομίζω ότι γίνεται κάτι τέτοιο χωρίς προβλήματα (ανεμοπιέσεις, μηχανικές πιέσεις, κλπ).

Θα πρότεινα, συμβατική κατασκευή και είτε δάπεδο πάνω από τις μονώσεις σου, ενισχυμένο στις βάσεις των Φ/Β ή θα πέρναγα τις βάσεις κάτω και θα χρησιμοποιούσα την πολυουρεθάνη για μερεμέτια (κενών) κοντά στις βάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Οι βασεις των ΦΒ θα παραμεινουν, δε μπαινω σε διαδικασια ξηλωματος. Σκεφτομαι οτι με τη διογκωση της πολυουρεθανης θα καλυφθούν τα σημεια γυρω από τις βασεις. Ενώ με πλάκες πολυστερινης θα μπω σε διαδικασια παζλ για να καλυψω το δωμα και πάλι οχι τελεια. Δε θελω να βαλω μπετο ρυσεων αφενος γιατι για το ελαφρομπετον εχω ακουσει οτι εχει προβληματα σε βαθος χρονου, αφετερου το γαρμπιλομπετον θα βαρυνει την οικοδομη η οποια ειναι ηδη επιβαρυμενη λογω ΦΒ. Επίσης ανεβαζει το κοστος.

Η εναλλακτική λύση είναι :

1. καθαρισμός επιφανειας δωματος από σαθρά (υδροβολή)   2. Στεγάνωση (μάλλον με τυπου hypedesmo γιατι θεωρω ότι θα ειναι πιο ευκολο αποτι με ασφαλτοπανο στις βασεις των ΦΒ)  3. τοποθετηση εξηλ. πολυστερινης σε πλάκες  και 4. επικαλυψη με βοτσαλο/χαλίκι

Εχω περπατησει πανω σε μονωση πολυουρεθανης όπως την περιεγραψα. Λογω μη υπαρξης ρυσεων κανει μικρες λιμνουλες (δεν περναει ομως απο κατω). Για μικρες επισκεψεις για συντηρηση δεν υπάρχει προβλημα βατοτητας. Επίσης πολύ καλο αποτελεσμα θερμομόνωσης. Παραμένει όμως το προβλημα πιστοποιησης στο εξοικονομω. Πχ να βυθισω μεσα ενα μετρο και να παρω φωτογραφια που να φαινεται το πάχος;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν η πρόταση παρέμβασης για λέβητα φυσικού αερίου είναι P<=20 , αν βάλουμε λέβητα με P > 20 θα το δεχτούν;

Λογικό δεν είναι πως αφού βάζεις κάτι καλύτερο χωρίς να αυξηθεί το επιδοτούμενο ποσό θα γίνει δεκτό;

Είναι δεδομένη η διόρθωση στο παράρτημα παρεμβάσεων;

Link to comment
Share on other sites

Μπορούμε να υπερβούμε τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό ανά κατηγορία δαπάνης? Δηλαδή έστω ότι στην θερμοπρόσοψη τα χρήματα που χρειάστηκαν ήταν λιγότερα ενώ για την μόνωση δώματος ήταν περισσότερα. Μπορούμε να υπερβούμε το ποσό που είχαμε δηλώσει για μόνωση δώματος?

Link to comment
Share on other sites

On 31/5/2019 at 6:02 ΜΜ, johnjohn1 said:

Μπορούμε να υπερβούμε τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό ανά κατηγορία δαπάνης? Δηλαδή έστω ότι στην θερμοπρόσοψη τα χρήματα που χρειάστηκαν ήταν λιγότερα ενώ για την μόνωση δώματος ήταν περισσότερα. Μπορούμε να υπερβούμε το ποσό που είχαμε δηλώσει για μόνωση δώματος?

μπορεις αρκει να εισαι μεσα στα όρια δαπανης της συγκεκριμενης κατηγοριας δηλαδη πχ. μεγιστο 55€/τμ. και εντός του συνολικου επιλεξιμου προυπολογισμου

Επίσης να δικαιολογουνται τα επιπροσθετα τετραγωνικα αν αλλαζουν

πχ εγω σε μια δουλεια ειχα βαλει το δωμα μόνο οσο ειναι η κατοικια. Στην πορεια βγηκε διευκρινηση ότι μετρανε ως επιλεξιμοι και οι προβολοι για λογους ολοκληρωμενης μονωσης. Εφόσον περισεψουν χρηματα θα αυξησω την επιφανεια του δωματος γιατι και στην πραξη θα μονωθουν και οι προβολοι.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.