Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ Γιωργη04.

Θα το δω μολις κατσω στο pc

 

-------------

Στάλθηκε με Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Edited by coulis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 [χωρις σχολια....]

 

Πρόεδρος ΤΕΕ: Πράξη γενναιότητας η συγγνώμη Σταθάκη για το "Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ"

 

http://www.enikonomia.gr/timeliness/182827,proedros-tee-praxi-gennaiotitas-i-syngnomi-stathaki-gia-to-exoiko.html

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Και η ξεφτίλα από το ΤΕΕ συνεχίζεται!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Βέβαια ο Στασινός δεν έκατσε τόσες μέρες παρατώντας τις δουλειές του να πατάει f5... 

 

υπάρχει κάπου το email του Στασινού να του στείλουμε και εμείς το "ευχαριστώ" μας?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ο κλάδος των μηχανικών έχει γίνει το όνειδος των επιστημόνων

 

Να τον χαίρεστε τον Στασινό και όλη την παρέα του

 

Δεν το συμμερίζομαι αυτό.... ίσως να μην το γενικεύαμε τόσο.. 

Edited by gbazdan
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά φοβάμαι πως την Δευτέρα θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Εξηγούμε:

1) Το σύστημα όπως είναι σήμερα δομημένο, δεν αναγνωρίζει σε αρχικό στάδιο την περιφέρεια. Οπότε κανείς δεν απαγορεύει σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανικούς και ιδιώτες ΟΛΗΣ της Ελλάδας να μπουν την Δευτέρα στο σύστημα. Γιατί να το κάνουν; Από περιέργεια για να δουν τι ζητάει η εφαρμογή και να το ετομάσουν όταν αυτή ανοίξει και για αυτούς!! Η' ακόμα και για να προσθέσουν όσα το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούν!!! Με μια προσωρινή αποθήκευση θα έχουν ολοκληρώσει ένα μεγάλο τμήμα της αίτησης τους. Όταν ανοίξει το σύστημα και για αυτούς, τότε απλώς θα συμπληρώσουν τα πεδία που είχαν αφήσει κενά!

2) Ο διαχωρισμός της Ελλάδας σε μόνο 3 υποκατηγορίες είναι αποκαρδιωτικά ελλιπής! Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα θα έπρεπε να είναι ξεχωριστές κατηγορίες από μόνες τους. Ειδικά την Δευτέρα 19/3 θα μπουν στο σύστημα Ήπειρος, Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη!!! Συν όσους εσκεμμένα ή απληροφόρητα μπουν επίσης από την υπόλοιπη Ελλάδα.

3) Τα περί χάκερ είναι αστεία και δεν είναι άξια αχολιασμού.

4) Οι αιτήσεις του νέου εξοικονομώ "βρέθηκαν 17.700" σύμφωνα με τον υπουργό. Λίγο πριν την έναρξη του Εξοικ2 είχα εκδώσει ΠΕΑ με αριθμ. 53000. Αυτές τις μέρες έκδωσα ΠΕΑ με αριθμ. 82000. Μια απλή αφαίρεση μας κάνει 29,000 ΠΕΑ σε διάστημα 1,5 εβδομάδας!!! Μην μου πείτε ότι η διαφορά είναι ΠΕΑ για ενοικίαση ή πώληση! Αν οι αιτήσεις ήταν τόσες λίγες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς θα υπάγονταν ΟΛΟΙ όσοι έκαναν αίτηση. (γελάει ο κόσμος...)

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση και από εμένα: Εχουμε ως δεδομένο οτι η οικ. αδεια πρεπει να ταυτίζεται με τα τ.μ. του ε9. τι γίνεται ομως με το ε1; το ρωτώ αυτό αφενος γιατί το ε1 δεν παιρνει δεκαδικες τιμες οπότε σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται να ταυτίζεται με το ε9 το οποιο παιρνει. Επίσης αν δεν κανω λαθος το ε1 απαιτειται για να διαπιστωθεί οτι η εν λόγω κατοικία είναι κύρια και αφού αναγράφεται ο αριθμός παροχής ρεύματος μπορεί να γίνει η ταυτοποιηση της κατοικιας ακόμη και αν τα τ.μ. διαφερουν. έστω ενα πχ. κατοικία με οικ. αδεια 100 τμ., δηλωμένη στο ε9 και στο ε1 95 τμ. και έχει μετρηθεί και έχει βγει το ΠΕΑ για 102 τμ. Πρέπει να αλλαχθεί το ε9 και να ταυτίζεται με της αδειας δηλ. 100! πρεπει να γινει και το ε1 100? και το πεα δεν μας εμποδιζει καθως εχουμε την αποκλιση +/-7τμ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους

 

μετά από συζήτηση που είχα και με τον dimitrisGM, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αφήσουμε απλά να ξεχαστεί όλο το θέμα. Υπάρχουν ευθύνες εδώ και δεν είναι μόνο του υπουργείου. Το ΤΕΕ που ήταν τόσες μέρες;

 

όλοι εμείς που δεν έχουμε πρακτικά καμία εικόνα για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων, γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το σύστημα να αντέξει τον φόρτο. Αυτοί δεν το ήξεραν;;;;; Δεν μπορούν να δηλώσουν άγνοια σε αυτό.

