Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξωτερικές θερμομονώσεις - Εξοικονομώ ΙΙ


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
On 18/9/2018 at 6:57 ΜΜ, ba2323 said:

Θερμομόνωση εσωτερικά με γυψοσανίδα σε περίπτωση αδυναμίας επέμβασης στην στέγη επιδοτείται μέσω της κατηγορίας 2Β?

Από τον οδηγό του Εξοικονομώ, σελ. 21, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3, Παράγρ. 2:

Παράθεση

2. Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης. Με στόχο την θερμομονωτική προστασία του κτηριακού κελύφους, επιλέξιμες είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης (εξωτερικά ή εσωτερικά) στην επιστέγαση (είτε αυτή διαμορφώνεται ως επίπεδο δώμα ή ως οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη), στην εξωτερική τοιχοποιία, στον φέροντα οργανισμό, καθώς και στην οροφή επάνω από ανοιχτό υπόστυλο χώρο (pilotis) ή από άλλο μη θερμαινόμενο χώρο (π.χ. δάπεδο ισογείου), με επικάλυψη κατά περίπτωση είτε με επιχρίσματα είτε με ελαφρά πετάσματα. Στην κατηγορία αυτή γίνονται αποδεκτές και συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες για τα λοιπά σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης (σκίαστρα, τέντες).

Από το παραπάνω εδάφιο νομίζω ότι τεκμαίρεται ότι επιτρέπεται η τοποθέτηση μόνωσης με γυψοσανίδα εσωτερικά στην οροφή και νομίζω ότι θα πρέπει να καταταγεί στην κατηγορία 2.Β

Υπάρχει μήπως κάποια γνώμη/απάντηση από Υπουργείο ή helpdesk επί αυτού;

 

Link to comment
Share on other sites

On 14/3/2018 at 7:51 ΜΜ, pirsogiannis said:

Ν. 4495/2017, άρθρο 29 , παράγραφος 2, κθ.

Διαβαστε και το αρθρο 30!!!!

Μια 48ωρη χρειαζεται χωρις σκαλιωσιες.

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, Παναγιώτης Σταθούλης said:

....

Μια 48ωρη χρειαζεται χωρις σκαλιωσιες.

48 ωρη έχει καταργηθεί

και

σε κάθε περίπτωση δεν επιτρεπόταν σκαλωσιά με 48ωρη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως τη λετε , αλλα μου φαινεαι η ειδοπιηση στην αστυνομια λεγεται 48ωρη αυτο λεω και το λεει και το αρ. 30 του 4995-2017.

***Οπου σκαλιωσια=μικρη κλιμακα.

Εγω βαζω θερμομονωση σε διαμερισμα πολυκατοικιας στα μπαλκονια μου και μονο εκει. Θελω μικρη κλιμακα?

Να απαντησω για να γινει σαφες και αυτο που λεω.  ΟΧΙ δε χρειαζομαι.

  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη Σταθούλη καταρχήν οι ιδιώτες ποστάρουν στα θέματα των ιδιωτών και μόνο. Επίσης, η γνωστοποίηση 48 ωρών προ των εργασιών έχει καταργηθεί όπως σου λένε και παραπάνω. Στο άρθρο 30 του Ν.4495/2017 το εδάφιο για τις εξωτερικές θερμομονώσεις είναι: "τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις". Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Να θυμίσω ότι ο 4495/2017 έχει αναθεωρηθεί με τους 4546/2017 και 4513/2018.

Αντίστοιχα στο εδάφιο των εργασιών που δεν απαιτείται έγκριση μικρής κλίμακας διαβάζουμε: " εργασίες τοποθέτησης παθητικών ηλιακών συστημάτων ή αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων ή τοποθέτησης ή αντικατάστασης καμινάδων στις εξωτερικές όψεις υφιστάμενων κτιρίων, χωρίς χρήση ικριωμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», καθώς και εργασίες τοποθέτησης παθητικών ηλιακών συστημάτων ή αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων ή τοποθέτησης ή αντικατάστασης καμινάδων στις εξωτερικές όψεις υφιστάμενων κτιρίων χωρίς χρήση ικριωμάτων".

Εγώ καταλαβαίνω ότι αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει την θερμομόνωση χωρίς ικριώματα από μικρής κλίμακας, θα την είχε βάλει εδώ. Όμως δεν το έχει κάνει. Την βάζει στο από πάνω εδάφιο που σου παρέθεσα χωρίς να διακριτοποιεί ικριώματα ή μη. Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο που οι θερμοπροσόψεις γίνονται από μη εστεγασμένα επαγγέλματα. Αν την κάνεις χωρίς μικρής κλίμακας , πώς βάζεις ΙΚΑ?...

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ρωτήσω την γνώμη των συναδέλφων για το θέμα των εργασιών εξωτερικής θερμομόνωσης και θερμομόνωσης δώματος στις παρούσες καιρικές συνθήκες. Κατά την προσωπική μου γνώμη θεωρώ ότι όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5 βαθμούς (αναφέρομαι στην Θεσσαλία) είναι επίφοβες οι συγκεκριμένες εργασίες για προφανείς λόγους και αποθαρρύνω τους πελάτες μου να προχωρήσουν με τις παρούσες συνθήκες. Οι προμηθευτές και οι πελάτες πιέζουν ωστόσο να γίνουν οι εργασίες όσο το δυνατόν συντομότερα όπως καταλαβαίνετε. Ποια είναι η άποψη σας πάνω στο θέμα?

Link to comment
Share on other sites

CE υπάρχει για τα μονωτικά.
Για τις χαμηλές θερμοκρασίες, δες τις κόλλες σου για το εύρος που δουλεύονται και ρώτα και τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Αν οι άλλοι θέλουν να μπουν νωρίτερα να δουλέψουν, οι εκταμιεύσεις θα γίνουν όταν τελειώσει και ο τελευταίος.
Η ΕΕΜΚ για τις μονώσεις δεν νομίζω ότι είναι για λόγους ΙΚΑ. Και τα βαψίματα θέλουν ΙΚΑ, αλλά είναι αρθ-30. Πιστεύω είναι ΕΕΜΚ, για να δηλωθεί από τον μηχανικό ότι δεν θίγονται τα φέροντα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλή σας μέρα! Διάβασα όλες τις ερωτοαπαντήσεις και μου απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Θερμομόνωση εξωτερική σε οικισμό, όχι παραδοσιακό, σε τοίχο που βρίσκεται στο όριο του δρόμου, μπορεί να μπει; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.