Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω για το αίτημα παράτασης. Έκανα και εγώ σε μία αίτηση μου και ήθελα να ρωτήσω αν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό των υπολοιπόμενων ημερών που γράφει η πλατφόρμα ή θεωρείται αυτόματα ότι ισχύει η παράταση που ζήτησα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 λεπτό πριν, Fade2Black said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω για το αίτημα παράτασης. Έκανα και εγώ σε μία αίτηση μου και ήθελα να ρωτήσω αν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό των υπολοιπόμενων ημερών που γράφει η πλατφόρμα ή θεωρείται αυτόματα ότι ισχύει η παράταση που ζήτησα;

Όταν εγκριθεί, θα δεις στο σύστημα τη νέα προθεσμία και τις υπολειπόμενες μέρες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Πελάτης που εγκρίθηκε στο Πρόγραμμα για αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης και αντικατάσταση κλιματιστικών προχώρησε κανονικά στην υλοποίηση των παρεμβάσεων. Στην πορεία όμως αποφάσισε να αγοράσει και να τοποθετήσει και έναν ηλιακό με δικά του έξοδα. Το ερώτημα μου είναι αν τον λαμβάνω υπόψην στο Β' ΠΕΑ αφού δεν αφορά παρεμβαση του προγράμματος και ανεβάζει αρκετά την τελική εξοικονόμηση ενεργειας του κτιρίου. Οι εγκεκριμένες παρεμβάσεις πιάνουν κανονικά το στόχο.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, στο πρόγραμμα του εξοικονομώ προχώρησα ένα βήμα δίχως να δηλώσω προκαταβολές στους προμηθευτές (ΕΚΟ 2 με δανεισμό). Μπορεί να γυρίσει ένα βήμα πίσω ουτως ώστε να καταχωρήσω προκαταβολές στους προμηθευτές? Υπάρχει τρόπος αν γίνεται να αφαιρέσω ένα προμηθευτή και να τον περάσω πάλι στο σύστημα ουτως ώστε να μου ανοίξει ξανά το πεδίο των προκαταβολών?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί. Στο εξοικονομώ ποιο είναι το ελάχιστο όριο του συντελεστή U του κουφώματος για διαμέρισμα που βρίσκεται στην Γ κλιματική ζώνη? Η αρχική άδεια του διαμερίσματος είναι το 1980 (με κανονισμό θερμομόνωσης). Ο κατασκευαστής μου έφερε τα πιστοποιητικά και στα δύο κουφώματα είχε συντελεστή U=1.9 και στα άλλα δύο U=2.7. Το διαμέρισμα δεν αφορά ριζική ανακαίνιση και με τις παρεμβάσεις γίνεται κατηγορία Γ. Το ενεργειακό το έκανα οριστική υποβολή και λίγο πριν ολοκληρώσω τη διαδικασία μου μπήκε το παραπάνω ερώτημα στο μυαλό.

Στο νέο ΚΕΝΑΚ αναφέρει :

"Ειδικότερα, ως προς την περίοδο έκδοσης της οικοδομικής άδειας ο διαχωρισμός γίνεται σε 3 γενικές κατηγορίες:

1η κατηγορία . Περιλαμβάνει τα κτήρια εκείνα, των οποίων η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί πριν από την εφαρμογή του Κανονισμού Θερμομόνωσης Κτηρίων (4 Ιουλίου 1979), χρονική περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε καμία απαίτηση για θερμομονωτική προστασία του κτηριακού κελύφους. Πρακτικά, ως τυπική ημερομηνία οριοθέτησης της παραπάνω περιόδου ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 1980 .

2η κατηγορία. Περιλαμβάνει τα κτήρια εκείνα, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε κατά την περίοδο 1979 - 2010, δηλαδή στο διάστημα των 30 ετών που μεσολάβησε από την ισχύ του Κανονισμού Θερμομόνωσης Κτηρίων (Κ.Θ.Κ) μέχρι την ισχύ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων (Κ.Εν.Α.Κ.). Σ' αυτό το διάστημα όλα τα κτήρια όφειλαν να πληρούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού Θερμομόνωσης Κτηρίων. Πρακτικά, ως τυπικές ημερομηνίες οριοθέτησης της περιόδου ορίζονται:
– η 1
η Ιανουαρίου 1980 ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου και
– η 1
η Οκτωβρίου 2010 ως ημερομηνία λήξης της περιόδου.

