Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετατροπη συντεταγμενων μορφης χ=202166.170, ψ=454987.840 σε ΕΓΣΑ 87'


Recommended Posts

το γεγονος οτι μπορει να μετρησε με οργανο χωρις EDM (αποσταση με κορδελα) 

dimamp δεν το ειχα σκεφτει και εβαλε τα 4 σημεια ως "στασεις" να χαραξει

(μετα τον γλυκυ βραστο), κολλαει στην μεθοδολογια σου.

(Στην τελικη θα εχει πλεον και σε έξα στις στασεις,

που το πας αυτο?)

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

το γεγονος οτι μπορει να μετρησε με οργανο χωρις EDM (αποσταση με κορδελα) 

dimamp δεν το ειχα σκεφτει και εβαλε τα 4 σημεια ως "στασεις" να χαραξει

(μετα τον γλυκυ βραστο), κολλαει στην μεθοδολογια σου.

(Στην τελικη θα εχει πλεον και σε έξα στις στασεις,

που το πας αυτο?)

 

 

 

Είδες πόσο πίσω είσαι;Όλα με σχέδιο!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
On 9/3/2018 at 1:28 ΜΜ, nbr said:

Παρακολούθησα την συζήτηση. ...Την χάρηκα!

Η κυρία που άνοιξε αυτή εδώ την ενότητα και μάλιστα με το όνομα της εταιρίας (eurocosm : ήθελε να κάνει και την διαφήμιση) στην οποία ασκεί το επάγγελμα της, το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να δυσφημήσει την ίδια της την εταιρία.

 

Μπήκα από περιέργεια στο eurocosm και είδα πως εκεί διαφημίζονται και μάλιστα με εικόνα δυο τοπογράφων, τα "καλά τοπογραφικά σε ΕΓΣΑ87" (ΨΕΜΑ??).

 Άρα στο seite της εταιρίας περιέχονται λανθασμένες πληροφορίες (μούφες δηλαδή). Κάλλιστα θα μπορούσε, η "καλή" συνάδελφος, να ρωτήσει τους εικονιζόμενους τοπογράφους, συνεργάτες της,τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ώστε να μετασχηματίσει από ΤΜ3 (ποια όμως ζώνη??)  σε ΕΓΣΑ87.

Άρα το ...μαγαζί δεν κάνει τοπογραφικά διαγράμματα. 

 

Είναι πάντως μία απορία. Η κ. συνάδελφος ...χάθηκε!!

Εδώ είμαι , απλά πολλές φορές βαριέμαι 

 

Παιδια ηρεμήστε λιγάκι . Τοπογράφοι είστε δε λέω , αλλά και εμεις πολιτικοί μηχανικοι (τουτεστιν κάτι σκαμπάζουμε).  εδώ μιλάμε για μια πράξη εφαρμογης και εν πασει περίπτωση δεν μιλάμε να τοπογραφησουμε τίποτα περίεργα πράγματα . Μετρημένα οριοθετημένα κουκιά με μάντρα  που δεν ρυμοτομειτε κιολας με πίνακα πράξης εφαρμογης με συντεταγμενες που απλά θέλω να τις μετατρέψω να το μεταβιβάσω.  Και έτσι έκανα.  πράγματι δικό μου είναι το οικοπεδο απο το 1979 που το αγόρασε ο Πατερας μου γονική παροχή σε μένα  . Τι ανθρωποφαγία είναι αυτή .

Και σε κάθε περίπτωση επειδη καθημερινά βγαίνει και κάτι (ένα νέο μηχάνημα ) που κάνει την δουλειά σας λιγάκι πιο απλή μη πέφτετε σαν τα κοράκια να το φάτε .  
 

Μηπως ζηλεύεται που βγήκε το κτηματολογιο και θα είναι τα τελευταία Τοπογραφικα που θα κάνετε στη ζωη σας ; 
 

