Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Κανένα μήνυμα δε μου βγάζει.

Απλά δεν εμφανίζει το καλαθάκι της διαγραφής.

Ισως λόγω αλλαγής προμηθευτή, αλλα δεν ειχα ανεβασει καν παραστατικο για κανεναν

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Nα επανέλθω σε παλαιότερη ερώτηση μου, σχετικά με την παράταση. Το αρχείο με την αιτία που ανεβάζουμε ποιος το υπογράφει? Ο ενεργειακός, ο σύμβουλος έργου ή ο ιδιοκτήτης?

Link to comment
Share on other sites

 Με τίς αλλαγες που εγιναν στον οδηγο, οι Υ.Δ που έχουμε πάρει είναι άκυρες κια πρέπει να μας δωσουν νέες οι προμηθευτες?

https://www.b2green.gr/el/post/68162/exoikonomo-ii-nea-tropopoiisi-tou-odigou-tropopoiiseis-dapanon-nees-prothesmies-klp-oles-oi-allages

 

<<

ΚΗ. Το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης του Παραρτήματος VIII-Γ του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος αντικαθίσταται ως εξής:

«Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:

Τα υλικά ή/και συστήματα, τα οποία έχω προμηθεύσει στον/στην ... με το/τα δελτίο/α αποστολής ... φέρουν την απαιτούμενη σήμανση CE για σύνολο ή για το μέρος που αφορά στα: ... / δεν απαιτείται να φέρουν σήμανση CE(i).

Τα ανωτέρω υλικά φέρουν τα ενεργειακά χαρακτηριστικά που απεικονίζονται στα συνημμένα, στο/ στα ανωτέρω δελτίο/α αποστολής και στο αντίγραφα πιστοποιητικών.

Εκτελέστηκαν οι εργασίες που αντιστοιχούν στις παρεμβάσεις του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος για την αίτηση που αφορά στο ακίνητο με ΠΕΑ ... με τα ανωτέρω υλικά/συστήματα. ... (4).».

ΚΘ. Η υποσημείωση (ii) της Υπεύθυνης Δήλωσης του Παραρτήματος VIII-Γ του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος διαγράφεται.

».>>

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Megapad said:

Nα επανέλθω σε παλαιότερη ερώτηση μου, σχετικά με την παράταση. Το αρχείο με την αιτία που ανεβάζουμε ποιος το υπογράφει? Ο ενεργειακός, ο σύμβουλος έργου ή ο ιδιοκτήτης?

Προσωπικά, δεν χρειάστηκε να  συνοδεύσω το αίτημα παράτασης με κάποιο δικαιολογητικό.

Ζήτησα παράταση για λόγους δυσμενών καιρικών συνθηκών και εγκρίθηκε σε λίγες μέρες.

Μπορεί ο ωφελούμενος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από 3 μήνες πήγε στους 4 μήνες η παράταση και από τις 7 μέρες πριν την λήξη μπορούμς στις 3!


https://www.b2green.gr/el/post/68162/exoikonomo-ii-nea-tropopoiisi-tou-odigou-tropopoiiseis-dapanon-nees-prothesmies-klp-oles-oi-allages

• Παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, για επιπλέον διάστημα έως τεσσάρων (4) μηνών, από το πέρας της εν λόγω προθεσμίας. Για την χορήγηση της εν λόγω παράτασης ο Ωφελούμενος θα πρέπει να υποβάλλει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα αίτημα, αναρτώντας τυχόν υποοτηρικτικά έγγραφα. Το αίτημα πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν το πέρας της προθεσμίας για την οποία γίνεται το αίτημα παράτασης.

Link to comment
Share on other sites

Με τίς αλλαγες που εγιναν στον οδηγο, οι Υ.Δ που έχουμε πάρει είναι άκυρες κια πρέπει να μας δωσουν νέες οι προμηθευτες?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @ahilpoul! Αυτό που μπόρεσα να μάθω είναι το εξής: αρχικά όντως δεν προβλέπεται κάτι στον παρόντα οδηγό και αν χρειαστεί θα πρέπει να γίνει ερώτημα και ενδεχομένως για την συγκεκριμένη αίτηση. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί ο νέος ιδιοκτήτης να αποδεχθεί τους όρους του Προγράμματος και ενδεχομένως να είναι κάτι που θα χρειαστεί να αναφερθεί και στο συμβόλαιο! Επίσης, σίγουρα ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το εν λόγω ακίνητο ως κύρια κατοικία. Αυτό που μένει ως βασικό ερώτημα είναι τι συμβαίνει με τα εισοδήματα του νέου ιδιοκτήτη διότι ναι μεν το Πρόγραμμα αφορά στο ακίνητο αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα εισοδήματα - επιδότηση του ωφελούμενου. Προσωπικά πιστεύω ότι αφού η αίτηση βρίσκεται σε τελικό στάδιο, αν είναι δυνατό, να καθυστερήσει λίγο η πώληση.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μια ερώτηση όσον αφορά νέα ένταξη στο πρόγραμμα, περίπτωση μονοκατοικίας.

Τα τετραγωνικά που πρέπει να είναι δηλωμένα στο Ε9 είναι τα ωφέλιμα του ΠΕΑ ή τα συνολικά;

Η συνολική επιφάνεια του ΠΕΑ είναι 120 τ.μ. και η ωφέλιμη 100 τ.μ.

Στο Ε9 πρέπει να είναι δηλωμένα ως 100 τ.μ. κύριοι χώροι και 20 τ.μ. βοηθητικοί; Ή 120 κύριοι χώροι; Για να μην με πετάξει εκτός στην αίτηση.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και συγνώμη που ρωτάω στο forum σας αλλά πραγματικά δεν βρίσκω άκρη από πουθενά. Είμαι κατασκευαστης κουφωμάτων αλουμινίου και θα ήθελα να ρωτήσω από τις νέες τροποποιημενες υπεύθυνες δηλώσεις ...ποιες πρέπει να στέλνω στον εκάστοτε μηχανικό? ανάδοχου, προμηθευτή, ανάδοχου και προμηθευτή ή και τις 3?(να σημειώσω ότι τα κατασκευάζω, προμηθεύομαι υλικά από την Europa, και τα τοποθετώ σε περίπτωση που έχει σημασία αυτό) κάθε μηχανικός που έχω συνεργαστεί μου ζήταγε διαφορετικές υπεύθυνες δηλώσεις. Επίσης κάτι τελευταίο μιας και γράφω εδώ ... στις υπεύθυνες δηλώσεις συμπληρώνω αριθμό πρωτοκόλλου για το Α Ή Β ΠΕΑ? γιατί και σε αυτό επίσης άλλος μου ζήταγε το ένα άλλος το άλλο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις, πραγματικά χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιείτε μόνο το Παράρτημα VΙΙΙ - Γ, μια και εσείς είσθε και ο προμηθευτής των υλικών και αυτός που κάνει τις εργασίες τοποθέτησης.

Στις υπεύθυνες Δηλώσεις αναγράφετε τον Αρ. Πρωτοκόλλου του Α' ΠΕΑ. (είναι προφανές αυτό καθώς όταν εσείς έχετε ολοκληρώσει την εγκατάσταση και υπογράφετε την Υ.Δ. , αυτό το γεγονός προηγείται χρονικά του Β' ΠΕΑ το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Επομένως πως μπορείτε να δεσμευτείτε για κάτι που αναγράφεται σε ένα έγγραφο το οποίο δεν έχει εκδοθεί καν;)

Edited by emnikol
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.