Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλέξιμες παρεμβάσεις - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


nick_61

Recommended Posts

1 λεπτό πριν, asxetos222 said:

καλησπέρα

μπορει να έχει απαντηθεί ήδη στο φορουμ συγνώμη ομως αλλά δεν το βρίσκω.

όταν οι παρεμβάσεις που θέλει να κάνει ο ιδιοκτήτης και κατέγραψα στο εντυπο πρότασης ξεπερνάνε τα 25000 τι κάνουμε?

κόβω κάποια παρέμβαση και δεν την υλοποιώ καθόλου? πχ δεν κάνω θερμομόνωση δωματος και τοιχων που είχα καταγράψει στο εντυπο, παρα μόνο δώματος για να κατέβει ο προτεινομενος προυπολογισμός κατω απο 25000? 

 

πληρωνει ο ιδιοκτητης ολο το υπερβάλλον ποσό στους προμηθευτές και μετά γίνεται η εκταμίευση..

Link to comment
Share on other sites

αφηνω δηλαδη το έντυπο πρότασης παρεμβάσεων όπως έχει με επιλέξιμο προυπολογισμό τα 29000 ευρώ και ενημερώνω τον ιδιοκτήτη οτι θα επιδοτηθει για το 50% απο τα 25000 δλδ τα 12500, και θα βαλει απο την τσέπη του 12500+4000=16500 ευρω σωστά?

Edited by asxetos222
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Μπορούμε στις παρεμβάσεις να δηλώσουμε αντλία θερμότητας και ενεργειακό τζάκι? Ή δεν μπορείς να επιδοτηθείς για δύο ήδη θέρμανσης?

Link to comment
Share on other sites

On 2/9/2019 at 8:41 ΠΜ, zio7 said:

Καλημέρα. Σε διαμέρισμα που έχει ένα κλιματιστικό για θέρμανση μπορούμε να επιλέξουμε στις παρεμβάσεις και λέβητα πετρελαίου και ενεργειακό τζάκι?

 

1 ώρα πριν, zio7 said:

Καλημέρα. Μπορούμε στις παρεμβάσεις να δηλώσουμε αντλία θερμότητας και ενεργειακό τζάκι? Ή δεν μπορείς να επιδοτηθείς για δύο ήδη θέρμανσης?

Στη συζήτηση για το πρώτο post θα βρεις τις απαντήσεις και για το δεύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Σε περίπτωση κατοικίας Α' ορόφου διωρόφου οικοδομής και εν όψει του ΕΚΟ ΙΙ-Β' φάση, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να πραγματοποιήσει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Η επιστέγαση του κτιρίου γίνεται με κεραμοσκεπή σε ένα τμήμα και με συμβατικού τύπου δώμα σε ένα άλλο τμήμα. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κατασκευάσει νέα κεραμοσκεπή σε όλη την επιστέγαση. Αυτό πως δηλώνεται στο λογισμικό του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ; Θα πρέπει στο σενάριο εξοικονόμησης να διαγράψω τα στοιχεία επιστέγασης (κεραμοσκεπή και συμβατικού τύπου δώμα) και να βάλω μια κεραμοσκεπή για την εργασία που πρόκειται να γίνει; Επίσης επιθυμεί να κάνει αλλαγές στα κουφώματα. Ομοίως στο σενάριο εξοικονόμησης μπορώ να κάνω τροποποιήσεις στα ανοίγματα (αλλαγή εμβαδού και θέσης στις όψεις);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ όποιος έχει τρέξει το εξοικονομώ και βρήκε προμηθευτή που συνεργάζεται (δεν ζητάει απο τον πελάτη να τον προπληρώσει) για κλιματιστικά και ηλιακό να με ενημερώσει και με pm αν θέλετε για να μην θεωρηθεί διαφημιση... εχω αρχίσει να απογοητευομαι οτι δεν θα βρώ...😱

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

 

TOTEE 1, Κεφ 5.1.2.8 Ποσοστό κάλυψης θερμικού φορτίου ζώνης

Κάθε μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας καλύπτει μέρος ή το σύνολο του απαιτούμενου θερμικού φορτίου μιας θερμικής ζώνης του κτηρίου. Όταν το απαιτούμενο θερμικό φορτίο για μια θερμική ζώνη καλύπτεται με περισσότερες από μία μονάδες παραγωγής θερμότητας (μη εφεδρικό), το ποσοστό κάλυψης του φορτίου ανά μονάδα κατανέμεται βάσει της αποδιδόμενης θερμικής ισχύος της εκάστοτε μονάδας παραγωγής θερμότητας. Σημειώνεται ότι, για κάθε μήνα, το σύνολο των ποσοστών κάλυψης του θερμικού φορτίου από τα διάφορα συστήματα πρέπει να ισούται με τη μονάδα (100%).

 

 

Σε κατοικία που έχει ήδη ξυλολέβητα θέλω να βάλω κλιματιστικό το οποίο θέλω να δείξω ότι θα χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση. 

Μπορώ κατ' αρχάς να το κάνω στο ΕΚΟΙΙ; Θα περάσει σαν παρέμβαση;

Αν ναι, πως θα κατανείμω το ποσοστό κάλυψης βάσει της αποδιδόμενης θερμικής ισχύος του λέβητα και του κλιματιστικού;

Πως θα υπολογιστεί η αποδιδόμενη θερμική ισχύς του κάθε μέσου;

Συγνώμη αν η απάντηση είναι προφανής.

 

EDIT:

Ισχύουν τα παρακάτω;

Έστω ότι έχω κλιματιστικό που αποδίδει 21155 BTU στη θέρμανση.

21155 BTU → x0.000293 ~ 6.2kW

Αν ο ξυλολέβητας μου αποδίδει 28.2kW τότε ο επιμερισμός θα είναι 

Κλιματιστικό:  6.2/(6.2+28.2)= 18%

Ξυλολέβητας: 28.2/(6.2+28.2)= 82%

Τα λέω καλά ή είμαι τελείως off;

 

Μπορώ επίσης να βάλω δυο κλιματιστικά στην πρόταση παρεμβάσεων;

 

Edited by TBD
Link to comment
Share on other sites

Δεν είσαι τελείως OFF. Σωστά τα λες. Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να δεις αν ο ξυλολέβητας καλύπτει τις θερμικές ανάγκες του κτιρίου σου, οπότε πρακτικά το κλιματιστικό σου δεν βοηθάει σχεδόν καθόλου. Στην περίπτωσή σου όμως έχεις ένα δυνατό κλιματιστικό, οπότε για ένα συμβατικό σπίτι θα βοηθάει. Φυσικά και μπορείς να το βάλεις στο ΕΚΟ ΙΙ, αρκεί να πληροί τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Σωστά τα βάζεις τα ποσοστά. Μπορείς να βάλεις μέχρι 3 κλιματιστικά από ότι θυμάμαι. Έχει πέσει το site του ΕΚΟ ΙΙ για να στο επιβεβαιώσω. Αν πας στον πίνακα των παρεμβάσεων, θα δεις εκεί που λέει αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα ότι έχει έναν αστερίσκο. Στην παραπομπή αναφέρει για 3 μονάδες από ότι θυμάμαι.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.