οποίος μιλάει ως οιδημων (βλέπε Jojo) κτλ να κοιτάξουν λιγάκι το βιογραφικό μου αφού μπηκαν στην λογική ποιος ρωτάει και τα 51 χρόνια τεχνικο γραφειο που κρατάμε μια χαρα και χωρισ Κανένα πρόβλημα , εγώ και ο πατερασ Μου,  ακόμα και αν μερικές φορές χρειάζεται μπακαλιστικα να μετατρέψω δυο συντεταγμενες που φυσικά γνωρίζω καλα πως δεν κάνω λάθος για να χαντακώσω τον επι 35 ετιας πελάτη μας . Επίσης σεβόμαστε τα χρήματα του και φυσικά δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να πλήρωνε πάνω απο 200 ευρώ ένα τοπογραφικό εντός σχεδίου χωρίς ιδιαίτερες ρυμοτομίες περίπου 250 τμ . Σας αρέσει δεν σας αρέσει . Και επειδή τελευταία την είδατε ειδικοί με το κτηματολογιο , το ξέρω σας χαλάμε λιγάκι την πιάτσα με ένα απλό gps ενοικιαζόμενο με 50€ παρακαλώ . 
 

οποιος θέλει να βοηθησει στην ερωτηση να το κάνει. οποίος δεν μπορεί ή δε το αντεχει . Καλή καρδιά . 
 

ΥΓ: δεν είμαι εξοικειωμένη με το forum θα είχατε όλοι απο μια απάντηση . 

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, Didonis

 

  • Like 1
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, europe said:

Μηπως ζηλεύεται που βγήκε το κτηματολογιο και θα είναι τα τελευταία Τοπογραφικα που θα κάνετε στη ζωη σας ; 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, Didonis

 

1. Από δουλειές σαν αυτές που προκύπτουν από την άγνοιά  ή την αδιαφορία  να γίνει σωστά μία δουλειά (έστω και με αμοιβή 200 ευρώ, δεν λέει αυτό κάτι) θα προκύπτουν για πάντα δουλειές για εμάς τους τοπογράφους, αλλά και για τους πολιτικούς μηχ. που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους, όχι εσένα δηλαδή.

2. Κακώς δόθηκαν απαντήσεις επί του τεχνικού, όταν νεκραναστένεται ένα τόπικ δύο χρόνια μετά, με απάντηση επιπέδου "νια-νια -νιανια-νια" αλλού βρίσκεται το πρόβλημα και λύνεται από άλλη επαγγελματική ομάδα που δεν άπτεται των ενδιαφερόντων του φόρουμ. 

Υ.Γ. Βασικά κάπως σε είχα δικαιολογήσει τότε, αλλά είχα άδικο τελικά. Ημουν μικρός και δεν ήξερα, πάνε δύο χρόνια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απο όλα :

Ζηλεύετε : Β πληθυντικός Ενεργητικής Φωνής

Ζηλεύεται: Γ ενικός Παθητικής Φωνής

επειδή είμαστε "ζηλιάρηδες" και αγαπάμε την ορθογραφία.

Πάμε τώρα:

1. "πέταξα συντεταγμένες" : μετά από μία τέτοια πρόταση, περιμένετε σεβασμό αγαπητή κυρία; Τί είναι οι συντεταγμένες; Ψάρια που θα τα βάλεις στο τηγάνι;

2. Εφόσον έχετε ελλείψεις επί του ζητήματος συντεταγμένων, είτε θα σπουδάσετε "υποδεέστερος" Τοπογράφος Μηχανικός είτε θα διαβάσετε αντίστοιχη βιβλιογραφία. Δόξα τον Πανάγαθο, υπάρχει και διαδικτυακά. 

3. Εφόσον αναφέρεστε περί τεχνολογικής εξελίξεως, σημαίνει ότι βασίζεστε αποκλειστικώς στο "μαύρο κουτί" και δεν έχετε γνώσεις επί του αντικειμένου των εν Ελλάδι ΣΑ. Η μόνη θεραπεία είναι η μελέτη και πιθανώς ο προγραμματισμός για δικό σας συμφέρον.

4. Μάλλον κάποιοι άλλοι θα ζηλέψουν, γιατί όταν τελειώσει το Κτηματολόγιο θα τρέχουν κάποιοι να μάθουν γιατί δεν κολλάνε τα επίσημα με τα υφιστάμενα. Κι εκεί να δούμε τί θα γίνει...

 

Οπότε αγαπητή, μην προτρέχετε και προπάντος μην υπερεκτιμάτε εαυτούς. Και μην υποτιμάτε επαγγελματίες άλλου κλάδου με ατυχείς αναρτήσεις.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής.

