Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Δοκίμασε με υπεύθυνη δήλωσή σου που να αναφέρεις όσα έχουν συμβεί. Γενικά οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν σώσει πολλές εκκρεμότητες αιτήσεων μιας και γίνονται απόλυτα δεκτές από τους διαχειριστές του προγράμματος.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ανέβασε και το ΔΚ ή τις κατόψεις της τακτοποίησης με αναφορά στα νόμιμα και τακτοποιημένα τετραγωνικά. Μπορεί να διευκολύνει.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

μια ερώτηση σχετικά με το ασυμβίβαστο ενεργειακών επιθεωρητών .

Αν έχει βγάλει Α ΠΕΑ αλλά όχι το Β ούτε πρόκειται , μπορεί να είναι προμηθευτής;

ανεξαρτήτως εξοικονομώ αν έχει βγάλει ΠΕΑ σε ένα διαμέρισμα και έχει παρέμβει μετά το πέρας έκδοσης του πέα θεωρείται παράνομος ;

https://www.e-nomothesia.gr/energeia/nomos-4409-2016.html

άρθρο 53

Ασυμβίβαστα Ενεργειακών Επιθεωρητών

1.    Απαγορεύεται η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή σε κτίριο ή κτιριακή μονάδα εφόσον:

α) συμμετείχε στη μελέτη, κατασκευή, επίβλεψη, συντήρηση, ο ίδιος ή νομικό πρόσωπο του οποίου είναι μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος, β) έχει δικαίωμα κυριότητας, νομής ή κατοχής, ο ίδιος, ή σύζυγος ή συγγενής του έως β’ βαθμού ή νομικό πρόσωπο του οποίου ο ίδιος είναι μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος.

2.    Η ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του υπαλλήλου στο Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Για την εφαρμογή του παρόντος, το Δημόσιο ή ο ευρύτερος δημόσιος τομέας ορίζεται από τις «αναθέτουσες αρχές», του άρθρου 2 του Π.δ. 60/2007 (Α'64), όπως κάθε φορά ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως όχι (απαντώ στο παράνομος)

Μετά το ΠΕΑ, εννοείται πως μπορείς να γίνεις προμηθευτής.

Απλά δεν μπορείς να βγάλεις το Β ΠΕΑ

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαι στην κατάσταση : 

09.α Πιστοποιημένη αίτηση - εγκεκριμένη τελική εκταμίευση  από τις 30-9-2019 (με δάνειο στην πειραιώς) ...

Πρέπει να κάνει κάτι ο ωφελούμενος πχ να παει στην τραπεζα η οχι απλώς να αναμένουμε? 

Link to comment
Share on other sites

Αν έχω ένα Α και ένα Β πεα πως μπορώ να δω αν έχει επιτευχθεί ο ενεργειακός στόχος χωρίς χρήση της πλατφορμας του ετεαν . υπάρχει κάποιος τύπος και τι ακριβώς χρησιμοποιώ;

Link to comment
Share on other sites

Συχνές ερωτήσεις στη σελίδα 16 του εξοικονομω

 

5. Ερ.: Στο Παράρτημα VI «Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων – Ολοκλήρωσης Έργου», με ποιο κτήριο γίνεται η σύγκριση για να υπολογιστεί το ποσοστό (%) εξοικονόμησης ενέργειας;

Απ.: Στο Παράρτημα VI «Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων - Ολοκλήρωσης Έργου», το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που αναφέρεται υπολογίζεται ως εξής: (Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας επιθεωρούμενου κτηρίου A’ ΠΕΑ - Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας επιθεωρούμενου κτηρίου B’ ΠΕΑ) / Κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κτηρίου αναφοράς A’ ΠΕΑ. Παράδειγμα Για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης του οποίου εντάσσεται στην εισοδηματική κατηγορία 2, προκύπτουν τα εξής στοιχεία βάσει του Α’ και Β’ ΠΕΑ: Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κτηρίου αναφοράς Α΄ ΠΕΑ 99,50 kWh/m2 Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας επιθεωρούμενου κτηρίου από Α' ΠΕΑ 163,70 kWh/m2 Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας επιθεωρούμενου κτηρίου από Β' ΠΕΑ 120,50 kWh/m2 Η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας είναι 163,70 – 120,50 = 43,20 kWh/m2 , δηλαδή 43,20 / 99,50 = 43,42 % της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς. Με την προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕνΑΚ για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται, ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος του Προγράμματος για τη συγκεκριμένη εισοδηματική κατηγορία επιτυγχάνεται, αφού η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας (43,20 kWh/m2 ) είναι μεγαλύτερη από το 40% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς προ παρεμβάσεων (99,50 x 0,40 = 39,80 kWh/m2 ). Επισημαίνεται ότι, εάν το υλοποιηθέν έργο αφορά σε ριζική ανακαίνιση του παραπάνω διαμερίσματος, θα πρέπει, επιπλέον των ανωτέρω, το σύνολο των παρεμβάσεων να οδηγεί στην κατάταξη του διαμερίσματος στην ενεργειακή κατηγορία Β, ή, σε περίπτωση που η επίτευξη της κατηγορίας Β δεν είναι τεχνικά και λειτουργικά εφικτή, στην ενεργειακή κατηγορία που προκύπτει από τη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είμαι νέα συνάδελφος και θα ήθελα τη βοήθειά σας.Έχω κάνει αίτηση για το "Εξοικονομώ ΙΙ-β κύκλος" και αφού καταχωρήσαμε όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά όταν πήγα να πατήσω "οριστική υποβολή" μου έβγαλε ότι εξαντλήθηκαν οι πόροι για την περιφέρεια μου (είχαν περάσει μόνο 32 λεπτά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα....). Τώρα η αίτηση βρίσκεται σε κατάσταση "03. Αίτηση σε καταχώρηση Στοιχείων Παρεμβάσεων" και δεν μου επιτρέπει καμία ενέργεια παρά μόνο την ακύρωση. Έχει ιδέα κάποιος αυτό τί ακριβώς σημαίνει και τί πρέπει να περιμένω; 

Ευχαριστώ, 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Περιμένεις (όπως και εκατοντάδες άλλοι συνάδερφοι σε παρόμοια κατάσταση) να ξανανοίξει το σύστημα, να βρεθούν νέοι πόροι, να στηθείς στον υπολογιστή και να περιμένεις μήπως και καταφέρεις να πατήσεις το οριστική υποβολή.

Στη παρούσα κατάσταση η αίτηση είναι σε προσωρινή αποθήκευση και φυσικά μη εγκεκριμένη.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.