 

Παρότι στο υπουργείο γνώριζαν πολύ καλά την κατάσταση, συνέχισαν κανονικά και μάλιστα επέμειναν σε αυτό σχεδόν μια εβδομάδα.

 

Αν κάτσουμε και υπολογίσουμε τις εργατοώρες που χάσαμε συνολικά όλοι οι συνάδελφοι με αυτή την ιστορία, μιλάμε για ένα αξιοσέβαστο ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου €.

 

Και θα το ξεχάσουμε έτσι απλά; Υπάρχουν ερωτήματα εδώ.

 

Που ήταν το ΤΕΕ; Αν εγώ που δεν έχω καμία σχέση και πρόσβαση στη διαχείριση τέτοιων συστημάτων γνώριζα, τότε είναι δυνατόν αυτοί να μην γνώριζαν; Πόσο δύσκολο είναι να σκεφτείς ότι αν προσπαθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να μπουν την ίδια στιγμή στο σύστημα, τότε αυτό θα καταρρεύσει; πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ανέβασμα αρχείων (που να φτάναμε κι εκεί...)

 

Συμμετείχε το ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος στο στήσιμο και έναρξη του συστήματος;

 

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το ΤΕΕ δε συμμετείχε, γιατί δεν βγήκε εγκαίρως, από την 1η μέρα, να ζητήσει την παύση της διαδικασίας;

 

Γιατί ο υπουργός είναι άξιος συγχαρητήριων; επειδή ζήτησε συγνώμη; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ!!!

Δηλαδή αν εγώ προκαλέσω με κάποιο τρόπο ζημιά στο Δημόσιο ή έστω σε κάποιον συνάδελφο -εν γνώσει μου ή από αμέλεια- μπορεί να τελειώσει αυτό με μια συγνώμη;;;; Και θα μου δώσουν και συγχαρητήρια μετά;;;;;;;;;

 

Γιατί δεν έβγαιναν εγκαίρως ανακοινώσεις να μας ενηρώσουν; Εδώ υπάρχει τεράστιο θέμα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι αμέλεια, αλλά είναι δυνατόν;

Πιο πιθανό φυσικά, είναι το σενάριο να γίναμε εν γνώσει τους πειραματόζωα, καθώς δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καθόμαστε μπροστά στην οθόνη, αφού είχαμε αναλάβει αυτή την υποχρέωση για τους πελάτες μας.

 

Υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να καταγραφούν.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν στην χειρότερη περίοδο όλων των εποχών για τον κλάδο μας, να χάνεται 1 εκατομμύριο € στον αέρα και να μην υπάρχουν συνέπειες. Και δεν συνυπολογίζω ψυχική οδύνη κλπ Μιλάω μόνο για χαμένες εργατοώρες!!!!!

 

Για να μην κουράσω όμως άλλο, το λιγότερο που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή, είναι να συντάξουμε ένα κείμενο που θα θέτει τα παραπάνω ερωτήματα. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε δύο κείμενα.

Το ένα προς το ΤΕΕ, το οποίο θα θέτει τα παραπάνω ερωτήματα και θα ζητάει απο τον πρόεδρο του να μας πει γιατί είναι ο Υπουργός άξιος συγχαρητηρίων. Και το 2ο προς το υπουργείο.

 

 

Αν συμφωνείτε μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι συλλογικό στο GoogleDocs και να το συνυπογράψουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε.

 

Αν υπάρχει ανταπόκριση από αρκετούς μπορώ να ξεκινήσω το βασικό σκελετό του κειμένου και να προσθαφαιρέσει όποιος επιθυμει.

Edited by Allobar
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι είμαι 100% πεπεισμένος ότι δεν ήταν έτοιμοι, αλλά ήξεραν ότι το σύστημα δεν θα άντεχε, οπότε το άνοιξαν, το άφησαν να πέσει και δώσαν αναβολή, χωρίς (και καλά) να φταίνε αυτοί...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι είμαι 100% πεπεισμένος ότι δεν ήταν έτοιμοι, αλλά ήξεραν ότι το σύστημα δεν θα άντεχε, οπότε το άνοιξαν, το άφησαν να πέσει και δώσαν αναβολή, χωρίς (και καλά) να φταίνε αυτοί...

 

GriGas το θέμα δεν είναι να καταλήξουμε στο τι ακριβώς έγινε και δεν στοχευε εκεί η ανάρτηση, όμως επι της ουσίας δεν έχει και νόημα πλεον.

 

Το θέμα αν μπορούμε συλλογικά να θέσουμε κάποιους προ των ευθυνών τους.

 

Θα συμμετέχεις σε αυτό;

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.