Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

ΠΑΙΔΙΑ το βρηκα το προβλημα με τα ποσοστα συνιδιοκτησιας

Σας λεω για να ξερετε

Ειχα 13,875 13,875 και 72,25 και δεν προχωραγε με τιποτα παρολο που ετσι ειναι στο ε9

Τελικα δεν διαβαζει το τελευαταιο δεκαδικο παροτι σε αφηνει να το βαλεις

Μολις εβαλα 13,88 13,88 και 72,25 περασε κανονικα !!!!!

 

ΝΑ το ξερετε αμα εχετε τετοις περιπτωσεις

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τέλος το χρήμα.....Αρχισαν οι επιλαχόντες .Αρ.Πρωτ. 844ΧΧ. Κανένας άλλος που ενημερώθηκε νωρίτερα για επιλαχών με αρ.πρωτ.????

Link to comment
Share on other sites

 Ο Stat είπε:

«Εάν την έχεις οριστικοποιήσει, για το +1500 στο ΖΝΧ θα μπορείς να το βάλεις στην πορεία (παρ. 7.5.1 Οδηγού), αλλά αφαιρώντας από αλλού, αφού δε θα μπορείς να υπερβείς το ποσό (προϋπολογισμός) που δέσμευσε η αίτηση. Για το σύμβουλο, τα χάνεις (παρ. 7.5.1α Οδηγού, δεύτερο 'bullet').»

 

Ευχαριστούμε πολύ stat γι’ αυτή τη διευκρίνιση. Δυστυχώς πολλοί από εμάς (ιδιώτες) αλλά και μηχανικοί δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τον οδηγό και δεν δίνουν σωστές συμβουλές στους πελάτες τους. Να υποθέσω λοιπόν πως διορθώνεται το σφάλμα που έκανε ο μηχανικός μου σε οριστικά υποβληθείσα δήλωση που αφορά την πρώτη κατοικία μου. Συγκεκριμένα:

Στις παρεμβάσεις του παραρτήματος ΙΙΙ δεν ξεχώρισε τα παράθυρα από τα εξωστόθυρα (έβαλε συνολικά τα τμ των εξωστόθυρων απλώς ώς παράθυρα) και το ΠΙΟ σημαντικό, ξέχασε το 1.Ε1 (δηλ. εξωτερικό προστατευτικό φύλλο (σύστημα Κουτί–Ρολό, ή Εξώφυλλο). Εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα για εκ των υστέρων διορθώσεις απλώς θα πληρώσουμε από τη τσέπη μας τα ρολά.

             Εικάζω, ωστόσο, από την παρέμβαση του stat ότι θα μπορούσαμε να «κόψουμε» από μια δαπάνη για να διορθώσουμε εκ των υστέρων το έντυπο των παρεμβάσεων. Πχ. το πρόγραμμα στην περίπτωσή μου δικαιολογεί 5.024 για την 1.Α1 (πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα-παράθυρο) και 9.400 για αντλία θερμότητας. Εάν το κόστος της ΑΘ περιοριστεί στις π.χ. 8.000 θα μπορούσα δηλ. να μεταφέρω τα 1.400 για την κάλυψη δαπάνης π.χ. στα ρολά που εκ παραδρομής ο μηχανικός δεν τα δήλωσε;

 

Ευχαριστώ πολύ

Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι είχαν διαβάσει σωστά τον οδηγό. Κυνηγώντας όμως τους αρ. πρωτ. για να μην μείνουν οι ιδιώτες εκτός έπεσαν σε σφάλματα τα οποία οφείλονται κυρίως είτε σε βιασύνη, είτε τα έντυπα τα παρέδωσαν με βάση την πρώτη έκδοση του οδηγού εφαρμογής (28/2), είτε τη 2η έκδοση του οδηγού (Μαρτίου/2018), είτε πρόκειται για πραγματικό λάθος στις παρεμβάσεις.

 

Η προσωπική μου άποψη είναι:

  1. Οι πόροι δεσμεύονται στην αίτηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσό δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο εκ των υστέρων εκτός αν αποδεσμευτούν πόροι από αλλού (κάποιος δεν ολοκλήρωσε κάποια παρέμβαση κ.α.) και δεν υπάρχουν επιλαχόντες για να μπουν στα επιπλέον που αποδεσμεύτηκαν. Επομένως ότι ζήτησε ο καθένας στην αίτηση πήρε.
  2. Την αίτηση στο πρόγραμμα την οριστικοποιεί ο ωφελούμενος εφόσον την ελέγξει. Ο μηχανικός συνδράμει στα έντυπα παρεμβάσεων (τα οποία συνυπογράφονται) και στις παρεμβάσεις στο πληροφοριακό.

    Φυσικά υπάρχει συνεννοηση πριν την υποβολή στο πληροφοριακό. πχ βγάζει αυτό... προχωράμε;

    Είχα περίπτωση που διαβάζοντας στον ιδιώτη την Υ/Δ VA στο τέλος του οδηγού μου είπε σταμάτα και μην προχωράς (η αίτηση είχε αύξων αριθμό 0007χχ !!!).

    Το ότι την αίτηση σας την κάνει ο μηχανικός δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη εκεί. Διαφορετικά την κάνετε μόνος όπως και θα έπρεπε.