Edited by peresiadis
μικροσφάλματα
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, peresiadis said:

...., είτε θα σπουδάσετε "υποδεέστερος" Τοπογράφος Μηχανικός είτε θα διαβάσετε αντίστοιχη βιβλιογραφία. Δόξα τον Πανάγαθο, υπάρχει και διαδικτυακά. 

...

πρωτίστως όμως, εντατικά μαθήματα γραμματικής και συντακτικού

κατά τα λοιπά

είναι από τις περιπτώσεις που δεν αξίζει κάτι περισσότερο από ειρωνική αντιμετώπιση

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά εντάξει παιδια . Εσείς βρίσκεστε/αι στον κόσμο σας , έξω με κανονικούς ανθρωπους αν πιάνατε/αι αυτη τη συζήτηση θα περνάτε /αι την ανάλογη απάντηση . 
ειμαι πολιτικος μηχανικος δομοστατικος και μια χαρα Τοπογραφικα κάνω , και αν θέλει καποιος βοήθεια εδώ είμαι γιατί η εμπειρία μου ξαναλεω (52) χρόνια σε μια περιοχή που τα έχω δει ολα τα είδη τοπογραφικών  (Μενιδι ) είναι ασύγκριτη.
 

ΥΓ: μην καταπιείτε θα δηλητηριαστείτε  

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 9/3/2018 at 3:54 ΜΜ, ntanos said:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η συγγραφέας του τόπικ θεώρησε ορθή την αποτύπωση σε ΤΜ3 (θα την βρήκε ψηφιακά), και ήθελε για τυπικούς λόγους ένα πινακάκι σε ΕΓΣΑ87. Δεν έχω υπογράψει προσωπικά ποτέ τοπογραφικό αλλά το συγκεκριμένο αποτελεί πάγια τακτική ακόμα και σε πολύ αξιοπρεπείς κατά τα άλλα μηχανικούς που ξέρω.

 

Αλήθεια, επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, σε αντίστοιχη περίπτωση τι κάνετε? Εκ νέου αποτύπωση σε ΕΓΣΑ87 και διπλό πινακάκι στο τοπογραφικό? Ή μετατροπή?

Καλημέρα σε όλους.

Ο συνάδελφος @ntanos για άλλη μια φορά προσθέτει αξία στο φόρουμ γιατί είναι πάντα to the point!

Αγνοώντας το trolling που έχει προκύψει στο θρεντ, εκφέρω την άποψη μου.

Σε πράξεις εφαρμογής με συντεταγμένες τελικών ιδιοκτησιών, συνήθως απαιτείται μια αποτύπωση για να αξιολογηθεί η ποιότητα της αποτύπωσης του μελετητή. Ειδικά στο Μενίδι όπως λέει και η συνάδελφος @europe υπάρχουν όλων των κατηγοριών αποτυπώσεις. Από διαμάντια μέχρι φίδια.

Αν κάποιος γνωρίζει ήδη ότι ο μελετητής έχει παραδώσει διαμάντια, τότε μετά τις 2-3 πρώτες υποθέσεις στην ίδια περιοχή δεν κρίνεται σκόπιμο να ξαναποτυπωνεται η ιδιοκτησία. Με απλή μετατροπή συντεταγμένων το θέμα τελειώνει, το κόστος μειώνεται κ όλοι είναι χαρούμενοι, ειδικά σε περιοχές με πολύ χαμηλή αξία γης. Σημειώνεται ότι το ΤΜ3 έχει μια μικρή στροφή σε σχέση με το εγσα, οπότε όσοι newbies διαβάζουν κ πάνε στα τυφλά να εφαρμόσουν απόψεις επειδή τις ποσταρε κάποιο τρολ σαν εμένα στο ίντερνετ, αναλαμβάνουν και τις αντίστοιχες ευθύνες τους.

Αν αντίθετα ο μελετητής έχει παραδώσει φίδια, τότε συνιστάται η επαναποτύπωση κανονικά από τη αρχή. Και συνήθως προκύπτουν θέματα που απαιτούν πολύ χρόνο κ έχουν μεγάλο κόστος για να επιλυθούν.

