Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορά m2 ΠΕΑ με Ε9


Recommended Posts

Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ, αλλά αναρωτιόμουν αν επηρέαζε τη σκέψη μου το γεγονός ότι θα μου διευκολύνει πολύ τους υπολογισμούς το να τον αφήσω απ'έξω τον ΜΘΧ. Ευχαριστώ πολύ!

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατά τον προέλεγχο υπαγωγής διαμερίσματος  στο ΕΚΟ ΙΙ διαπιστώνω τα εξής :

- Τμήμα ενός εξώστη έχει κλειστεί και έχει μετατραπεί σε λεβητοστάσιο. Τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει το εν λόγω λεβητοστάσιο τα μελετώ ως ΜΘΧ του διαμερίσματος ή μπορώ να τα αφήσω και εκτός μελέτης αφού είναι εκτός του περιγράμματος της Θ.Ζ. ?

- Τα δηλωμένα τετραγωνικά στο Ε9 του ιδιοκτήτη είναι 80 τμ.

Εγώ μετρώ κύριους χώρους διαμερίσματος 85 τμ και 3 τμ το λεβητοστάσιο στο μπαλκόνι, άρα το ΠΕΑ που θα εκδοθεί (εφόσον προσμετρήσει το λεβητοστάσιο ως ΜΘΧ) θα αναφέρει συνολική επιφάνεια 88 τμ και θερμαινόμενη  ωφέλιμη 85 τ.μ. Ο έλεγχος της απόκλισης των 7 τμ στο ΕΚΟ γίνεται επί της συνολικής επιφάνειας ή επί της θερμαινόμενης  ωφέλιμης σε σχέση με το Ε9 ?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, που αν και είδα ότι το αντιμετώπισαν και άλλοι συνάδελφοι, δεν δόθηκε κάποια απάντηση.

Πελάτης που θέλει να κάνει αίτηση για το ΕΚΟ ΙΙ έχει στην πλήρη κυριότητά του μια μονοκατοικία, η οποία αποτελείται από Ισόγειο (Γκαράζ 60τ.μ. και Είσοδο-Κλιμακοστάσιο 20τ.μ. ανόδου) και από Α όροφο (κατοικία 70τ.μ. και κλιμακοστάσιο 10τ.μ.). Ο λογιστής το έχει γραμμένο στο Ε9 σε 3 γραμμές (λάθος κατ' εμέ):

1η γραμμη: μονοκατοικία 1ου ορόφου 80τ.μ. κύριας χρήσης

2η γραμμή: Γκαράζ ισογείου 60τ.μ. κύριας χρήσης

3η γραμμή Αποθήκη ισογείου 20τ.μ. κύριας χρήσης.

Το παραπάνω θεωρώ πως είναι τελείως λάθος, αφού σαν μονοκατοικία θα έπρεπε να πάει σε μια γραμμή. Επίσης, θεωρώ πως είναι λάθος το να βάζει το γκαράζ και το κλιμακοστάσιο ισογείου ως κύριους χώρους. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει διόρθωση και να γραφτεί σε μία γραμμή ως εξής:

1η γραμμη: Μονοκατοικία 80τ.μ. κύριας χρήσης, 80τ.μ. Βοηθητικής.

Είναι σωστή η λογική μου?

 

Το θέμα είναι πως αν γραφτεί έτσι, έχω θέμα με τη διαφορά των 7τ.μ., καθώς η ωφέλιμη επιφάνεια βάσει Π.Ε.Α είναι μόνο η κατοικία που είναι 70τ.μ. ενώ στο Ε9 δηλώνονται 80τ.μ. κύριας χρήσης. Πως το αντιμετωπίζουμε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 16/3/2018 at 8:04 ΜΜ, zio7 said:

 

και εγώ έχω παρόμοια περίπτωση με ισόγεια κατοικία που στη συνέχεια έγινε προσθήκη ορόφου με κλιμακοστάσιο που ανήκει αποκλειστικά στον όροφο. Στο Ε9 γράφει το συνολικό εμβαδόν γιατί σύμφωνα με τον λογιστή τους όταν το κλιμακοστάσιο ανήκει μόνο στον όροφο τότε το βάζουν σαν κύριο χώρο. Εγώ στο ενεργειακό το δήλωσα ΘΧ και ΜΘΧ το κλιμακοστάσιο και το σύνολο είναι ίδιο με το Ε9. Για εμένα έτσι είναι το σωστό να γίνει στην ενεργειακή επιθεώρηση αλλά και για τον λογιστή έτσι είναι σωστό να το περάσει στο Ε9. Τώρα αν οι %@%%@%@# του ΕΤΕΑΝ διαμέρισμα χωρίς αυθαιρεσίες καταφέρουν και το "κόψουν" τι να πώ

καλημέρα

επειδή μου έχει τύχει και εμένα τέτοια περίπτωση τι έγινε τελικά ??

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχει διαφορά πάνω από 7τμ όμως είναι σωστά δηλωμένα στο Ε9 κ στο ΠΕΑ κ δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες τότε σου βγάζει το σύστημα μήνυμα ότι είσαι πάνω 7 τμ κ εάν το προχωρήσεις θα πάει για έλεγχο. Εφόσον το αποδεχθείς πηγαίνει στις ειδικές περιπτώσεις όπου ελέγχεται από υπάλληλο ο οποίος θα σου ζητήσει ότι δικαιολογητικό κρίνει για να αποφανθεί ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία.

Αυτό όμως σημαίνει ότι θα καθυστερήσει ο έλεγχος. Αν δεν θέλεις να το περάσεις όλο αυτό αλλάζεις το Ε9 κ προχωράς χωρίς προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εχω διαφορά θερμαινόμενης επιφάνειας ΠΕΑ και Κ. Χ. Ε9 6τ.μ προχωράει κανονικά δηλαδή; 

Η να πω στον λογιστή να το διορθώσει; αν το κάνει βεβαια

Edited by asxetos222
Link to comment
Share on other sites

Ναι με 6τμ προχωράει. Λογικά θα σου βγάλει παρατήρηση στο στάδιο της ολοκλήρωσης να το δικαιολογήσεις οπότε κ θα τους πεις γιατί αυτή η διαφορά. Εγώ βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις για να μην έχω μετά τέτοια θέματα λέω στον πελάτη να προσαρμόσει το Ε9 στην μέτρηση μου (εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες). 

Link to comment
Share on other sites

είπα στο λογιστη να αλλαξει το Ε9 και δεν εχει πρόβλημα

το θέμα ειναι οτι τωρα ομως με τα τετραγωνικά που ειναι δηλωμένα στη ΔΕΗ ειναι διαφορετικα απο τα Ε9 και ΠΕΑ😨😫😫

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.