Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

σε περίπτωση που η δευτερεύουσα έγινε, μετά την υποβολή της δήλωσης, κύρια.

 

απόκτηση δεν είναι και συμβόλαιο δεν υπάρχει. Τι δικαιολογητικό να ανεβάσω αντί αυτού?

 

Δεν είναι επιλέξιμη τότε.

Δυστυχώς (για τον πελάτη σου) η κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να "Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), του προσώπου που τη χρησιμοποιεί, για το έτος βάσει των εισοδημάτων του οποίου γίνεται η κατάταξη του Ωφελούμενου στις κατηγορίες του πίνακα 2.2.1." (ΦΕΚ 952Β 2018). Το έτος αυτό είναι το 2016, στο οποίο τη δήλωνε δευτερεύουσα.

 

 

Απο το πρωί προσπαθώ να βοηθήσω 10 πελάτες συνδεδεμένη σαν σύμβουλος και μιλάω ταυτόχρονα μαζί τους, ενώ κολάνε σε ότι πιθανό μπορεί να κολλήσει ( ακομα και το ΑΦΜ ιδιοκτήτη που είναι καρατσεκαρισμένο). Ταυτόχρονα τώρα φτιάχνω και φακές γιατί κλείσαν και τα σχολεία, και οι γιαγιάδες πήγαν στο χωριό, και  κάτι πρέπει να φάνε τα παιδιά.

Τα ερωτήματα είναι δυο :

α. θα πάρει κανείς απο αυτούς επιδότηση και

β. θα πετύχουν οι φακές;

 

+1 για τις φακές

(Μεγάλη Δευτέρα)

:grin:

 

 

Έκανα αίτηση και δεν έβαλα, από λάθος το σύμβουλο έργου και το 1500αρι για τα ΖΝΧ. Όταν ανοίξει για διορθώσεις θα μπορέσω να το περάσω;

 

Εάν δεν την έχεις οριστικοποιήσει, μάλλον ναι και στα 2.

Εάν την έχεις οριστικοποιήσει, για το +1500 στο ΖΝΧ θα μπορείς να το βάλεις στην πορεία (παρ. 7.5.1 Οδηγού), αλλά αφαιρώντας από αλλού, αφού δε θα μπορείς να υπερβείς το ποσό (προϋπολογισμός) που δέσμευσε η αίτηση. Για το σύμβουλο, τα χάνεις (παρ. 7.5.1α Οδηγού, δεύτερο 'bullet').

 

 

Συνάδελφοι αν κανουμε λαθος στην καταχωρηση μιας παρέμβασης (εβαλα λαθος κατηγορια και σωστα ποσοτητα κ κοστος) υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης?

 

Άνετα. Δες παράγραφο 7.5.1 (και 7.5.2) του Οδηγού. Πρακτικά σου επιτρέπει το πρόγραμμα στην πορεία της υλοποίησης να αλλάξεις ό,τι θες στις παρεμβάσεις, αρκεί i) να επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος και ii) να μην υπερβαίνεις τα επι μέρους όρια και το σύνολο του προϋπολογισμού.

 

 

Σε μερικές αιτησεις που δηλώσαμε ναι ότι θα χρειαστεί μελετη το σύστημα άλλαξε το ποσό για την αμοιβή του ΠΕΑ!

τι κανουμε? παμε με βαση αυτή την αμοιβή? και αν εχουμε κοψει απόδειξη?

 

Αυτό συμβαίνει λόγω του περιορισμού 992€/αίτηση (ή 2.604€ για πολυκατοικία) - δες παρ. 4.1 Οδηγού στο τέλος.

Εσύ μπορείς να κόψεις λιγότερα ή περισσότερα σε κάθε περίπτωση. Εάν κόψεις λιγότερα, αυτά θα επιδοτηθούν. Αν κόψεις περισσότερα, το πρόγραμμα θα δώσει το ποσό που βλέπεις στην οριστικοποιημένη αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έχω περίπτωση που μου κοκκινίζει τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ !!! 

Παρ' όλο που είναι ο ίδιος σωστά καταχωρημένος παντού (Ε1, Ε9 ψιλού κύριου, λογαρ. ΔΕΗ και Ε9 επικαρπωτη)

 

Τι μπορεί να γίνεται λάθος κατά την διασταύρωση ???

 

Οποιαδήποτε ιδέα δεκτή .....

 

Βρέθηκε το λάθος !!!!

Στο Ε9 του επικαρπωτή  (1/1/2017 που μου έδωσαν) όλα ήταν τέλεια ...... τώρα όμως που ζήτησα σημερινό Ε9 ...... διαπιστώνω είδος δικαιώματος 1 (πλήρη κυριότητα, ενώ νομίζουν ότι ήταν πλέον επικαρπία), που σημαίνει 

ότι όποιος ασχολήθηκε με την τροποποίηση του Ε9 κατά την γονική παροχή, άλλαξε μόνο την παλιά δήλωση του Ε9 του 2016 και όχι την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση !!!!!! 

