Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η πρώτη συμφωνία διαπραγμάτευσης χρέους με αντάλλαγμα την προστασία της φύσης


Engineer

Recommended Posts

Οι Σεϋχέλλες, το τροπικό νησί του Ινδικού Ωκεανού δέχθηκε να δημιουργήσει δύο τεράστια νέα θαλάσσια πάρκα με αντάλλαγμα την διαγραφή του εθνικού της χρέους. Αυτή η ανταλλαγή κρατικών χρεών για τη θαλάσσια διατήρηση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη προστασία των ωκεανών σε όλο τον πλανήτη.

 

Το νησιωτικό κράτος, το οποίο είναι γνωστό για τους υποθαλάσσιους υφάλους του και για τις εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες του, πτώχευσε το 2008 και προσπάθησε να αναδυθεί από τη δυσάρεστη κατάσταση με τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Έκτοτε, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ερευνούν τρόπους να προστατεύσουν το περιβάλλον, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα.

 

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε την οικονομική πρόταση «φύση με αντάλλαγμα το χρέος», την πρώτη στον κόσμο που στοχεύει στην προστασία μιας θαλάσσιας περιοχής, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Τhe Nature Conservancy.

 

Η οργάνωση προθυμοποιήθηκε να αγοράσει 22 εκατ. δολάρια του χρέους των Σεϋχελλών από τα 406 εκατ. δολάρια που είναι συνολικά, με αντάλλαγμα να χαρακτηριστεί το ένα τρίτο της θαλάσσιας περιοχής τους προστατευόμενο.

 

Πρόκειται για το πρώτο σχέδιο μιας οικονομικής συμφωνίας που θα εφαρμοστεί στον κόσμο, με το οποίο θα εξασφαλιστεί το μέλλον μιας χώρας. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι οι Σεϋχέλλες ανταλλάσσουν το χρέος τους για την προστασία την προστασία των κοραλλιών, των χελωνών και της υπεραλίευσης του τόνου.Εάν λειτουργήσει αυτή η οικονομική συμφωνία, θα διασφαλιστεί το οικονομικό μέλλον του έθνους, το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό και την αλιεία.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...αγμάτευσης-χρέ/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.