Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το Σιβιρικό ψύχος «δοκιμάζει» τις ενεργειακές αντοχές της Ευρώπης


Engineer

Recommended Posts

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου αυξάνονται καθώς ενισχύονται οι προοπτικές της ζήτησης θέρμανσης.

 

Ένα σπάνιο μετεωρολογικό γεγονός στην Αρκτική, το οποίο αναμένεται να «παγώσει» την Ευρώπη, έχει προκαλέσει άλματα στις τιμές της ενέργειας.

 

Οι τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, και τον άνθρακα αυξήθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς οι ψυχρότεροι καιροί οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης για θέρμανση.

 

Οι ψυχρότερες προοπτικές οφείλονται σε ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που ονομάζεται ξαφνική στρατοσφαιρική θέρμανση, όπου ο πολικός στροβίλος δυτικού ανέμου επιβραδύνεται ή αντιστρέφεται, ωθώντας τον κρύο αέρα να ρέει από τη Ρωσία δυτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Όταν το ίδιο συνέβη το 2009, δεν υπήρχε αρκετό φυσικό αέριο για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική Ευρώπη ταυτόχρονα, δήλωσε ο Arne Bergvik, επικεφαλής αναλυτής της εταιρίας διαχείρισης χαρτοφυλακίου Scandem AB στο Orebro της Σουηδίας.

 

Η ρωσική Gazprom PJSC κατέληξε να περιορίζει τις εξαγωγές και κατηγόρησε την Ουκρανία για τη λήψη περισσότερου αερίου από ό, τι πλήρωσε.

 

"Όταν όλη η Ευρώπη βλέπει μια αύξηση της κατανάλωσης ταυτόχρονα, τα αποθέματα, όπως η αποθήκευση φυσικού αερίου, δοκιμάζονται", ανέφερε ο Bergvik. "Ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα θα δοκιμάσει τις αγορές ενέργειας και θα υποστηρίξει υψηλότερες τιμές άνθρακα, ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου".

 

Ενώ η ποσότητα του φυσικού αερίου που αποθηκεύεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μικρότερη από το συνηθισμένο για την περίοδο του έτους, στο 38% και είναι πάνω από 5% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Industry Europe.

 

Το φυσικό αέριο για παράδοση Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. αυξήθηκε κατά 5,9% στο ICE Futures Europe στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα μήνα.

 

Η ενέργεια για τον επόμενο μήνα στη Γερμανία κέρδισε 4,9% πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο άλμα από τις 3 Οκτωβρίου, ενώ το γαλλικό ισοδύναμο ενισχύθηκε 8,7% και το συμβόλαιο των σκανδιναβικών σημείωσε νέο ρεκόρ.

 

Οι μέσες θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη θα φθάσουν τους -2,2 βαθμούς Κελσίου (28 Fahrenheit) στις 27 Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 3,9 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

 

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η ψυχρή περίοδος πιθανότατα θα διαρκέσει όλη την επόμενη εβδομάδα με ενδεχομένως ακόμα πιο ψυχρό αέρα από τη Ρωσία να κινείται σε όλη την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου", ανέφερε η Δευτέρα στην ιστοσελίδα της.

 

"Αν και υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος χιονιού αυτή την εβδομάδα λόγω της ξηρής φύσης του αέρα, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μετά το Σαββατοκύριακο".

 

Πηγή: http://www.worldener...hes-ths-eyrwphs

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.