Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρέμβαση 3.Γ - Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης - Ψύξης / max 55oC)


Recommended Posts

όταν κάνουμε σενάριο και ουσιαστικά δεν ξέρουμε ποιό μηχανημα θα βάλει τελικα o πελάτης, τι minimum scop και seer βάζετε?

Link to comment
Share on other sites

Κατι που να μπορει να το βρει και να το πιασει ο ιδιοκτητης.

Σιγουρα στο 2ο ΠΕΑ θα φανει τι βαζει. Τωρα προταση κανεις. Δηλαδη αν βαλεις scop=3.2 και μετα βαλει scop=3.1 (με σημανση) πιασει τον ελαχιστο στοχο εξοικονομησης και γενικα τηρει τους ορους (να τηρειται ο κενακ κ.λπ) τι προβλημα θα χεις;

 

Σεναριο ειναι παιδια. Ειπαμε να λεμε τα πραγματικα τι θα βαλουν οι ανθρωποι αλλα στο σεναριο δεν τη βαζω με τιμολογιο οπως θα τη βαλω στο 2ο ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα nikoskourtis , προβληματίστηκα λίγο αν είναι τόσο χάλια ο γραπτός μου λόγος.  Δεν εννοούσα την ερμηνεία που έδωσες 

 

-Το data book είναι το βασικότερο εργαλείο αξιόπιστο και σωστό για την επιλογή μιας αντλίας.Αυτό είπα και εγώ.

-Το ονομαστικό φορτίο στους 7/35 και βέβαια είναι αλήθεια αυτό που δίνεται .

Αυτό που ανέφερα είναι ότι η εμπορική ταυτότητα του μηχανήματος βάση κανονισμού των τελευταίων ετών θα έπρεπε να αναφέρεται ήδη και απο όλους τους κατασκευαστές στους +2/35 , δηλαδή θα έπρεπε ονομαστικά / εμπορικά να λέμε όχι μια 16αρα αντλία (7/35) αλλα έπρεπε να λέμε μια 12αρα αντλία (2/35). Δεν αλλάζει αυτό κάτι ως πρός τις αποδόσεις που παραμένουν ίδιες στις δύο συνθήκες αλλα ο κανονισμός θέλει η αναφορά να είναι εκεί  διοτι ο πελάτης δεν καταλαβαίνει απο data book.

Το ότι δεν έχει γίνει αυτό στην πράξη οκ ...(εδω στον ανανεωμένο μάλιστα ΚΕΝΑΚ αναφέρουν ξαφνικά +7 που δεν έχει καμία λογική αν σκεφτεί κανείς ότι αφορά ευρωπαϊκή οδηγία) τουλάχιστον στα προσπέκτους πλέον αναφέρεται υποχρεωτικά η συμπεριφορά εκεί. 

 

-Το ecolabel είναι στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου. Το ονομαστικό φορτίο αναφέρεται στην Τ που αφορά τη κλιματική  ζώνη και  που είναι καθορισμένη αλλα έχει σχέση και με το φορτίο σχεδιασμού Pdisign και Tbiv που είναι ελευθερες επιλογές του κάθε κατασκευαστη. Μπορεί σε μία συνθήκη όντως να ταυτίζεται με το οναμαστικό του data  αλλα μόνο σε μια κλιματική. Δεν αποτελεί εργαλείο για μελέτη επιλογής αντλίας αλλα αξιολόγησης. Επίσης είναι σημαντικό ότι για να συγκρίνει κάποιος δύο energy label πρέπει μαζί με to nf να βλέπει πάντα το Pd και Τbiv που αναφέρονται  στο product fich  διαφορετικά δεν συγκρίνονται.

 

Στο θέμα σωμάτων δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα .Ακριβώς όπως τα περιγράφεις.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ξαναφέρνω το θέμα ζητώντας βοήθεια από τους ειδικούς.

