Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

On 14/9/2019 at 9:40 ΠΜ, TBD said:

Πελάτης μου που εγκρίθηκε στον 1ο κύκλο του εξοικονομώ ΙΙ αλλά δεν κατάφερε να πάρει δάνειο και ακυρώθηκε η αίτησή του, θέλει να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στον 2ο κύκλο.

Το σπίτι ίδιο, όπως και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις. 

Θα πρέπει να βγάλουμε νέο ΠΕΑ ή μπορούμε να κάνουμε αίτηση με το περσινό;

Καμία ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 λεπτό πριν, TBD said:

Καμία ιδέα;

Μπορείς με το περσινό αφού είναι μετά την αναθεώρηση του 2017..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απόδειξη φαντάζομαι ότι δε χρειάζομαι να κόψω καινούργια, ούτε και να γίνει νέα πληρωμή, έτσι δεν είναι;

Edited by TBD
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, TBD said:

Απόδειξη φαντάζομαι ότι δε χρειάζομαι να κόψω καινούργια, έτσι δεν είναι;

Σωστά..απλά πρόσεξε να έχει γίνει ηλεκτρονικά η κατάθεση..αλλιώς δεν θα είναι επιδοτούμενη η εν. επιθ.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε παλιά διαμερίσματα που συνήθως έχει κοπεί και η κεντρική θέρμανση μου ζητάνε μόνο κουφώματα και κλιματιστικά. Σνήθως δεν αρκούν για το εξοικονομώ αν ΔΕΝ αλλάξεις και την θέρμανση.

Μία λύση που έχω σκεφτεί είναι να βάζω ότι το αρχικό ΠΕΑ έχει θέρμανση με τοπικές ηλεκτρικές μονάδες (που είναι πάτος) και μετά στο σενάριο να θεωρώ ότι θερμαίνομαι αποκλειστικά με τα νέα κλιματιστικά. Έτσι έχω το 40% αναβάθμιση άνετα. Είναι σωστό αυτό όμως ? Στην πράξη αυτό που λέω γίνεται αλλά δεν θυμάμαι αν σε ΠΕΑ μπορούμε να βάλουμε αποκλειστική θέρμανση με κλιματιστικά ή πρέπει να βάλουμε το αναφοράς δηλαδή τοπικές ηλεκτρικές μονάδες πάλι.

Link to comment
Share on other sites

53 λεπτά πριν, getsakna said:

Αν έκανες τακτοποίηση μέσα στο 2019, θα φανεί στο Ε9 του 2020 κανονικά..Άρα το Ε9 του 2019 δεν θα έχει συμπεριλάβει τις αλλαγές και συνεπώς βάζει τα τμ στο πεδίο αυτό...

Θα συμφωνήσω με @YorgosG Οι διασταυρώσεις για Ε9 και ΠΕΑ αφορούν την παρούσα κατάσταση και όχι αυτήν του 2018.

Η διασταύρωση με.τα στοιχεία 2018 γίνεται για την κατάταξη σε εισοδηματική κατηγορία (καθορισμός ποσοστών επιδότησης και εξοικονόμησης) και για τη διαπίστωση χρήσης ως κύρια κατοικία.

Αν ίσχυε αυτό που γραψατε δε θα μπορούσαν να ενταχθούν κατοικιες της ειδικής περίπτωσης "πρόσφατης απόκτησης".

Σκεφθείτε λοιπόν περίπτωση αγοράς εντός 2019, όπου ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τακτοποιησε 2 τ.μ. για να πουλήσει και για να πουλήσει, έχει καταβάλει το 30% του τέλους τακτοποίησης. Σύμφωνα με αυτό που γράψατε ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει αίτηση για το ΕΚΟ ΙΙ/Β.

Προφανώς ομως μπορεί.

Link to comment
Share on other sites

@nik Εάν το διαμέρισμα έχει θέρμανση με κεντρικο λέβητα (ακόμα και αν δε λειτουργεί) πρέπει να τον δηλώσεις εκτός και εάν πχ βλέπεις κατά την αυτοψία ότι  δεν υπάρχει δίκτυο διανομης η σώματα καλοριφέρ συνδεδεμένα .