3η κατηγορία. Περιλαμβάνει τα κτήρια εκείνα, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μετά την εφαρμογή του Κ.Εν.Α.Κ. (2010) και μέχρι την αναθεώρησή του (2017). . Πρακτικά, ως τυπικές ημερομηνίες οριοθέτησης της περιόδου ορίζονται:
– η 1
η Οκτωβρίου 2010 ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου και
– η ΧΧΧ 2017 ως ημερομηνία λήξης της περιόδου.


4η κατηγορία. Περιλαμβάνει τα κτήρια εκείνα, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μετά την αναθεώρηση του Κ.Εν.Α.Κ. (2017) και τα οποία έχουν την υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις νέες απαιτήσεις του κανονισμού.

Στην τελευταία κατηγορία υπάγονται και όσα κτήρια ανεγέρθηκαν πριν από την ισχύ του αναθεωρημένου Κ.Εν.Α.Κ. αλλά υπέστησαν ή πρόκειται να υποστούν, μετά την έναρξη ισχύος του νέου κανονισμού ριζική ανακαίνιση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 49 παρ.1 του ν. 4409/2016 (ΦΕΚ Α’ 136), κάθε επέμβαση σε κτήριο ή κτηριακή μονάδα νοείται ως «ριζική ανακαίνιση» όταν η συνολική δαπάνη της ανακαίνισης που αφορά το κέλυφος του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας ή τα τεχνικά συστήματά τους υπερβαίνει το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της τρέχουσας αξίας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, βάσει του ελαχίστου κόστους οικοδόμησης, εξαιρουμένης της αξίας του οικοπέδου επί του οποίου έχει κατασκευαστεί το κτίριο.

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, funkyphreak2 said:

Το ερώτημα μου είναι αν τον λαμβάνω υπόψην στο Β' ΠΕΑ 

Ασφαλώς και τον λαμβάνεις 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, tsx said:

Ασφαλώς και τον λαμβάνεις 

Δεν υπάρχει πρόβλημα που θα εμφανίσει δηλαδή μια παρέμβαση που θα συμβάλει στο ποσοστό της εξοικονόμησης, ανεξάρτητα από το ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα; 

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, zio7 said:

Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί. Στο εξοικονομώ ποιο είναι το ελάχιστο όριο του συντελεστή U του κουφώματος για διαμέρισμα που βρίσκεται στην Γ κλιματική ζώνη? Η αρχική άδεια του διαμερίσματος είναι το 1980 (με κανονισμό θερμομόνωσης).

Σε συνέχεια της παραπάνω ερώτησης μου βρήκα στη νέα ΤΟΤΕΕ 

Πίνακας 3.3α. Μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές του συντελεστή θερμοπερατότητας των επί μέρους δομικών στοιχείων ανά κλιματική ζώνη σε περίπτωση ανέγερσης νέου κτηρίου.

 

Ζώνη Α

Ζώνη Β

Ζώνη Γ

Ζώνη Δ

Κούφωμα ανοίγματος σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα

2,80

2,60

2,40

2,20

Πίνακας 3.4α. Μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές του συντελεστή θερμοπερατότητας των επί μέρους δομικών στοιχείων ανά κλιματική ζώνη σε περίπτωση ριζικής ανακαίνισης υφιστάμενου κτηρίου

 

Ζώνη Α

Ζώνη Β

Ζώνη Γ

Ζώνη Δ

Κούφωμα ανοίγματος σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα

3,20

3,00

2,80

2,60

Οπότε από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι ακολουθούμε τον πίνακα 3.4.α οπότε το μέγιστο όριο για το εξοικονομώ για την κλιματική ζώνη Γ είναι U=2,80

άλλωστε και στο εξοικονομώ υπάρχει η πρώτη κατηγορία κουφωμάτων έχει όρια 2,00<U<3,20 το οποίο δεν μπορεί να ισχύει αν παίρναμε τιμές από τον πίνακα 3.3.α γιατί εκεί το μέγιστο όριο είναι το 2.80 για την ζώνη Α.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.