Κοιτάζοντας, εκ των υστέρων (κακώς), τις Παρεμβάσεις, διαπιστώνω ότι ο συνάδελφος ενεργειακός έκρινε ότι απαιτείται η:

Εγκατάσταση αυτόνομης διαιρούμενης (split) κλιματιστικής μονάδας (Αντλίας Θερμότητας) αέρος–αέρος, τοίχου, ενδεικτικού τύπου Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 635R32 12000BTU ( 3.52 kw) ψυκτικής κλάσης Α+++ και θερμικής κλάσης Α+++.

Τεμάχια : 3   

και αναφέρει το άρθρο 3.Ζ, κατηγ. ΙΙ

Βλέποντας στη συνέχεια τον προϋπολογισμό, γράφει σύνολο 2400€ για τις 3 μονάδες, ενώ στον οδηγό ΕΚΟ ΙΙ αναφέρεται τιμή 1100/τεμ για την κατηγορία ΙΙ.

Φοβάμαι ότι στη βιασύνη του έκανε copy-paste από άλλη παρέμβαση και άφησε την τιμή των 800€ που δεν υπάρχει στη σελ. 24. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι αναφέρει "Διαμέρισμα", ενώ είναι "Μονοκατοικία", καθώς και ότι για την αντικατάσταση των κουφωμάτων έβαλε τιμές της κατηγ. Ι αντί ΙΙ.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αλλάξει ο προϋπολογισμός ή θα φορτωθώ τη διαφορά του κόστους;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σας.

Στην διευκρίνιση που εκδόθηκε στις 21/06/2018 αναφέρει " Για τις υποκατηγορίες 3.Γ & 3.Δ: Την Ονομαστική θερμική ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της ονομαστικής θερμικής ισχύος κάθε συμπληρωματικού θερμαντήρα (θερμότερο κλίμα)."

Όταν λέει "συμπεριλαμβανομένης της ονομαστικής θερμικής ισχύος κάθε συμπληρωματικού θερμαντήρα (θερμότερο κλίμα), τι ακριβώς εννοεί; Δηλαδή αν έχω εξωτερική ηλεκτρική αντίσταση (σε μικρό δοχείο αδράνειας στην επιστροφή του κυκλώματος)που ελέγχεται από την αντλία, την προσθέτω στην ονομαστική ισχύ για να βρω την συνολική ονομαστική θερμική ισχύς και άρα να γίνει κατάταξη στις αντίστοιχες κατηγορίες δαπάνης;
 
Ευχαριστώ.
Edited by vasipan
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ νομίζω ότι για να μετρήσει ο πρόσθετος θερμαντήρας πρεπει να αναφέρεται στο δελτίο προϊόντος με τις αποδόσεις της αντλίας. Υο ερώτημα είναι: Υπάρχει σοβαρή αντλία που να αναφέρει την αντίσταση στο δελτίο προϊόντος; Σε αυτή την περίπτωση το SCOP πέφτει κατακόρυφα. Αν μπορούμε να δηλώνουμε και μια προσθετη αντίσταση αυθαίρετα τότε όλες οι αντλίες πηγαίνουν σε οποια κατηγορία ισχύος μας βολεύει.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση ότι τα χρήματα για τις αντλίες θερμότητας είναι λίγα και ειδικα για αντλίες υψηλών θερμοκρασιών ίσα που φτάνουν για την προμήθεια της αντλίας, για εργασίες δεν περισσεύουν καθόλου. Όλες οι αντλίες που κυκλοφορούν με ονομαστική απόδοση εως 16kw στο πρόγραμμα μπαίνουν στην κατηγορία 8 έως 12 kw.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους,

Ιδιώτης είμαι και θα ήθελα να ρωτήσω η αντλία HITACHI Yutaki-M RASM-6VNE είναι εντός προδιαγραφών για να επιδοτηθεί με τον υπάρχων πρόγραμμα ή θα υπάρξει πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Θα ελέγξεις τις προδιαγραφές που έχει γράψει ο μηχανικός που έκανε το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και θα τις συγκρίνεις με αυτές που γράφει ο κατασκευαστής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έκανα λάθος και στη πρόταση παρεμβάσεων(παράρτημα 3) έβαλα τις εξωστόθυρες(μπαλκονόπορτες) στη κατηγορία παράθυρα.

τι μπορώ να κάνω? τώρα που ειναι η αίτηση στο στάδιο 7?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.