Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλέξιμες παρεμβάσεις - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


nick_61

Recommended Posts

Έχω την άποψη πως για κοινόχρηστη παρέμβαση θα πρέπει να γίνει πρόταση ως πολυκατοικία, για να μπορεί να επιμεριστεί το κόστος της κοινόχρηστης παρέμβασης σ’ όλους τους ιδιοκτήτες. Τώρα αν ο ένας από τους 5 δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δεν υπάρχει πρόβλημα, θα υποστεί το επιμερισμένο κόστος για την κοινόχρηστη παρέμβαση και θα το βάλει από την τσέπη του, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να το κάνει, αφού θα είναι απόφαση του 80% των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.  

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει το σύστημα θέρμανσης να ενσωματώνει τον ταμιευτήρα ΖΝΧ.

Οπότε, στο δώμα θα υπάρχει μόνο ο συλλέκτης κ' το σύστημα θα είναι βεβιασμένης κυκλοφορίας (περίπτωση 4.Β 3.000-1.500=1.500€).

Άρα σύνολο 4.500+1.500+1.500=7.500€

Συνάδελφε μια ερώτηση στο θέμα που συζητάτε , στην περίπτωση αντλίας θερμότητας +  Boiler για ΖΝΧ στο υπόγειο και ηλιοθερμικο συστημα συλλέκτη (μόνο κάτοπτρα)  θα πρέπει στο ΠΕΑ να περάσουμε Ηλιακο?

το ρωτάω βάση της βοήθειας του λογισμικού του ΤΕΕ όπου αναφέρει :

 

Σε όλα τα νέα ή ριζικά ανακαινιζόμενα κτήρια σύμφωνα με το άρθρο 8 του ΚΕΝΑΚ είναι υποχρεωτική η κάλυψη σημαντικού μέρους των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης από ηλιοθερμικά συστήματα. Το ελάχιστο ποσοστό του ηλιακού μεριδίου σε ετήσια βάση καθορίζεται σε 60%. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει:

 

"όταν οι ανάγκες σε ΖΝΧ καλύπτονται από άλλα συστήματα παροχής ενέργειας που βασίζονται σε ΑΠΕ, ΣΗΘ, συστήματα τηλεθέρμανσης σε κλίμακα περιοχής ή οικοδομικού τετραγώνου, καθώς και από αντλίες θερμότητας που προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό θερμικής ενέργειας από αυτό που καταναλώνουν για τη λειτουργία τους. Στις εν λόγω αντλίες θερμότητας ο εποχιακός βαθμός απόδοσης (SPF) πρέπει να είναι μεγαλύτερος από (1,15x1/η), όπου "η" είναι ο λόγος της συνολικής ακαθάριστης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2009/28/ΕΚ, και σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος από 3,3."
 
ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα ....  Δεν ξερω αν μπορω εδω ως πολιτης να ρωτησω κατι σχετικο..... Πλεον και με το ΦΕΚ δημοσιευμενο ξερει κανεις αν μπορω να κανω δυο παρεμβασεις για την θερμανση στο σπιτι μου? Συγκεκριμενα τζακι και κεντρικη θερμανση (πετρελαιο η πελλετ δεν ξερω ακομη).... Η μηχανικος μου λεει δεν οτι το απογορευει αλλα δεν μπορει να ειναι σιγουρος.... Φανταστητε εσεις (Μηχανικοι) και εχετε τοσες ευλόγες  αποριες. Οι απλοι πολιτες φανταστητε σε τι φαση ειναι!!!  

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσα συστήματα θέρμανσης θα έχει η κατοικία.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση κ' για τα 2 (αν θέλετε, και για κλιματιστικά).

Link to comment
Share on other sites

1. Εχετε κάποια άποψη για την ερώτηση σχετικά με το άν στο ΠΕΑ περνάμε Ηλιακό , σε περίπτωση που επιλέξουμε την 4.Β επέμβαση (δλδ ηλιόθερμικό σύστημα συλλέκτη-ταμιευτήρα αποθήκευσης ΖΝΧ βεβιασμένης κυκλοφορίας)

 

2.Στο 3.Γ μιλάει για αντλία θερμοτητας με max 55oC το εννοεί? διότι απ'ότι ξέρω στις περισσότερες περιπτώσεις θέλουμε υψηλότερες θερμοκρασίες απο τις αντλίες

κάποια απάντηση αν γνωρίζει κανείς θα ήταν χρησιμη

και πάλι ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο έντυπο πρότασης παρεμβάσεων σε περίπτωση θερμοπρόσοψης θεωρείται σωστό να σπάσουμε το κόστος α) σε υλικά θερμοπρόσοψης και σε β) κόστος τοποθέτησης?? και αν ναι στην ποσότητα δομικού στοιχείου τι συμπληρώνουμε όσον αφορά το κόστος τοποθέτησης?? (εννοείται το α/α παρέμβασης είναι κοινό)

Edited by athtsak
Link to comment
Share on other sites

Εγώ,από την στιγμή που ο πίνακας του οδηγου δεν κάνει διάκριση για το τί αφορά υλικά και τί εργασία αλλά δίνει μια φιξ τιμή max επιδότησης (45 ή 55 ευρώ/μ2) στην οποία στις επεξηγήσεις της σελίδας 25 λέει ότι συμπεριλαμβάνονται υλικά και εργασία, θα έδινα μια φιξ τιμή για όλα.

Στην συνέχεια,αν είχα προσφορά ξέχωρη από αυτόν που θα τοποθετήσει την θερμοπρόσοψη και άλλη από αυτόν που προμηθεύει τα υλικά (δηλαδή δύο διαφορετικά πρόσωπα) θα τις ανέβαζα στην κρυμμένη σαν αρχαίο μυστικό των Ίνκας πλατφόρμα, προσέχοντας προφανέστατα τα ποσά αθροιστικά να μου κάνουν το ολικό.

Φαντάσου να αρχίσουμε να σπάμε υλικά και εργασία σε κουφώματα, λέβητες κλπ κλπ.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζουμε εάν οι εργασίες αυτονομίας θέρμανσης σε διαμέρισμα (αξιοποιώντας τον λέβητα που ήδη υπάρχει), έστω μαζί με εγκατάσταση έξυπνων θερμοστατών κλπ. στο διαμέρισμα, μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία "3.H Διατάξεις αυτομάτου ελέγχου λειτουργίας συστήματος θέρμανσης"; 


Δυστυχώς δε βλέπω πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στις προηγούμενες κατηγορίες (π.χ. στης 3.Α), που φαίνονται να αφορούν αποκλειστικά την αντικατάσταση/εγκατάσταση λέβητα.


 


Επίσης, στα κινητά συστήματα σκίασης ("1.Ε2 Λοιπά σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης") μπορούν άραγε να δικαιλογηθούν και στόρια;


Π.χ. πελάτες συχνά σε κούφωμα της κουζίνας προτιμάνε να βάζουν παχιά ξύλινα στόρια αντί για εξωτερικό ρολό ή κάποιο άλλο σύστημα για τη σκίαση του χώρου. 


Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Συγγνώμη αν η ερώτηση μου έχει απαντηθεί νωρίτερα αλλά αν στο σενάριο προταθεί θερμοπρόσοψη οι θερμογέφυρες στο σενάριο συνυπολογίζονται με U+0.2 ή αναλυτικά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.