Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

10 ώρες πριν, getsakna said:

Φυσικά κ θες την άδεια του γείτονα.. Εσωτερική ή εξωτερική, το πρόγραμμα επιδοτεί μόνωση εξωτερικού τοίχου... 

Ιδιοκτησιακά κ νομικά δεν αλλάζει κάτι ακόμη κ να σε αφήσει ο γείτονας.. Η εεμκ της μόνωσης που θα βγάλεις θα αναφέρει εσωτερική ή εξωτερική.. Απ ότι θυμάμαι δν ζητάει τοπογραφικό για να φανεί η κατάληψη μέρος του γείτονα.. 

 

Σωστό ότι από το πρόγραμμα είναι επιλέξιμη και η εξωτερική και η εσωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας & φέροντος οργανισμού, βλ. Οδηγό Εφαρμογής σελ. 23:

image.png.80b4025caebe43fe1db53b3926799031.png

Διαφωνώ όμως στο θέμα της υπέρβασης των ορίων του οικοπέδου, γιατί στην έκδοση ΕΕΔΜΚ το σύστημα θα σου ζητήσει αφενός τοπογραφικό (οπότε ΑΝ γίνει ενδελεχής έλεγχος και παρατηρηθεί ότι το υπόψη ακίνητο είναι σύριζα με το σύνορο, λογικά θα έχεις πρόβλημα), ενώ θα πρέπει να κατατεθεί και βεβαίωση μηχανικού που εκτός των άλλων αναφέρει ότι τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις, οι οποίες προφανώς κάπου θα απαγορεύουν το να "φας" τον "αέρα" του γείτονα ή ενός πεζοδρομίου κλπ (για το τελευταίο ας μιλήσει καλύτερα κάποιος/α που ασχολείται με το θέμα και να παραθέσει σχετικά χωρία ΝΟΚ/ΓΟΚ/Κτιριοδομικού Κανονισμού).

Ελπίζω να βοήθησα. Καλημέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !

Ναι αυτό ακριβώς διάβασα @N_N και εγώ και κατάλαβα ότι η θερμομόνωση σε τοιχοποιία μπορεί να είναι μόνο εξωτερική (αυτό που σημειώνεις με κίτρινο έχω τη γνώμη πως αναφέρεται στην επιστέγαση..) Οπότε καταλαβαίνω πως ΔΕ μπορεί να επιδοτηθεί εσωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας 

Όσο για το θέμα των ορίων ναι όντος μπαίνεις στο άλλο οικόπεδο ..Σημερα στο οικόπεδο υπάρχει μια κατοικία που αυριο μπορεί να κατεδαφιστεί και να κτιστεί μια οικοδομή.. Η οικοδομή δε θα πρέπει να έχει αντισεισμικό αρμό ? (και μάλιστα πανω απο τα 6cm δε μετράει και στη δόμηση αν δε κάνω λάθος) 

Εστω οτι  πείθω το γείτονα και παίρνω συναίνεση και σε συνεννόηση και με το μηχανικό του βρίσκουμε μια άκρη (πχ καταθέτουμε και εμεις μια υ/δ που θα λέει οτι σε περίπτωση ανέγερσης οικοδομής θα συμμορφωθούμε στις τότε απαιτήσεις και αν χρειαστει προχωράμε στην αποξηλωση της μόνωσης μετά απο 3 ετη που είναι και η υποχρεωτική διατήρηση του προγράμματος)

το ερώτημα μου είναι μπορούμε να βγάλουμε αδεια μικρής κλίμακας στο δικό μας οικόπεδο και να πατάμε 8 cm στο διπλανό εστω και με τη συναίνεση του γείτονα ? Γιατί αν δε γίνεται αυτό τότε δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε διαδικασία συνομιλίας με το γείτονα  

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μπορείς.

Επίσης που λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις εσωτερική μόνωση τοίχου ? Μια χαρά μπορείς, υπάρχουν έτοιμα κομμάτια γυψοσανίδας με μονωτικά κολλημένα τα τοποθετείς εσωτερικά και τελείωσες.

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι εάν επιδοτείται σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος εσωτερική θερμομόνωση σε εξωτερικό τοίχο ..εγώ διαβάζοντας τη σελίδα που έβαλε παραπάνω και ο συνάδελφος καταλαβαίνω ότι επιδοτείται μόνο η εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχο ... Η εσωτερική επιδοτείται πχ στην επιστεγαση 

 

Κατά τα άλλα ναι οκ η τεχνογνωσία για την τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης υπάρχει 

Και μια ερώτηση ακόμη ... Στην αδεια μικρής κλίμακας που βγαζουμε ηλεκτρονικά τα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης τα συμπληρώνουμε όλα ? 

Edited by MAR_PAX
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, tsx said:

Οι αιτήσεις σου uptight είναι από τις λεγόμενες "επιλαχούσες", δηλαδή δεν υποβλήθηκαν οριστικά. Θα περιμένεις νέο άνοιγμα του προγράμματος για να τις προχωρήσεις. Δεν σε αφορά η είδηση των 8700 υπαγωγών.

Κατάλαβα, ευχαριστώ. Έτσι όπως περιέγραφαν την είδηση, έλεγα ότι ήταν σχετικά με τις επιλαχούσες. Να δούμε πότε θα μπούμε κι εμείς!

Link to comment
Share on other sites

On 27/3/2020 at 12:53 ΜΜ, cve20126 said:

Εγώ δε θα τη πείραζα τη δήλωση πριν τελειώσει το εξοικονομώ εκτός αν είναι να γίνει κάποια μεταβίβαση και σου είναι απαραίτητο να διορθώσεις τη ΤΕ. 

Αν και πρόκειται να γίνει μεταβίβαση (δωρεά), δε θα το πειράξω γιατί πιστέυω ότι υπάρχει ρίσκο. Κάλλιο γαϊδουρόδερνε...

Συνεννοήθηκα με συμβολαιογράφο να βάλω την ορθή ΤΕ στη βεβαίωση που θα εκδώσω. Επίσης φαίνονται όλα στα σχέδια

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

Οι προκαταβολές στις αιτήσεις με ιδία κεφάλαια γιατί δεν είναι 0 όπως ήταν οι αντίστοιχες στον Α΄κύκλο και είναι 28% του προυπολογισμού???

Αφού προκαταβολή με ιδία κεφάλαια σημαίνει όλο το ποσό της ιδίας συμμετοχής..άλλαξε κάτι?

Χωρίς τίτλο.png

Χωρίς τίτλο2.png

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.