Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασίες σχετικές με Πολυκατοικίες


HumanError

Recommended Posts

Καλησπέρα! Σε περίπτωση αίτησης πολυκατοικίας σαν σύνολο αλλά και κάποιων διαμερισμάτων ξεχωριστά ως μέρος πολυκατοικίας, καταλαβαίνω ότι θα συνταχθεί ένα ΠΕΑ για ολόκληρη την πολυκατοικία και ξεχωριστά ΠΕΑ για τα επιμέρους διαμερίσματα που θέλουν να ενταχθούν, έτσι δεν είναι; Μπορεί να είναι απλό αλλά έχω κολήσει ;) Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αίτηση πολυκατοικίας 1 ΠΕΑ για ολόκληρη την πολυκατοικία. Αυτό το ΠΕΑ θα ισχύει και για τα διαμερίσματα που θα ενταχθούν σαν μέρος αίτησης της ίδιας πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

- εφόσον αιτέιται συνολικά η πολυκατοικία πως αιτούνται ξανά ως μεμονωμένα?

- όταν γίνει ΠΕΑ για όλο το κτίριο υπάρχει το πρόβλημα ότι δεν μπορεί να έχει ως σενάρια τις επεμβάσεις οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικές.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Επανέρχομαι σε ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά, αλλά σαφή συμπεράσματα δεν έχουν εξαχθεί.

Πολυκατοικία ενός ιδιοκτήτη, στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί, σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, στο ισόγειο διαμένει ο ιδιοκτήτης και οι παραπάνω όροφοι δηλώνονται ως κύριες κατοικίες από τους ενοικιαστές. 

Αίτηση κάνει ο ιδιοκτήτης μία ως πολυκατοικία (με ένα ΠΕΑ για ολόκληρο το κτιριακό κέλυφος της πολυκατοικίας)? ή απαιτούνται μαζί με αυτή την αίτηση να κάνει και επιμέρους αιτήσεις για κάθε κτιριακή μονάδα ξεχωριστά?

Το συνολικό ποσό που θα καλύψει το πρόγραμμα για την πολυκατοικία ποιό είναι?

 

Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Θεωρώ ότι βγαίνει ένα ΠΕΑ για την πολυκατοικία προκειμένου να γίνει και το σενάριο με τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις και ΠΕΑ για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά που θα έχει σενάριο που θα αφορά στο διαμέρισμα και μόνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να αφιερώσω πολύ χρόνο για να το ψάξω οπότε αν γνωρίζει κάποιος που έχει αναλάβει πολυκατοικία στο τρέχον θα το εκτιμούσα. Αν πάλι στο ενδιάμεσο βρω έγκυρη απάντηση φυσικά και θα την αναρτήσω :) 

Link to comment
Share on other sites

Θα αντιμετωπίσεις την πολυκατοικία σαν ένα κτήριο με  1 ΠΕΑ για όλη την πολυκατοικία και κανένα άλλο ΠΕΑ.

Στο ΠΕΑ αυτό θα συγκεντρώσεις τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις και τις παρεμβάσεις όλων των διαμερισμάτων σε ένα σενάριο.

Στο παράρτημα ΙΙΙ θα επιμερίσεις τις παρεμβάσεις σε κοινόχρηστες και ανά διαμέρισμα. Θα σε βοηθήσει σε αυτό το παράρτημα IV  που επισυνάπτω.

4. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Έντυπο Επιμερισμού κόστους βάσει προσφορών ανά ιδιοκτησία.xls

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους! Έχω άλλη μία ερωτησούλα: υπάρχει η περίπτωση οικογενειακής πολυκατοικίας όπου η μητέρα είναι ιδιοκτήτρια τριών διαμερισμάτων και ο γιος δύο. Θέλουν να μπουν στο νέο Εξοικονομώ (όόόόόόταν ανοίξει :) ) ως πολυκατοικία και κάποιος τους είπε ότι δεν μπορούν να ενταχθούν διότι απαιτούνται τουλάχιστον 5 διαφορετικά ΑΦΜ επομένως μπορούν να κάνουν αίτηση μόνο για ένα διαμέρισμα ο καθένας τους. Τον μόνο περιορισμό που βρίσκω στον οδηγό είναι ".....Πολυκατοικία: Το ενιαίο κτήριο που περιλαμβάνει περισσότερες από μία κτηριακές μονάδες - ιδιοκτησίες με κύρια χρήση κατοικίας, σε οριζόντια ή/και κατακόρυφη διάταξη...." που μου φαίνεται απολύτως λογικό. Μου ξεφεύγει κάτι; Ευχαριστώ πολύ!!!

Edited by Maria Electrical Engineer
Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει αυτό που τους είπε ...κάποιος.

Μπορεί να ενταχθεί η περίπτωσή σου ως είναι (3+2).

Στην παρ. 2.3. του οδηγού  αναφέρει ρητά :"....Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο εάν οι επιπλέον της μιας αίτησης αποτελούν μέρος αίτησης/ αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία."

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ @nick_61! Δεν ξέρω γιατί του το είπε... Προσωπικά πάντως ρωτάω πάντα που το διάβασαν για να είμαι σίγουρη ότι δεν μου ξέφυγε, άνθρωποι είμαστε. Ευχαριστώ πολύ!

Edited by Maria Electrical Engineer
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση @nick_61..

Μήπως γνωρίζεις και την απάντηση σχετικά με το πλήθος των αιτήσεων που πρέπει να γίνουν στην περίπτωση πολυκατοικίας (ιδιοκτησίας ενός ιδιοκτήτη & δηλωμένων κτιριακών μονάδων ως κύριες κατοικίες από τους ενοικιαστές)? και το συνολικό κόστος παρεμβάσεων που θα καλύψει το πρόγραμμα?

Edited by PanLyk
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.