Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκυρότητα μη άρτιας κατάτμησης σε εκτός σχεδίου πριν και μετά το 1977


f@teini

Recommended Posts

Να με συγχωρείτε για το μπέρδεμα.

Λουτράκι.Ο πελάτης μου αγόρασε το 1976.Τοπογραφικό για μεταβίβαση.

Ρώτησα και για το τι ισχυει για αυτα που πουλήθηκαν μετα το 1977 για να ξερω γενικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οχι , κατάτμηση γινόταν με κάθε ένα συμβόλαιο με το οποίο αποκοπτόταν κάποιο γεωτεμάχιο και μεταβιβαζόταν. Τα υπόλοιπα παραμέναν ενιαία έκταση. Το ότι έκανε σχέδια επι χάρτου δεν λέει τίποτα. 

Εάν έχεις στην περιοχή ΖΟΕ ή ΓΠΣ με όριο κατάτμησης και έχουν γίνει μεταβιβάσει μετά την ημερομηνία επιβολής της / του, τότε αυτές οι πράξεις είναι προβληματικές ( --> άκυρες ) 

Link to comment
Share on other sites

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας με βοήθησαν αρκετά. Πραγματι λόγω της απειρίας μου ξεπεταγονταν αποριεσ που ξεφευγαν απο τα αρχικα ρωτήματα.

Οσον αφορα τα αρχικα ερωτηματα κατεληξα τα εξης:

 

α)Με βαση αποφασεις του αρείου πάγου (π.χ. http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=ANTKM0YU5PCG1ZSJ4BGNKUKL54Y6G6&apof=652_2016&info=%D0%CF%CB%C9%D4%C9%CA%C5%D3%20-%20%20%C3)  προκύπτει ότι μια ιδιωτική οδός μπορεί να χαρακτηριστεί ως αγροτική και συνεπώς κοινόχρηστη, εάν, αφενός  σχηματίστηκε πριν την έναρξη ισχύος του Ν.651/1977 και αφετέρου  εμφαίνεται ως ιδιωτική οδός σε τοπογραφικά σχέδια που είναι κατατεθειμένα σε συμβόλαια, που καταρτίσθηκαν επίσης πριν από την έναρξη ισχύος του Ν.651/1977, η ιδιότητα δε της οδού ως αγροτικής διατηρείται και μετά την ισχύ του Ν.1337/1983, αφού αυτός δεν όρισε διαφορετικά. 

 

Βαση δε της γνωμοδότησης των νομικών συμβούλων του κράτους (1031/1986) ( http://www.nsk.gr/web/nsk/anazitisi-gnomodoteseon?p_p_id=nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=3) το έδαφος των αγροτικών οδών, που δημιουργήθηκαν σε ιδιωτικά ρυμοτομικά σχέδια, αποτελεί τμήμα της ιδιοκτησίας σε βάρος της οποίας οι οδοί αυτές δημιουργήθηκαν και υπολογίζεται για την αρτιότητα του οικοπέδου.

Αναλογα λοιπόν με το που θα χρησιμοποιησουμε το τοπογραφικο μας, χαρακτηριζουμε τις  οδους αυτες είτε ως αγροτικου χαρακτηρα (π.χ. για χρήση σε πολιτικά δικαστηρια) είτε ως λωρίδες γής που ανήκουν στην αρχική ιδιοκτησίας (π.χ για χρήσηστην πολεοδομία)

 

β,γ))Δεν θεωρείτε άκυρη η μεταβίβαση πήρε "'συγχωροχάρτι" με τον Ν.651/1977.

Edited by f@teini
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.