Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ για φωτοβολταϊκα συστήματα


Alekan

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συντάξει κανείς ΜΠΕ για φωτοβολταϊκα σε κατοικίες και αν υπάρχει κάποιο πρότυπο που θα με βοηθούσε να συντάξω μία. Ξέρεις επίσης κανείς πόσο αμοίβεται περίπου μια τέτοια ΜΠΕ;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα πρόσθετα επίσης, ότι για εγκατάσταση μέχρι 20 Kw απαιτείται μόνο άδεια μικρής κλίμακας σύμφωνα με την 5219/3.2.2004 όπως συμπληρώθηκε με το ΦΕΚ 925/20.05.2008. Για την εγκατάστασή τους δες επίσης τη συμπλήρωση της υπ' αρίθμ. 1945/134/17.1.2003 στο ΦΕΚ 917/19.5.2008. Αν δεν έχεις κάποια πρόσβαση μπορώ να σου τα στείλω με email. Αυτά τα δύο ΦΕΚ δεν είναι πολύ γνωστά σε όλες τις πολεοδομίες και κάποιες φορές δημιουργούν πρόβλημα στις άδειες μικρής κλίμακας που αφορούν εγκατάσταση φωτοβολταικών.

Link to comment
Share on other sites

έχω μία έτοιμη....αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την ανεβάσω!!

 

Κάθε μελέτη, μάλλον κάθε πραγματική μελέτη, είναι πνευματικό προϊόν του μελετητή. Οπότε εάν είναι δική σου η μελέτη και θέλεις να την μοιραστείς, μπορείς να το κάνεις. Αν είναι κάποιου άλλου, τότε, αν δεν έχεις την σύμφωνη γνώμη του, όχι.

Link to comment
Share on other sites

CostasV, συμφωνώ με όσα ανέφερες, θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: Έχοντας υπάρξει και εγώ υπάλληλος Νομαρχίας κατά το παρελθόν, σε θέση σχετική με κατάθεση μελετών, η υπηρεσία διέθετε μελέτες, σχέδια και οτιδήποτε άλλο είχε κατατεθεί προκειμένου για έγκριση και έκδοση αποφάσεων σε όποιον τα ζητούσε με αίτησή του. Άρα, οι κατατεθειμένες μελέτες, υποθέτω εγώ τώρα, μπορούν να περιέλθουν στον οποιονδήποτε. Μήπως μου ξεφεύγει κάτι? Ρωτάω, γιατί ως ελεύθερος επαγγελματίας πλέον, έχω αναζητήσει πολλές φορές μελέτες από αρχεία υπηρεσιών, προκειμένου να συντάξω κάποια δική μου. Και δεν έχω νιώσει ότι κλέβω κάτι, απλά παίρνω κάποια βοήθεια, την οποία επίσης διαθέτω σε όποιον συνάδελφο μου τη ζητήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.