Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβές μηχανικών - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


yian

Recommended Posts

Δεν χρειάζεται. Ζήτα του απλώς να κάνει μια Υπ. Δήλωση όπου να δηλώνει ότι "το ποσόν των ...€ που κατατέθηκε με Αριθμός εντολής ......... έγινε για λογαριασμό μου και αφορά στο 1ο ΠΕΑ" και θα την ανεβάσεις στο σύστημα μαζί με τα υπόλοιπα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 16/1/2019 at 9:36 ΜΜ, yiannis_veria said:

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Κατά την υποβολή της αίτησης ενός ωφελουμένου στο σύστημα του προγράμματος είχα δηλώσει "ΌΧΙ" στην ερώτηση αν " Θα απαιτηθεί η εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του έργου; * ". Ωστόσο, στην πορεία διαπίστωσα ότι απαιτείται η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για τις εργασίες που είχαμε προϋπολογίσει με τον ωφελούμενο και έτσι μπήκα στη διαδικασία έκδοσής της μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αδειών. Σημειώνω ότι στο σύστημα του προγράμματος και συγκεκριμένα στην καρτέλα "καταχώρηση λοιπών εξόδων" δεν μου εμφανίζει πεδίο για την αμοιβή μελέτης.

Μπορώ τώρα να πληρωθώ την μελέτη; Μπορώ να ζητήσω να μου "ανοίξουν" τα στοιχεία της αίτησης ώστε να αλλάξω την απάντηση σε "ΝΑΙ" και να καταχωρήσω το κόστος μελέτης ώστε να πληρωθώ; Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Καλησπέρα, έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό. Έστειλα μειλ, έχω πάρει πάρα πολλά τηλέφωνα και καμία απάντηση. Μήπως βγάλατε άκρη;; Θα με βοηθούσε πολύ! 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, fotkor said:

Καλησπέρα, έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό. Έστειλα μειλ, έχω πάρει πάρα πολλά τηλέφωνα και καμία απάντηση. Μήπως βγάλατε άκρη;; Θα με βοηθούσε πολύ! 

Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Κι εγώ παρά τις οχλήσεις τηλεφωνικά και με μειλ δεν είχα καμία συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα. Μοναδική απάντηση μου είχε δώσει κάποιος-α όταν ανέβασα εδώ το ερώτημα ότι ο επιλέξιμος προυπολογισμός σε ότι αφορά τα λοιπά έξοδα δεν μπορεί να αλλάξει, κάτι το οποίο ακούγεται λογικό. Από την άλλη όμως, μου έχει πει συνάδελφος ότι μίλησε με ΕΤΕΑΝ και του είπαν ότι μπορεί να στείλει την απόδειξη για την αμοιβή μελέτης παρά το γεγονός ότι δεν έχει δηλώσει ότι απαιτούνται μελέτες. Εγώ προσωπικά δεν έκοψα απόδειξη με τον φόβο ότι θα πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ για ένα παραστατικό που δεν ξέρω αν θα πληρωθώ. 

Link to comment
Share on other sites

On 3/4/2019 at 10:17 ΠΜ, petran2855 said:

Καλημέρα συνάδελφοι.

Τελικά, μήπως γνωρίζει κάποιος ποιες μελέτες δικαιολογεί το πρόγραμμα πέρα της ΕΕΜΚ και της μελέτης φυσικού αερίου; από ότι διάβασα πιο πριν, έχουν και άλλοι το ίδιο ερώτημα. 

Ακόμα και την μελέτη θερμικών απωλειών ή/και μελέτη εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης χωρίς απαραίτητα να εντάσσονται αυτές στα πλαίσια έκδοσης ΕΕΜΚ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

χαζη ερωτηση μπορει και να εχει απαντηθεί 

κοβω αποδειξη παροχης υπηρεσιών ως συμβουλος εργου .. χρειαζεται προκαταβολη φορου 10% οπως των ΠΕΑ ;;; 

 

Link to comment
Share on other sites

συμβουλος εργου και δυο πεα 800 ευρω ... αλλα το εχω μετανιωσει ... πολυ αγχος οι μαστοροι και οι εμποροι κανουν οτι θελουν αλλαζουν παραθυρα πορτες μονωσεις και στο τελος πρεπει να βρω την λυση ..δεν το ξανακανω .. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Σε περίπτωση ΕΚΟ ΙΙ , όπου μπήκαν Α/Θ για ψύξη και ηλιακός, είχα υπολογίσει τις αμοιβες των δύο ΠΕΑ με βάση την ωφέλιμη επιφάνεια του διαμερίσματος. Τώρα κάνω καταχώριση δαπανών και λοιπών εξόδων πριν εκδόσω το Β ΠΕΑ (για ένα απλό τσεκάρισμα) και βλέπω οτι στις αμοιβές των ΠΕΑ δεν μου δεχεται το σύστημα το ποσό που είχα υπολογίσει βάση ωφέλιμης επιφάνειας. Μετά από πολλές δοκιμές με διάφορα ποσά αντιλαμβάνομαι οτι βάζει ένα ανώτερο πλαφόν αθροιστικά και για τα δύο ΠΕΑ (χαμηλότερο από αυτό που είχα δηλώσει) , το οποίο αντιστοιχεί στην ψυχόμενη επιφάνεια. Δηλαδή υπολογίζει τις αμοιβές με βάση τα μισά τ.μ. και χωρίς απαραίτητα να είναι ισόποσες οι αμοιβές των δύο ΠΕΑ...

Επίσης ότι ποσό βάλω στο Β ΠΕΑ το δέχεται κουτσουρεμένο ακόμη κι εαν υπάρχει υπόλοιπο μέχρι το ανώτερο πλαφον.

Έχει τύχει σε κάποιον άλλο τέτοιο πρόβλημα? Υπάρχει περίπτωση να φταίει οτι δεν έχω ανεβάσει ακόμη το Β ΠΕΑ ή μήπως είναι πρόβλημα του συστήματος?

Και εν τέλη στις περιπτώσεις αναβάθμισης ψύξης , ωφέλιμη επιφάνεια ποια θεωρείται ? Θέλω να προχωρήσω σε Β ΠΕΑ κλείσιμο της υπόθεσης και δεν ξέρω ποια τι τιμολόγιο να κόψω...

 

Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, DIMITKLADO said:

Υπάρχει περίπτωση να φταίει οτι δεν έχω ανεβάσει ακόμη το Β ΠΕΑ ...?

 

Ναι ακριβώς αυτό φταίει...

Επίσης δες αν έχεις δηλώσει ότι απαιτούνται μελέτες...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση!! Δεν απαιτούνται μελέτες κ δεν έχω δηλώσει οτι θα  γίνουν. Επομένως προχωράω κανονικά κ κόβω τιμολόγιο σύμφωνα με την ωφέλιμη επιφάνεια κ όχι με την ψυχόμενη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.