Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

On 5/2/2020 at 5:27 ΜΜ, mgeorgia said:

 

Η προθεσμία μου λήγει σε 24 ημέρες. Αν ζητήσω εκ νέου δάνειο, παίρνω παράταση 45 ημερών ή δεν το καταλαβαίνω σωστά;

Κι εάν απορριφθεί και τη δεύτερη φορά το δάνειο, θα μπορέσω τότε να δηλώσω ίδια κεφάλαια ή χάνω εντελώς το πρόγραμμα;

Συναδέλφισσα αντιγράφω από τον Οδηγό Εφαρμογής: (σελ. 36 & 37):

" Αν η αίτηση δανείου απορριφθεί ή ακυρωθεί, ο ενδιαφερόμενος έχει την επιλογή να προχωρήσει αμετάκλητα με Ίδια Κεφάλαια «προς Υπαγωγή», ή να υποβάλει ξανά αίτημα δανείου" ...

"Σε περίπτωση επανυποβολής αίτησης δανείου, η προθεσμία δανειοδότησης παρατείνεται αυτοδίκαια κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες. Η ανωτέρω αυτοδίκαιη παράταση δίνεται μία (1) φορά."

Edited by N_N
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τίποτα ... Είμαστε σε αναμονή μαζικής απόφασης υπαγωγής (μια έχει βγει έως τωρα με ούτε 7000 υπαγωγες) ... Είχανε πει αρχές Φεβρουαρίου ότι θα έβγαινε αλλά δε βγήκε τίποτα ακόμα ..ελπίζω σύντομα να βγει 

Link to comment
Share on other sites

Έχω αίτηση Σε αναμονή υπαγωγής  05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή  έχοντας λάβει ήδη προέγκριση δανείου από την τράπεζα εδώ και ένα μήνα.

Απλώς περιμένουμε την απόφαση υπαγωγής για την υπογραφή του δανείου ή πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά του ωφελούμενου?

Επίσης, σε αυτό το στάδιο υπάρχει κάποια προθεσμία που πρέπει να προσέξω ή και εδώ απλώς περιμένω την απόφαση υπαγωγής?

Θυμίστε μου λίγο τη διαδικασία διότι έχω αρχίσει και ξεχνώ τα στάδια από την πολύ αναμονή..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @yian! Προς το παρόν περιμένεις την απόφαση υπαγωγής. Μόλις έρθει με το καλό (μαύρα μάτια κάναμε να τη δούμε :) ), ο ωφελούμενος πηγαίνει στην τράπεζα για την υπογραφή της σύμβασης. (Δες όμως και λεπτομέρειες στον οδηγό σελ. 48-49.)

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, σας παραθέτω ένα πρόβλημα που μου έχει δημιουργηθεί και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Με την ένταξη μου στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οικον ΙΙ, εξέδωσα την Άδεια Μικρής Κλίμακας (ΑΜΚ), όπου προλαμβανόταν εργασίες, ικριώματα, καθαίρεση επιχρισμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης και επιχρίσματα + χρωματισμοί.

Μετά την έκδοση της ΑΚΜ κατέθεσα φάκελο στο ΙΚΑ για την απογραφή του έργου, πριν την έναρξη των εργασιών. Στο φάκελο αυτό δήλωσα ότι οι εργασίες θα γίνουν από υπεργολάβο. Το ΙΚΑ μου δήλωσε ότι το έργο δεν απογράφεται, αλλά με το πέρας των εργασιών να καταθέσω στην υπηρεσία το τιμολόγιο του υπεργολάβου όπου δηλώνονται όλες οι εργασίες (Πρόκειται για υποθέσεις που έλαβαν μέρος από Απρίλιο – Ιούνιο του 2019).

Κατέθεσα λοιπόν το τιμολόγιο και θεώρησα τις υποχρεώσεις μου προς το ΙΚΑ τελειωμένες, καθώς και δεν με «ενόχλησαν» για κάτι άλλο.

Στο τέλος όμως του Ιανουαρίου του 2020, μου κοινοποιήθηκε με συστημένη επιστολή από το ΙΚΑ, ότι είμαι υποχρεωμένος να καταβάλλω περίπου 400€ για κάθε μία από τις 2 περιπτώσεις, όπου συμπεριλαμβάνεται κόστος ενσήμων (με αναδρομική επιβολή) + πρόστιμο καθυστέρησης. Για την ενέργεια τους αυτή επικαλούνται την “Από 29-9-19 τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Υποστήριξης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία «οι εργασίες επιχρισμάτων και χρωματισμού πρέπει να εκτελούνται από εργατοτεχνίτες οικοδόμους κι όχι από προσωπικό εστεγασμένης επιχείρησης»”.

Θα ήθελα λοιπόν να μάθω, αν κάποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο?

