Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ριζική ανακαίνιση - Εξοικονομω ΙΙ


gio

Recommended Posts

Αγαπητε 

Sw0rdf1sh ,νομιζω πως δεν κανω σαφες το σκεπτικο μου για αυτο δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω,αλλα δεν πειραζει.Συμφωνουμε παντως.Ουτως ή άλλως, θα περιμενουμε να δουμε τι θα γινει.Μην κουραζουμε αλλο τους συναδελφους στην λιστα

ΥΓ. Η ΜΕΑ ειναι 100 σελιδες γιατι τυπωνονται ολοι οι υπολογισμοι,τα στοιχεια,τα χαρακτηριστικα,τα παντα.Το ΠΕΑ ειναι ενα φυλλο γιατι βλεπεις μονο τα αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα συνάδελφοι.Να παραθέσω και εγώ την άποψή μου παραθέτοντας συγκεκριμένα εδάφια

 

Ν 4495,

αρθρο 29

 

 

κθ) εργασίες τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης ή θερμομόνωση στεγών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»,

 

οταν δεν χρησιμοποιουνται ικριωματα,απαιτειται ΕΕΜΚ,για την θερμομονωση στεγης?οταν για την συντηρηση-επισκευη δεν απαιτειται καμια αδεια?

Link to comment
Share on other sites

  • Τοποθέτηση Θερμομόνωσης=ΕΕΜΚ
  • Συντήρηση-επισκευή = ΟΧΙ

νομίζω πως είναι ξεκάθαρο στον 4495. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο επιδοτείται και η ΕΕΜΚ απ' το πρόγραμμα

Link to comment
Share on other sites

αν κ βγαινω εκτος θεματος,αν η τοποθετηση θερμομονωσης γινει χωρις την ΕΕΜΚ,υπαρχει περιπτωση,να μην εγκριθει το προγραμμα, η απλα δεν θα επιδοτηθει η αντιστοιχη αμοιβη?

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και μπορεί να μην εγκριθεί το πρόγραμμα, γιατί είναι σαν να αυτοκαταγγέλεται ο πελάτης σου ότι προχώρησε σε αυθαιρεσία και μάλιστα εν μέσω προγράμματος.

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ II»

Κεφάλαιο 3 (σελ 21-22)

 

Εάν το υλοποιηθέν έργο αφορά σε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου/ της κτηριακής μονάδας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 12 του άρθρου 2 του ν. 4122/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, θα πρέπει, επιπλέον των ανωτέρω, το σύνολο των παρεμβάσεων να οδηγεί στην κατάταξη του κτηρίου/της κτηριακής μονάδας στην ενεργειακή κατηγορία Β, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθ. 7 του «Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΚΕνΑΚ), στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτό. Σε περίπτωση που η επίτευξη της κατηγορίας Β δεν είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτή, το ανακαινιζόμενο κτήριο/κτηριακή μονάδα θα πρέπει να κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία που προκύπτει από τη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης.

 

 

Συμπέρασμα 3ο και ουσιαστικότερο θεωρώ: ο έλεγχος γίνεται γιατί εάν προκύψει περίπτωση ριζικής ανακαίνισης, το κτίριο πρέπει να καταλήξει σε κατηγορία Β και πανω.

 

 

 

3. Β και πανω αναγκαστικα

 

 

 

Στην περίπτωση της ριζικής ανακαίνισης, μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι και κάτω από Β, όπως λέει ο Οδηγός (σημειωμένο με πράσινο πάνω), ο ΚΕΝΑΚ και οι ΤΟΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Το ουσιαστικοτερο πρόβλημα είναι πως δεν έχει καθοριστεί ακόμα το πότε και αν θα θεωρήσουμε ριζική ανακαίνιση τις επεμβάσεις του εξοικονομώ.

Edited by spiliosa
Link to comment
Share on other sites

Ισχυει stat.

Β εκτος και αν....

 

Παρ ολα αυτα πρεπει να τεκμηριωσεις επαρκως. Προσωπικα δεν το χω κανει ποτε. Παω για Β 100%.

Μπορει ομως το επιπλεον κοστος για να παει Β να ειναι οσο ολοκληρη η ριζικη ανακαινιση ή τεχνικα να μη γινεται (πχ παραπλευρη σε επαφη με αλλα κτιρια και μικρο εμβαδο κατοικιας μεσα ωστε να μη μπορεις να μονωσεις εσωτερικα). Εκει οκ.

 

Δεν μπορεις να πεις ομως ειναι αλλα 500€ για να πιασει Β και δεν το κανω.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

πιστευω απο οτι καταλαβα καθως μεγαλη πειρα σε αδειες δεν εχω ..περα απο το οτι η ΜΕΑ ειναι υποχρεοτικη εντουτης ο ουσιαστικος της ρολος ειναι η συμβολη κατα τον αρχιτεκτονικο σχεδιασμο της κατοικιας,  δηλαδη να βοηθαει κατα την μελετη για να βγαινει η κατοικια Β + κατηγορια ... δηλαδη αν ειναι να κανει καποιος θερμομωμονοση σε ολη την κατοικια του καλο ειναι να συμβουλευτη την ΜΕΑ ..

αν ομως βγαινει το σεναριο της τοποθετησης μονωσης ( οπως σκεφτεται ο μηχανικος ) κατα την ενεργειακη επιθεωρηση Α κατηγορια Β τοτε δεν ειναι απαραιτητη η ΜΕΑ ( εννοειται οτι αυτο το ελεγχουμε οταν ειμαστε για ριζικη ανακαινηση )  ...αν ομως δεν βγαινει Β το πρεπει να γινει ωστε να διαιρευνηθει κατι αλλο μπηως και βγαινει ... αν ομως δεν βγαινει τοτε η ΜΕΑ χρησιμοποιειτε ως αποδιεκτικο οτι δεν μπορουσε να γινει κατι αλλο ...οχι οτι αν γινει θα πρεπει να την καταθεσουμε καπου γιατι δεν χρειαζεται αλλαγη αδειας αλλα εργασιων μικρης κλιμακας ..τωρα αν χρειαστει στο μελλον εχει καλος ... 

και συμπληρωνοντας υποθετω οτι ο ελεγχος κοστους θα γινει με βαση τα στοιχεια του ακινητου στο ΤΑΧΙΣ αρα μαλλον με αυτο θα πρεπει να αποφασισουμε αν ειναι ριζική ανακαίνιση... 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

προσωπικα καταλήγω στην εξής λογικη 

ρωτάω αντικειμενικη αξία ακινήτου .... και βάζω ως όριο το 25% αυτής 

 

πάνω απο το ποσο αυτο παμε για κατηγορια Β σε πρωτη φαση με οτι αυτο συνεπαγεται για τις επεμβασεις ..αν δεν βγαινει απο τα σεναρια Β τοτε αναγκαστικα παμε σε ΜΕΑ μηπως βρουμε μια καλυτερη λυση ... αν οχι την καταθετουμε ( στο προγραμμα και μονο ) σαν απόδειξη οτι κατι καλύτερο δεν γίνεται οποτε ειμαστε οκ και δωστε τα λεφτα ...

 

κατω απο το ποσο αυτο παμε για 40% του κτιριου αναφορας ή 70% αναλογα σε ποια κατηγορια ανηκει ...

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.