Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από κατοικία σε Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος


MGD

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι.
Διάβασα παρόμοιες περιπτώσεις και συγνώμη που αναδιατυπώνω κάποιες απορίες αλλά η δική μου περίπτωση είναι λίγο σύνθετη.

Πρόκειται για νόμιμο διώροφο κτίριο σε εντός οικισμού οικόπεδο (μη παραδοσιακό).
Σύμφωνα με την άδεια, ήταν 2 ισόγειες κατοικίες (ας τις πούμε νότια και βόρεια κατοικία) και μία κατοικία στον όροφο (δεν θα ασχοληθούμε).
Αυθαίρετα οι γονείς του ιδιοκτήτη είχαν μετατρέψει την νότια κατοικία σε mini market χωρίς κάποια ενημέρωση στην πολεοδομία, έχοντας όμως ένα σχετικό χαρτί από την τότε κοινότητα είχε πάρει άδεια λειτουργίας.
Να προσθέσω πως η νότια κατοικία (ή mini market) έχει μικρό αυθαίρετο τμήμα, το οποίο κατασκευάστηκε κατά την ανέγρεση του κτιρίου.

Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταφέρει το mini market στην βόρεια κατοικία και να βγάλει νέα άδεια λειτουργίας και το πλέον mini market να το κάνει και πάλι κατοικία (τράμπα δηλαδή).

α) Απο τη στιγμή που βάσει άδειας το νότιο τμήμα ήταν κατοικία και εκείνος θέλει να το ξάνα μετατρέψει κατοικία πρέπει να προβλέψω κάτι;
Μπορώ να περιγράψω στα σχέδια σαν ''Τμήμα εκτός μελέτης'' και να ασχοληθώ μόνο με το βόρειο τμήμα που πρόκειται να γίνει mini market; Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί το τμήμα στην νότια κατοικία που είναι αυθαίρετο;

β) Τι άδεια πρέπει να βγάλω; Άδεια δόμησης ή μικρής κλίμακας; (πρώτη φορά ασχολούμαι με έκδοση αδείας).
Και γενικά ποια είναι τα έξοδα που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης και πόσο κοστίζουν εκτός της αμοιβής; (αναφέρομαι σε παράβολα κ.ά. έξοδα)

γ)Θα μου ζητηθεί κάποιου είδος βεβαίωση πως δεν υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα; Και αν ναι, για το συγκεκριμένο τμήμα που πρόκειται να γίνει mini market ή για όλο το κτίριο;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την κατανόησή σας.

 

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

post-113600-0-91430400-1518683659_thumb.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλημέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν επιτρέπεται αλλαγή χρήσης σε τακτοποιημένο χώρο (ν3843/10) ?  Ο ν4495/17 άρθρο 125 παρ. 6 καταργεί το άρθρο 25 παρ. 12 του ν4178/13 που το επέτρεπε. Γνωρίζει κανείς τίποτα?
Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 9 όπως τροποποιήθηκε με τον 4546/18

"Στις περιπτώσεις της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης εφόσον η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου. Από την αρμόδια Υ.Δομ. βεβαιώνεται ότι η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου. Τυχόν εργασίες για την αλλαγή της χρήσης στους ανωτέρω χώρους, εφόσον δεν έχουν εξαιρεθεί οριστικά από την κατεδάφιση, δύναται να εκτελεστούν σύμφωνα με την παράγραφο 5β."
 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.