Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλέξιμες παρεμβάσεις - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


nick_61

Recommended Posts

Καλημέρα,

Χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με τεχνικό θέμα.

Εχω πελάτη με οικοδομή 1 ορόφου, όπου το ισόγειο είναι κατοικήσιμο και  ο όροφος επίσης. Και τα δύο ανήκουν στον  ίδιο ιδιοκτήτη. Θέλω να εφαρμόσω το πρόγραμμα μόνο για τον όροφο. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τον ίδιο λέβητα πετρελαίου ισχύος 50 kW. Θέλω να τον αντικαταστήσω με λέβητα πέλλετ. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή χρησιμοποιείται και από τα δύο διαμερίσματα  επομένως ο νέος λέβητας θα πρέπει να έχει ισχύ και πάλι 50kW (45 για την ακρίβεια) έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες και από τα δύο σπίτια. Μπορώ να τα κάνω αυτό?  ή πρέπει να διαλέξω λέβητα που αντιστοιχεί μόνο στα τετραγωνικά του διαμερίσματος που εφαρμόζουμε το πρόγραμμα (δλδ μόνο τον όροφο και όχι το ισόγειο).

Σας παραθέτω το κομμάτι του οδηγού που με έκανε να μπερδευτώ.

"Για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης άνω των 20 kW σε κτήριο (όχι κτηριακή μονάδα) η ισχύς του συστήματος (kW) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της ισχύος που προκύπτει από τη σχέση 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 (Pgen) ή της μελέτης εφαρμογής θέρμανσης του κτηρίου".

Ελπίζω να έκανα κατανοητή την απορία μου.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ, σε αντίστοιχη περίπτωση, θεώρησα σωστό να υπολογίσω τα kw του νέου λέβητα μόνο για το διαμέρισμα που κάνω τον φάκελο για το εξοικονομώ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με το pgen ισχύει μονο για κτίριο , οχι για κτιριακη μοναδα πχ διαμέρισμα. Το λέει καθαρα στο εντυπο πρότασης παρεμβάσεων

 

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έθεσα χθες το ερώτημα σε άλλη ενότητα αλλά δεν απαντήθηκε. Το ερώτημα είναι το εξής: σε περίπτωση κτιριακής μονάδας, αυτή μπορεί να αποκοπεί από τη θέρμανση του υπόλοιπου κτιρίου και να εγκαταστήσει ατομική μονάδα θέρμανσης (ατομικό λέβητα ή Α.Θ.)? Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις του οδηγού αναφέρεται "η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό) κ.λ.π.". Στο παράρτημα ΙΙΙ παράγραφος 3 όσον αφορά την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης αναφέρει "Συμπληρώνεται μόνο για επιθεώρηση κτιρίου, όχι κτηριακής μονάδας". Αυτό που με προβληματίζει είναι το "υφιστάμενου". Δηλαδή πρέπει να αντικατασταθεί το σύστημα ως είχε (κεντρικό για πολυκατοικίες και ατομικό για μονοκατοικίες)? Από το helpdesk με παραπέμπουν σε κάποιο άλλο τηλέφωνο του υπουργείου, το οποίο φυσικά δεν το σηκώνει κανείς. Έχει τύχει σε κάποιον η παραπάνω περίπτωση? 

Link to comment
Share on other sites

Katrmp νομίζω κάθε παρέμβαση που κάνουμε πρέπει να ικανοποιεί τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ για υφισταμενα κτιρια. Ανεξαρτητα αν αγορά ριζική η οχι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις του οδηγού αναφέρεται "η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό) κ.λ.π.". Στο παράρτημα ΙΙΙ παράγραφος 3 όσον αφορά την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης αναφέρει "Συμπληρώνεται μόνο για επιθεώρηση κτιρίου, όχι κτηριακής μονάδας".  

Λογικο είναι να συμπληρώνεται μόνο σε επιθεώρηση κτιρίου, διότι δηλώνεις ότι δεν είναι μεγαλύτερο από Pgen. Στην κτιριακή μονάδα, αυτο δεν έχει ουσία, αφού το pgen που ε΄χεις υπολογισει είναι όλου του κτιρίου

Link to comment
Share on other sites

Katrmp νομίζω κάθε παρέμβαση που κάνουμε πρέπει να ικανοποιεί τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ για υφισταμενα κτιρια. Ανεξαρτητα αν αγορά ριζική η οχι

αυτο που λές είναι σωστότατο. Ομως πηγαίνοντας στον Κενακ ώστε να ικανοποιείται η ελάχιστη, ο κενακ έχει 60% ζνχ μονο για ριζικη ανακαίνηση. Αρα υφιστάμενα χωρίς ριζικη δεν εξετάζεται το 60%. Αντίθετα ο Κενακ δεν ξεχωρίζει ριζική στο δικτυο διανομής νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.