Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Η επιλογή της ισχύος για την επιλέξιμη δαπάνη μπορεί να γίνει είτε για 55oC είτε για 35oC. Όπως βλέπετε στο energy label με τους 55oC επιδοτείται για 6.600euro ενώ για τους 35oC επιδοτείται για 9.400euro

 

http://prntscr.com/irop5n

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλημέρα, τελικά ποιο Ε9 θα ισχύει? Αυτό μέχρι την 1/1/18 όπως λέει μία ανακοίνωση ή αυτό με τις αλλαγές που πολλοί θα έκαναν τελευταία στιγμή?

Link to comment
Share on other sites

Δήλωση Ωφελούμενου Οριστικής Υποβολής Αίτησης. αυτο το παραρτημα πρεπει να το εχουμε συμπληρωμενο υπογεγραμενο κ σκαναρισμενο για upload?

Link to comment
Share on other sites

chl17n δεν έχει πουθένα πεδίο για υπογραφή, ούτε αναγράφεται κάπου ότι χρειάζεται να υπογραφεί.

τι να πω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε ολες.ους

Παρακολούθησα χτες την ημεριδα ΤΕΕ/ΠΣΥΠΕΝΕΠ στην Τρίπολη. Ηταν και εκπροσωπος του Υπουργείου. Αυτά που αποκόμισα...με κάθε επιφύλαξη γιατί γινόταν λίγο χαμός και κάποια μείναν στον αέρα.

 

1. Στο πληροφοριακό σύστημα κατά το 1ο στάδιο (ωφελούμενος) θα εισάγονται τα φορολογικά/ιδιοκτησιακά  στοιχεία.

 

Θέμα 1: Αυτά δεν θα "κατεβαίνουν" αυτόματα από την ΑΑΔΕ (πλην κάποιων βασικών, π.χ. ΑΦΜ, Όνομα), λόγω ασφάλειας δεδομένων. Ο χρήστης θα εισάγει τα στοιχεία (π.χ. Εισόδημα, τετραγωνικά κλπ) και η ΑΑΔΕ θα απαντάει με ένα σωστό/λάθος. Κάποια στοιχεία δεν θα διασταυρώνονται ενδεχομένως όπως τα ποσοστά συγκυριότητας, ονόματα συγκυρίων κλπ...(αυτό χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων).

 

Θέμα 2. Στο τέλος της διαδικασίας θα επιλεγεται και ο Σύμβουλος έργου. Και μετά θα μπορεί ο Σύμβουλος να δει στην καρτέλα του προφίλ του τα διασυνδεδεμενα με αυτόν ακίνητα. Μετά αναλαμβάνει ο Σύμβουλος την εισαγωγή του ΠΕΑ, εντύπου παρεμβάσεων (σε online φόρμα αλλά και επισυναπτόμενο σε .pdf ή ενδεχομένως να κανει generate το σύστημα το pdf από τα στοιχεία της online φόρμας).

 

Γενικά το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) έχει τις δυσκολίες του και θέλει χρόνο η εισαγωγή των στοιχείων. Θα πρότεινα για αυτόν τον λόγο, κόστος ΠΕΑ 310 ευρώ ανεξαρτήτου τετραγωνικών.

 

Αν γίνει λάθος στο 1ο στάδιο της αίτησης, τότε αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί αλλά χρειάζεται να γίνει εκ νέου αίτηση. νο προμπλεμ πάντως καθώς σε αυτό το στάδιο δεν δίνεται βέβαια αριθμός προτεραιότητας. Αυτός θα δωθεί στο 2ο στάδιο (Σύμβουλος έργου) και μόλις εισαχθούν ΠΕΑ και παρεμβάσεις.

 

2. Προτείνεται στο αρχικό έντυπο παρεμβάσεων, να εισαχθούν όλες οι πιθανές παρεμβάσεις. Εάν μετά την υπαγωγή αυτές αλλάξουν, δεν χρειάζεται ενημέρωση του 1ου ΠΕΑ (ανάκληση). Θεωρώ πως η ανανεωμένη τιμή για το ποσό της ετήσιας εξοικονόμησης θα πρέπει να υπολογίζεται τοπικά στο TEE KENAK και να εισάγεται (για παρεμβάσεις που αποκλίνουν από αυτές στο 1ο ΠΕΑ) . Δεν υπάρχει υποχρέωση η τιμή αυτή να ανταποκρίνεται στην τιμή που υπάρχει στο 1ο ΠΕΑ.

Σαφλως και δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος που αναγράφεται στο 1ο ΠΕΑ παρά μόνο αυτό του εντύπου παρεμβάσεων.

 

3. Προσοχή πρέπει να δωθεί στο ότι τα Η/Μ πρέπει να είναι συμβατά με ecodesign και να έχουν αντίστοιχα energy labelings. Προσοχή επίσης στη σωστή ερμηνεία των συντελεστών/βαθμών απόδοσης σε αυτην την περίπτωση.

 

4. Τετραγωνικά από ΔΕΗ δεν επηρρεάζουν.

 

5. Άδειες μικρής κλίμακας. Δεν ήταν ξεκάθαρο εάν θα γίνει τελικά έλεγχος στο τέλος.

 

Βασικά ήταν πάρα πολλά τα ερωτήματα και θα βγουν διευκρινιστικές (όπως είπε ο του Υπουργείου) ειδικά για τα ποσοστά σχετικά με ριζική ανακαίνιση...

 

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα ποστάρω...

 

Πιστεύετε θα μπορούμε να προχωρήσουμε και σαν σύμβουλοι εργου και θα πρεπει να εισαγουμε πεα και παραρτημα τώρα μόλις ανοίξει το σύστημα για κάθε περιφέρεια???

Link to comment
Share on other sites

Τι σημασία έχει η άποψή μου; Θα κάνουμε ό,τι μας επιτρέπει το σύστημα να κάνουμε.

 

Προφανώς όποιος δεν ανήκει στις πρώτες περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία– Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα, θα είναι και μαζόχα (sic) να πάει να μπει τη Δευτέρα 19/1, που αναμένεται να μπουκώσει το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

 [χωρις σχολια....]

 

Πρόεδρος ΤΕΕ: Πράξη γενναιότητας η συγγνώμη Σταθάκη για το "Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ"

 

http://www.enikonomia.gr/timeliness/182827,proedros-tee-praxi-gennaiotitas-i-syngnomi-stathaki-gia-to-exoiko.html

 

παντως,  ως προς το παραπανω   και την "γεναιότητα  της συγνώμης"

 

δεν συμφωνει το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανιας

 

http://www.agriniopress.gr/epistoli-diamartyrias-tou-tee-etolnias-gia-to-fiasko-tou-exikonomisi-kat%ce%84-ikon-ii/

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.