Στην τελευταία περίπτωση θα δηλώσεις τις  εφεδρικες μονάδες θέρμανσης (πχ κλιματιστικά η τζάκια που υπάρχουν μέσα στο διαμέρισμα που εξεταζεις ). Αλλιώς αυτές δε δηλώνονται  .

Τωρα εαν το διαμέρισμα δεν έχει ούτε θέρμανση με λέβητα ούτε εφεδρικές μονάδες θέρμανσης εκεί θα βάλεις θεωρητικό σύστημα με ηλεκτρικες μονάδες 

 

Για να πιάνεις το στόχο να τους προτείνεις και έναν ηλιακό που έχει σχετικά χαμηλό κόστος και κάνει εξοικονόμηση ...πιστεύω θα σου βγει με την αλλαγή των κουφωμάτων εάν είναι από τα παλιά 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

28 λεπτά πριν, MAR_PAX said:

@nik Εάν το διαμέρισμα έχει θέρμανση με κεντρικό λέβητα (ακόμα και αν δε λειτουργεί) πρέπει να τον δηλώσεις εκτός και εάν πχ βλέπεις κατά την αυτοψία ότι  δεν υπάρχει δίκτυο διανομής η σώματα καλοριφέρ συνδεδεμένα .

Στην τελευταία περίπτωση θα δηλώσεις τις  εφεδρικές μονάδες θέρμανσης (πχ κλιματιστικά η τζάκια που υπάρχουν μέσα στο διαμέρισμα που εξετάζεις ). Αλλιώς αυτές δε δηλώνονται  . Αυτό μόνο στην περίπτωση που τα κλιματιστικά ή το τζάκι καλύπτουν 100% τις θερμικές απαιτήσεις του διαμερίσματος. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση του τζακιού το διαμέρισμα σου δεν θα θερμαίνεται ολόκληρο καθώς θα υπάρχουν ενδεχομένως κι άλλα δωμάτια αλλά σίγουρα και κουζίνα και WC που δεν θα θερμαίνονται. Το ίδιο ισχύει αν υπάρχουν κλιματιστικά. Στην περίπτωση τους πρέπει να υπάρχει κλιματιστικό σε κάθε δωμάτιο, στην κουζίνα και το WC πράγμα που ποτέ δεν συμβαίνει. Επομένως σ' αυτήν την περίπτωση ισχύει ότι γράφει στην ΤΟΤΕΕ 1 σελ. 106: " Αντίστοιχα, όταν το εξεταζόμενο κτήριο διαθέτει συστήματα θέρμανσης, τα οποία καλύπτουν τμήμα του κτηρίου ή της θερμικής ζώνης (δηλαδή δεν ικανοποιούνται οι συνθήκες θερμικής άνεσης, παράγραφος 2.4), τότε θεωρείται ότι το υπόλοιπο μη θερμαινόμενο τμήμα θερμαίνεται με τοπικές ηλεκτρικές μονάδες βαθμού απόδοσης 100% με δίκτυο διανομής βαθμού απόδοσης 1,0, τερματικές μονάδες με βαθμό απόδοσης 0,94 και βοηθητικές μονάδες με ειδική ισχύ 0W/m2"

Τώρα εάν το διαμέρισμα δεν έχει ούτε θέρμανση με λέβητα ούτε εφεδρικές μονάδες θέρμανσης εκεί θα βάλεις θεωρητικό σύστημα με ηλεκτρικες μονάδες 

 

Για να πιάνεις το στόχο να τους προτείνεις και έναν ηλιακό που έχει σχετικά χαμηλό κόστος και κάνει εξοικονόμηση ...πιστεύω θα σου βγει με την αλλαγή των κουφωμάτων εάν είναι από τα παλιά 

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μια ερώτηση και από εμένα. Η αλλαγή εξώπορτας (σε επαφή με αέρα) σε μονοκατοικία, σε ποια κατηγορία παρεμβάσεων δηλώνεται άραγε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.