Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Εφόσον κάνεις τον κόπο να κάνεις την παρατήρηση δε μας λες και που ακριβώς είναι σε παρακαλώ πολύ. Έψαξα και δε το βρήκα. 

 

Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 18/2/2019 at 4:42 ΜΜ, Georgia S said:

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Βάζεις το 70% όπως έχει αρχικά οριστεί και στο τέλος θα πληρωθεί το υπόλοιπο ποσό από την τράπεζα, ανάλογα με την τελική δαπάνη των παρεμβάσεων. 

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ πολύ αλλά...

Πως θα πληρωθεί από την τράπεζα το υπόλοιπο; 

Παράδειγμα:

25.000 υπαγωγή 50% επιχορήγηση ήτοι 12.500 δανεισμός ήτοι 8.750 προκαταβολή. 

Βάζουμε 8.750 προκαταβολή στον προμηθευτή και υλοποιούμε. 

Τελικά όμως το έργο κλείνει με προϋπολογισμό 14.000 ευρώ πληρώντας τις λοιπές γνωστές προϋποθέσεις και οπότε η αναπροσαρμογή είναι: 

14.000 υπαγωγή 50% επιχορήγηση ήτοι 7.000 δανεισμός ήτοι 4.900 προκαταβολή. 

 

Επομένως ο προμηθευτής είχε να λαμβάνει 14.000 έχει λάβει προκαταβολή 8.750 ένεκα του αρχικού προϋπολογισμού και υπολείπονται από την επιχορήγηση δυνάμει της προσαρμογής άλλες 7.000.

 

Τι θα γίνει με το υπερβάλλων ποσό των 1.750 ευρώ; 

Αυτός πρέπει να επιστρέψει χρήματα. 

Στην περίπτωση των ιδίων κεφαλαίων το υπερβάλλων ποσό αναλώνεται από την επιχορήγηση (χάνεται δηλαδή) αλλά στην περίπτωση δανεισμού ισχύει το ίδιο; 

 

Link to comment
Share on other sites

Οδηγός προγράμματος, σ. 58, παρ. 7.5.2:

...Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του έργου με προϋπολογισμό μικρότερο από τον επιλέξιμο (συνολικό ή/και παρεμβάσεων) βάσει της απόφασης υπαγωγής του έργου του Ωφελούμενου, είτε επειδή τα προσκομισθέντα παραστατικά υπολείπονται του επιλέξιμου προϋπολογισμού του έργου είτε επειδή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εξόφλησή τους (μη καταβολή από τον Ωφελούμενο του υπερβάλλοντος ποσού), οι εν λόγω αλλαγές αποτυπώνονται στην απόφαση ολοκλήρωσης αναπροσαρμόζονται τα κίνητρα, καθώς και το ποσό με το οποίο ο Δικαιούχος συμμετέχει στο δανειακό κεφάλαιο, ενώ το ποσό του δανείου αναπροσαρμόζεται βάσει του νέου επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων. Η απόφαση ολοκλήρωσης κοινοποιείται στον Ωφελούμενο και το χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Επισημαίνεται ότι προκειμένου να καταβληθεί η επιχορήγηση, το υπερβάλλον ποσό δανείου που τυχόν έχει εκταμιευθεί επιστρέφεται άμεσα από τον Ωφελούμενο.

Link to comment
Share on other sites

Θα λάβει στο τέλος τα υπόλοιπα 14.000-8.750 και θα αναπροσαρμοστεί το δάνειο στα 7.000

Edit:
Άκυρο...
Έτσι πιστεύω πως θα γίνει, αλλά δεν μου έχει συμβεί ακόμη.

Edited by tsx
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Στην περίπτωση μου έχει εγκριθεί προϋπολογισμός παρεμβάσεων: 25.000 €

Επιδότηση 60% = 15.000 €

Τραπεζικό δάνειο 40% = 10.000 €

Προκαταβολή από τράπεζα 70% = 7.000 €

Εγκεκριμένος προϋπολογισμός για αντλία θερμότητας: 6.600 €

Υπάρχει όριο για το ποσό προκαταβολής που μπορώ να ζητήσω από την Τράπεζα για την αντλία?  Δηλ. πρέπει να ζητήσω έως το 40% των 6.600 = 2.640€ ή μπορώ και μεγαλύτερο ποσό? π.χ 6.000 €? Στην τελευταία περίπτωση μήπως θα έχω πρόβλημα αργότερα όταν θα πρέπει εκταμιευθεί το ποσό της επιδότησης από το πρόγραμμα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να ζητήσετε μεγαλύτερο ποσό προκαταβολής για τον προμηθευτή της αντλίας θερμότητας, εις βάρος βέβαια των υπόλοιπων προμηθευτών, δεδομένου ότι οι συνολικές προκαταβολές θα είναι 7.000€.

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, gsaraf said:

Μπορείτε να ζητήσετε μεγαλύτερο ποσό προκαταβολής για τον προμηθευτή της αντλίας θερμότητας, εις βάρος βέβαια των υπόλοιπων προμηθευτών, δεδομένου ότι οι συνολικές προκαταβολές θα είναι 7.000€.

Ευχαριστώ. Αυτό είναι κατανοητό. Απλώς τυχαίνει ο άλλος προμηθευτής να μη μου ζητά προκαταβολή.

Πιο πολύ το ρωτώ διότι δε ξέρω αν θα υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της επιδότησης δηλ. φαντάζομαι ότι αν δώσω προκαταβολή 6.000 από το δάνειο, στο τέλος δεν θα του κατατεθεί το υπόλοιπο 60% (3.960 €) από το προϋπολογισμένο για την αντλία, αλλά η διαφορά που υπολείπεται από τα παραστατικά και έως το ποσό των 6600. Δηλ. στο τέλος θα του πιστωθούν τα υπόλοιπα 600 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

On 11/2/2019 at 10:43 ΠΜ, Antonis Glykas said:

 

τώρα το πρόσεξα.. στον καθε προμηθευτή πρέπει να υπολογίσω ποσα έβαλε παραπάνω και έχει ενα πεδιο Ποσό μη επιλέξιμο... 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!!!

problem2.JPG

καλημέρα και συγνώμη που κάνω πάλι το ίδιο ερώτημα, είμαι κατασκευαστής Ένας απο τους πελάτες μου, (μόνο αυτός έχει αυτό το θέμα) στο στάδιο 7, αφού έχει περάσει όλα τα στοιχεία, επιλέγει και εμένα σαν προμηθευτεί, αλα στο πεδίο iban του το εμφανίζει κενο, (όπως η ποιο πάνω εικόνα που τη βρείκα μέσα απο έδω) και δεν μπορεί να το συμπληρώσει. Σε άλλες περιπτωσεις το πεδίο αυτό εμφανιζόταν αυτόματα,α πο τη στιγμή που έκανε επιλογή εμένα. Από ότι μου είπε, αυτο της το έχει κάνει και σε ένα ακόμα προμηθευτεί. οι δικοί μου λογαριασμοί εννοείτε είναι δηλωμένοι, και κανένας άλλος δεν έχει παρόμιο θέμα. Επίσης μου είπε ότι στην αρχή, είχε δηλώσει άλλους προμηθευτές, και στην συνέχεια άλλαξε και επέλεξε εμένα και την εταιρία για τη μόνωση. σε εμάς τους δύο έχει αυτό το θέμα. έχετε κάποια γνώμη? ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.