Τι γίνεται στις περιπτώσεις που η κατάσταση είναι ενδιάμεση? Προσωπικά εδώ η άποψη μου είναι επαναποτυπωση κ απόφαση ανάλογα την περίπτωση. Ως όπλο, υπάρχει η εγκύκλιος του 1988 σχετικά με τις αποκλίσεις σε πράξη εφαρμογης. Μου έχει τύχει πολεοδομία να αγνοεί την εγκύκλιο κ να εφαρμόζει πρόστιμα ανέγερσης κ διατήρησης αυθαίρετου του όμορου λόγω καβαληματος 15 cm πέραν του ορίου της τελικής ιδιοκτησίας της. Όπως κ μου έχει τύχει ομάδα μηχανικών να μου ζαλίζει τα λαλαρια για 18 μήνες για 3 cm απόκλιση σε οικόπεδο που προοριζόταν για ανέγερση.

Συνοψιζοντας, σε περιοχές με χαμηλή αξία γης και καλή αποτύπωση του μελετητή της Π.Ε., είναι καλό vfm να γίνεται μετατροπή, αλλά αυτό είναι μια άποψη δική μου κ όχι πανάκεια, ούτε rule of thumb. Σε περιοχές με προβληματική αποτύπωση του μελετητή, ανεξαρτήτως από την αξία της γης, συνιστάται κανονική αποτύπωση.

Τέλος σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο διόρθωσης της Π.Ε. ως προς τις επιφάνειες μάλλον αποτελεί αυτοκτονικη ενέργεια κ είναι απόφαση για μεγαλύτερα παιδάκια.

Edited by [email protected]
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, europe said:

Καλά εντάξει παιδια . Εσείς βρίσκεστε/αι στον κόσμο σας , έξω με κανονικούς ανθρωπους αν πιάνατε/αι αυτη τη συζήτηση θα περνάτε /αι την ανάλογη απάντηση . 
ειμαι πολιτικος μηχανικος δομοστατικος και μια χαρα Τοπογραφικα κάνω , και αν θέλει καποιος βοήθεια εδώ είμαι γιατί η εμπειρία μου ξαναλεω (52) χρόνια σε μια περιοχή που τα έχω δει ολα τα είδη τοπογραφικών  (Μενιδι ) είναι ασύγκριτη.
 

ΥΓ: μην καταπιείτε θα δηλητηριαστείτε  

Ομιλείτε περί εμπειρίας χωρίς να ξέρετε ότι εν λόγω συντεταγμένες αναφέρονται στο GR Datum/ προβολή TM3;

Επιπλέον, λίγο περισσότερη μετριοπάθεια ΔΕΝ βλάπτει διότι στο φόρουμ υπάρχουν συνάδελφοι με τεράστια εμπειρία και ασχολούνται αποκλειστικώς με τοπογραφικά.

Ο ανωτέρω συνάδελφος @[email protected] σας έδωσε σαφές πλαίσιο εργασίας με καθόλα επιστημονικό τρόπο.

Καλή σας συνέχεια

Edited by peresiadis
μικροσφάλματα
Link to comment
Share on other sites

Ως μηχανικός (ναι, πολιτικός, μην βαράτε) και όχι ως συντονιστής έχω να κάνω 3 σχόλια:

1) Όχι στην ανθρωποφαγία απ' όπου κι αν προέρχεται...το διαφημιστικό βίντεο που αναρτήθηκε σε συνάρτηση με την όλη κουβέντα...συνιστά ανθρωποφαγία... (προς όλους πλην Ευρώπη)

2) Αν δεν είχε κοτσάρει την ιστοσελίδα της και διαφήμιζε ότι κάνει τοπογραφικά ΕΓΣΑ και δεν είχε γράψει την λέξη "να τις πετάξω" και γενικά είχε διατυπώσει αλλιώς το ίδιο ερώτημα, δεν θα υπήρχαν τα ίδια σχόλια...(προς όλους πλην Ευρώπη)

3) Προς Ευρώπη: Δεν είναι δυνατόν να κάνετε τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ κατ' αυτό τον τρόπο....κάνατε φάουλ και συνεχίζετε να κάνετε...Δεν ξέρετε τι είναι οι μερκατορικές προβολές, δεν ξέρετε ότι το coords.gr έχει αποκλίσεις (ίσως και πολύ περισσότερο από τα 10-15εκ. που ειπώθηκε)....μπορεί κάποιοι να κάνανε μετατροπές από Hatt ή ΤΜ3 σε ΕΓΣΑ και παραδίδαν ΕΓΣΑ (αλλά δεν το λέγαν και παραέξω)...τώρα πλέον απλά ξαναμετράς με διπλόσυχνο, στο 2020 ζούμε...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.