Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές μηχανικών - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Γκάλοπ:

Σε περίπτωση ανακλησης για το παλαιό πρόγραμμα και εκδοσης νέου ΠΕΑ τι κάνετε?

 

Επίσης στο buildingcert δεχεται το παλιο Α/Α αν κάποιος δεν θέλει να ξαναπληρωθεί?

 

Το κόστος προφανώς δεν θα είναι επιλεξιμη δαπάνη αν η ΑΠΥ είναι από το 2013...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά ζητώ από τον πελάτη να μου καταβάλει στη τράπεζα το ποσό του 1ου ΠΕΑ και μετά ξεκινώ, κανείς δεν μου έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής και τους είμαι ξεκάθαρος οτι αν δεν εγκριθούν "έχασαν" την αμοιβή μου. 

 

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, πχ μου καταβάλει στη τράπεζα την αμοιβή σήμερα, και εκδίδω το ΠΕΑ σε 2-3 μέρες, υπάρχει θέμα αν η απόδειξη έχει ημερομηνία 6/3 και το ΠΕΑ 8/3 ??

 

Η ΑΠΥ για το ΠΕΑ δε μπορεί να εκδοθεί πριν εκδοθεί το ΠΕΑ! Από τη φορολογική πλευρά, η ΑΠΥ εκδίδεται "με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας που παρέχεται".

Η πληρωμή αντίθετα μπορεί να γίνει πριν (προκαταβολή), μαζί με, ή μετά (επί πιστώσει) την έκδοση της ΑΠΥ. Ένα θέμα είναι εάν το Εξοικονομώ δέχεται την πληρωμή πριν την έκδοση του ΠΕΑ (εννοείται ότι η ΑΠΥ θα κοπεί μαζί ή μετά το ΠΕΑ), κανονικά θα έπρεπε να τη δέχεται, αλλά κρατάω μία επιφύλαξη.

 

 

παιδια η ΑΠΥ δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη της πληρωμης. Αφου εκδωσεις το ΠΕΑ, κόβεις και ΑΠΥ. Και τα λεφτα στα βάζει ή αμέσως ή μεταγενέστερα. Δεν πειράζει.

Εμενα τα κατέθεσε με e-banking στον όψεως. Δεν έκδοσα εντολή πληρωμής.

 

Η ΑΠΥ μπορεί να είναι μεταγενέστερη της πληρωμής (προκαταβολής).

 

 

Μα με την απόδειξη δεν δηλώνεις ότι έλαβες το ποσό της αμοιβής? Πως γίνεται να δηλώσεις πρώτα ότι πήρες τα λεφτά και να φανούν μετά στην μεταφορά/πληρωμή? Η απόδειξη κανονικά θα πρέπει να εκδίδεται αφότου πληρωθείς(άρα μετά την κατάθεση στην τράπεζα). Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ την έννοια της ΑΠΥ, εφόσον πάνω δεν αναφέρεται ο τρόπος πληρωμής και αν εξοφλήθηκε το ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχει ήδη πληρωθεί προ 5ετιας για το εξοικονομω 1?!

Ο πελάτης πλήρωσε ενεργειακό πιστοποιητικό στον προηγούμενο κενακ. Όχι ένταξη. Εάν του τάξανε τότε και σίγουρη ένταξη κακώς του την τάξανε.

Τώρα θέλει να κάνει αίτηση στο νέο το οποίο έχει απαιτούμενο ΠΕΑ μετά τις 27/11. Άρα νέο "έργο-μελέτη". Άρα νέα αμοιβή.

Και τώρα ενεργειακό πιστοποιητικό θα πληρώσει, όχι ένταξη.

Link to comment
Share on other sites

Anyway ο καθένας αντιμετωπίζει τους πελάτες του όπως γουστάρει.

Το θέμα είναι αν δίνεται σε περιπτωση ανακλισης η δυνατότητα χρήσης του ιδιου α/α.

 

π.χ. ανακλιση μπορείς να κάνεις και αν εχεις κανει ο ιδιος ενα λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Αν όταν αντικατασταθεί είναι το ίδιο έργο και πρόκειται για διόρθωση (η περίπτωση ανάκλησης που αναφέρεις, που λες και ο ίδιος ότι γίνεται από υπαιτιότητα δική σου στο αρχικό έργο) τότε ΝΑΙ.

Τώρα που αλλάξανε οι ΤΟΤΕΕ θεωρώ δεν είναι το ίδιο έργο. Θα φτιάξεις νέο xml. Την φωτό δε θα βάλεις την παλιά. Την σημερινή θα βάλεις. Θα ελέγξεις αν έκανε τίποτα ενδιάμεσα (πέρασαν κάποια χρόνια) και ακόμα και αν δεν έχει αλλάξει τίποτα ελέγχεις εκ νέου.

 

Τώρα ως προς την αντιμετώπιση αν είναι νύξη κακής αντιμετώπισης απο μένα απαντώ ως εξής:

  1. Παρέχουμε μια υπηρεσία. Την πληρωνόμαστε. Η υπηρεσία που παρέχουμε είναι: Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (1ο ΠΕΑ Εξοικονομώ ΙΙ). Αν κάναμε και τη δουλειά εμείς καλά με τον ιδιώτη είμαστε οι καλύτεροι φίλοι μετά.
  2. Τώρα αν ο πελάτης μπει 5 χρόνια μετά σε ένα γραφείο και σου λέει "εγώ σε πλήρωσα τότε, δεν μπήκα στο Εξοικονομώ Ι και τώρα θες να σε ξαναπληρώσω" δεν είναι δικό μας θέμα.
  3. Δε γράφουμε εμείς τον ΚΕΝΑΚ, ούτε τις ΤΟΤΕΕ, ούτε τους οδηγούς προγράμματος, ούτε φτιάξαμε το Εξοικονομώ Ι (όπου έκαναν αιτήσεις χωρίς να υπάρχουν τα κονδύλια για όλους)
  4. Άδικοι ή μη οι νόμοι και οι οδηγοί αυτοί είναι.
  5. Θες να το κάνεις δωρεά το νέο ΠΕΑ επειδή σε πλήρωσε το παλίο; Κάντο. Πάρε νέο α/α έργου στο τεε, βάλε 0νικές τιμές και γράψε και στην απόδειξη "δωρεά" με συμφωνητικό (2ο μνημόνιο σε ελεύθερη διαπραγμάτευση).
  6. Εγώ δεν το κάνω για τους λόγους που αναφέρω (θα ξαναπάω στο ακίνητο, θα ξαναδιαβάσω ΤΟΤΕΕ, θα ξαναφτιάξω xml και σενάρια, με άλλους όρους για άλλο πρόγραμμα, κ.λπ.)
Edited by Sw0rdf1sh
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, γνωριζετε αν για το συμβουλο εργου χρειαζεται εναρξη σε συγκεκριμενο καδ; (πχ περα απο 71.11 δραστηριοτητες αρχιτεκτονων)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.