Ποια είναι η γνώμη σας? Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΓΩΓΕΣ; ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ;

Η χρήση κεφαλαίων στο κείμενο τίτλων και δημοσιεύσεων δεν επιτρέπεται. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Σε περίπτωση αίτησης που είναι ακόμα σε στάδιο 04.α - Οριστικά υποβληθείσα και δεν έχει έρθει απάντηση από την τράπεζα γνωρίζετε αν μπορεί να ζητηθεί παράταση και πως γίνεται αυτό; Η προθεσμία για να πάει στο στάδιο 5 λήγει 29/02. Αρχικά η αίτηση για δάνειο είχε απορριφθεί από την τράπεζα και ζήτησαν εγγυητή, μπήκε εγγυητής αλλά κανένα νέο από τότε..Γνωρίζει κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, Artemiscv said:

Καλησπέρα. Σε περίπτωση αίτησης που είναι ακόμα σε στάδιο 04.α - Οριστικά υποβληθείσα και δεν έχει έρθει απάντηση από την τράπεζα γνωρίζετε αν μπορεί να ζητηθεί παράταση και πως γίνεται αυτό; Η προθεσμία για να πάει στο στάδιο 5 λήγει 29/02. Αρχικά η αίτηση για δάνειο είχε απορριφθεί από την τράπεζα και ζήτησαν εγγυητή, μπήκε εγγυητής αλλά κανένα νέο από τότε..Γνωρίζει κάποιος;

Συναδέλφισσα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και επειδή διάβασα τον Οδηγό Εφαρμογής και το Παράρτημα ΧΙΙ ξανά και ξανά και δεν έβγαλα άκρη, έστειλα χθες mail με σχετικό ερώτημα.

Η απάντηση που έλαβα μετά από λίγες ώρες ήταν copy-paste από τον Οδηγό Εφαρμογής (καθόλου βοηθητική δλδ):

Για τις οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις για τις οποίες ο αιτών κατά το στάδιο καταχώρησης αίτησης έχει επιλέξει ότι θα προχωρήσει σε υπαγωγή στο Πρόγραμμα με Δάνειο, δεσμεύεται το ποσό της επιχορήγησης και τίθεται προθεσμία 130 ημερών για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας δανειοδότησης, εντός της οποίας θα πρέπει να καταχωρηθεί, υποβληθεί και εξεταστεί αίτηση για δανειοδότηση σε συνεργαζόμενη τράπεζα, ώστε μέχρι το πέρας της προθεσμίας η αίτηση να οδηγηθεί «προς Υπαγωγή». Οι συνεργαζόμενοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί εφαρμόζουν τους ισχύοντες εσωτερικούς κανονισμούς που τους διέπουν, καθώς και τα κριτήρια πιστοδότησης για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας. Οι συνεργαζόμενοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί οφείλουν να ολοκληρώσουν τον πιστοληπτικό έλεγχο εντός εξήντα (60) ημερών από τη χρονική στιγμή που ο ενδιαφερόμενος έχει αναρτήσει το σύνολο των απαιτούμενων για τη λήψη του δανείου δικαιολογητικών και υποβάλει την αίτηση δανείου του.Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την έκβαση του ελέγχου μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Αν εγκριθεί ποσό μικρότερο από αυτό που έχει αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος, το υπόλοιπο δύναται να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια. Υποβληθείσα αίτηση δανείου δύναται να ακυρωθεί. Αν η αίτηση δανείου απορριφθεί ή ακυρωθεί, ο ενδιαφερόμενος έχει την επιλογή να προχωρήσει αμετάκλητα με Ίδια Κεφάλαια «προς Υπαγωγή», ή να υποβάλει ξανά αίτημα δανείου (λαμβάνοντας πάντα υπόψη το στάδιο εξέτασης του από την τράπεζα). Σε περίπτωση επανυποβολής αίτησης δανείου, η προθεσμία δανειοδότησης παρατείνεται αυτοδίκαια κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες. Η ανωτέρω αυτοδίκαιη παράταση δίνεται μία (1) φορά.

Ξαναέστειλα λοιπόν ερώτημα και έγραψα τα εξής:

Σε περίπτωση που η τράπεζα δεν έχει απαντήσει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας, πως μπορώ να ακυρώσω την αίτηση δανείου και να επιλέξω "ιδία κεφάλαια" για να προχωρήσει η αίτηση προς υπαγωγή;
Στην κεντρική οθόνη της αίτησης αναγράφεται "Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες", οπότε δεν υπάρχει η επιλογή ακύρωσης της αίτησης δανείου, ενώ δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στον Οδηγό Εφαρμογής ή στο Παράρτημα ΧΙΙ.

Ελπίζω/υποθέτω ότι αν δεν απαντήσει η τράπεζα, το σύστημα θα μου δώσει την επιλογή τελευταία στιγμή να επιλέξω ιδία κεφάλαια.

Αυτά από εμένα προς το παρόν, αν και όταν μου απαντήσουν θα ενημερώσω...

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @N_N! Αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε αίτηση στον Α' Κύκλο. Το μόνο που μπορούσα να κάνω (όπως και έκανα) ήταν να στείλω ένα email στο [email protected] από το email του ωφελούμενου (κοιν. εγώ ως σύμβουλος έργου) εξηγώντας ακριβώς την κατάσταση και ότι η μη τήρηση της προθεσμίας δεν αφορούσε καθυστέρηση του ωφελούμενου αλλά της τράπεζας. Εκεί που είχαμε ξεγράψει την αίτηση, μετά από 3 μήνες ήρθε μήνυμα στην ωφελούμενη ότι το δάνειό της είχε εγκριθεί και ότι έπρεπε να συνεχίσει όλες τις διαδικασίες βάση πλατφόρμας κανονικά ( η οποία είχε και αυτή ανοίξει). 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.