 

Είναι κλασικό λάθος στις τροποποιήσεις του Ε9  !!!!  

Link to comment
Share on other sites

για αυτο το εκκαθαριστικο, με υπόχρεο τον άντρα, όπου και αυτος κάνει την δήλωση στο εξοικονομώ, ποιά ποσά βάζω στο πληροφοριακο συστημα?

 9.224,00 για εκείνον και 11.152,11 για εκεινη ..προφανώς αυτη ειναι μισθωτη γιαυτο ..

Link to comment
Share on other sites

 Ο Stat είπε:

«Εάν την έχεις οριστικοποιήσει, για το +1500 στο ΖΝΧ θα μπορείς να το βάλεις στην πορεία (παρ. 7.5.1 Οδηγού), αλλά αφαιρώντας από αλλού, αφού δε θα μπορείς να υπερβείς το ποσό (προϋπολογισμός) που δέσμευσε η αίτηση. Για το σύμβουλο, τα χάνεις (παρ. 7.5.1α Οδηγού, δεύτερο 'bullet').»

 

Ευχαριστούμε πολύ stat γι’ αυτή τη διευκρίνιση. Δυστυχώς πολλοί από εμάς (ιδιώτες) αλλά και μηχανικοί δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τον οδηγό και δεν δίνουν σωστές συμβουλές στους πελάτες τους. Να υποθέσω λοιπόν πως διορθώνεται το σφάλμα που έκανε ο μηχανικός μου σε οριστικά υποβληθείσα δήλωση που αφορά την πρώτη κατοικία μου. Συγκεκριμένα:

Στις παρεμβάσεις του παραρτήματος ΙΙΙ δεν ξεχώρισε τα παράθυρα από τα εξωστόθυρα (έβαλε συνολικά τα τμ των εξωστόθυρων απλώς ώς παράθυρα) και το ΠΙΟ σημαντικό, ξέχασε το 1.Ε1 (δηλ. εξωτερικό προστατευτικό φύλλο (σύστημα Κουτί–Ρολό, ή Εξώφυλλο). Εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα για εκ των υστέρων διορθώσεις απλώς θα πληρώσουμε από τη τσέπη μας τα ρολά.

             Εικάζω, ωστόσο, από την παρέμβαση του stat ότι θα μπορούσαμε να «κόψουμε» από μια δαπάνη για να διορθώσουμε εκ των υστέρων το έντυπο των παρεμβάσεων. Πχ. το πρόγραμμα στην περίπτωσή μου δικαιολογεί 5.024 για την 1.Α1 (πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα-παράθυρο) και 9.400 για αντλία θερμότητας. Εάν το κόστος της ΑΘ περιοριστεί στις π.χ. 8.000 θα μπορούσα δηλ. να μεταφέρω τα 1.400 για την κάλυψη δαπάνης π.χ. στα ρολά που εκ παραδρομής ο μηχανικός δεν τα δήλωσε;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. Μου εμφανίζει από εχθές μήνυμα ότι δεν έχει γίνει επιβεβαίωση από το TAXISNET. έσβησα την αίτηση και έκανα άλλη, όμως δεν άλλαξε. Τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω

1. κατοικία που στην τελευταια δήλωση φαινεται κενή, όμως στην προτελευταια ήταν κυρια κατοικία μπαίνει?

2. η ίδια κατοικία από το 2017 και μετα ενοικιάζεται μεσω airbnb. Δηλωση ακομα για εισοδήματα 2017 δεν έχει γίνει. Δηλώνεται κάπου αυτο? ή ολες οι υπευθυνες δηλώσεις που υπογραφουμε μέσα στο σύστημα αφορούν το 2016 απόλυτα ? δηλαδη εκει που κλικάρουμε <<δεν μισθωνεται ........>> δεν αφορουν το τώρα? Διοτι δεν λέι <<δεν μισθωνόταν .....>>

3. το συμβόλαιο αναφερει ετος 1955. Ειναι πολυκατοικία. στελεχος κλπ δεν έχει. Τι απαιτειται νομιμοποιητικό έγγραφο?

4. αν πάρει βεβαιωση νομιμότητας απο μηχανικο?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. Μου εμφανίζει από εχθές μήνυμα ότι δεν έχει γίνει επιβεβαίωση από το TAXISNET. έσβησα την αίτηση και έκανα άλλη, όμως δεν άλλαξε. Τι μπορεί να φταίει?

ελεγξε τα ποσα που βαζεις ... εγω ειχα το ιδιο προβλημα και τελικα εβαζα λαθος ποσα ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.