  3. Θεωρώ ότι μπορείς να προσθέσεις - αφαιρέσεις παρέμβαση και να διορθώσεις εφόσον δεν τροποποιείται ο προϋπολογισμός και πιάνεται ο ενεργειακός στόχος:
    1. Είτε στο έντυπο ολοκλήρωσης παρεμβάσεων (προς το τέλος). πχ εκτέλεσα τις 4 από τις 5 παρεμβάσεις
    2. Είτε εάν μας αφήσουν ενδιάμεσα να επεξεργαστούμε τις αιτήσεις. Θεωρώ είναι και το πιο σωστό. Να ζητούνται διευκρινήσεις. Να διορθώνεις. Να προχωράς σωστά.
  4. Εάν παράθυρα και πόρτες μπήκαν μαζί σύνολο ως παράθυρα: Έχεις πάρει παραπάνω χρήματα από αυτά που δικαιούσαι καθώς οι πόρτες έχουν λιγότερο όριο. Βεβαιώσου ότι είναι πόρτες και παράθυρα το σύνολο.

    πχ για αλουμινίου και για 2m2 πόρτες παράθυρα πήρες 2x370 (σα να ήταν όλα παράθυρα). Ενω έπρεπε να πάρεις 1x370 + 1x300.

  5. Εάν δεν έχει μπει ο σύμβουλος στα ποσά αλλά έχει δηλωθεί σύμβουλος στην αίτηση (στην καρτέλα σύμβουλος) θεωρώ θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να προστεθεί (εφόσον μπήκε το ΑΦΜ).
  6. Εάν δεν μπήκαν τα ρολά: Έχεις χάσει τα 140€/m2 για το σύνολο των m2. Ενδεχομένως η αλλαγή στο 4 να σου δώσει περιθώριο.
  7. Εάν δεν μπήκε ο ηλιακός +1500€ και πρέπει να προστεθεί θα πρέπει να κοπεί από αλλού.
Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ sw0rdf1sh για την άμεση απάντηση. Αντιλαμβάνομαι οτι πήραμε περισσότερα από αυτά που ενέκρινε το πρόγραμμα με το να μη δηλωθούν οι εξωστόθυρες αλλά να περάσουν ως παράθυρο -επαναλαμβάνω- δεν υπήρχε σκοπιμότητα, έγινε λόγω βιασύνης, το φταίξιμο δικό μου και του μηχανικού [Δυστυχώς ήταν το μόνο που δεν έλεγξα από όλη την χαρτούρα του εξοικονομώ, θεωρώντας το, κακώς, αρκετά τεχνικό για να ασχοληθώ]. Το ίδιο, αλλά αντίστροφα, ισχύει για τα ρολά που δεν δηλώθηκαν, εδώ χάσαμε 140Ε/m2. Λεπτομέρεια: ο μηχανικός σωστά στην ανάλυση/περιγραφή συνδυασμού παρεμβάσεων δήλωσε: "1. Αντικατάσταση κουφωμάτων: Θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα καθώς και τα εξώφυλλα – ρολά του διαμερίσματος με νέα μεταλλικά τα οποία θα έχουν U<3,2 W/m2K." Απλώς στη συνέχεια δεν τα έβαλε στον πίνακα παρεμβάσεων για να κοστολογηθούν. Για ηλιακό δεν είχα σκοπό να δηλώσω έτσι κι' αλλιώς, αφού αυτός που έχω με καλύπτει.

Εν κατακλείδι, θα μάθουμε  περισσότερα στην πορεία, θεωρώ και εγώ λογικό οτι εάν δεν αυξάνει ο προϋπολογισμός που έχει προεγκριθεί και φυσικά δεν υπονομεύεται ο ενεργειακός στόχος μπορούμε να μεταφέρουμε από την αντλία θερμότητας ένα ποσό για να καλύψουμε τα παράθυρα. Φοβάμαι, πάντως, οτι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα εκ των υστέρων διόρθωσης μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού, και γίνει έλεγχος, τότε θα υπάρξει πρόβλημα από το γεγονός οτι εκ παραδρομής οι μπλακονόπορτες δηλώθηκαν ως παράθυρα [επαναλαμβάνω το εκ παραδρομής, διότι η μή δήλωση των ρολών και η ενδεχόμενη απώλεια του σχετικού κονδυλίου επιβεβαιώνει οτι δεν υπήρχε δόλος γι' αυτό].

Link to comment
Share on other sites

Εάν στο έντυπο (το pdf) έχουν συμπληρωθεί ορθά θεωρώ ότι θα δοθεί η δυνατότητα να διορθωθούν. Και τούμπαλιν: Εάν στον πίνακα στο πληροφοριακό είναι σωστά αλλά στο έντυπο έγινε κάποιο τυπογραφικό ή άλλο λάθος.

 

Το έντυπο ΙΙΙ και ο πίνακας στο πληροφοριακό πρέπει να συμβαδίζουν.

Σε κάποια φάση πιστεύω και αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις συνολικά θα δοθεί η δυνατότητα. Τα περισσότερα είναι λάθη εκ παραδρομής και είναι και διευκρινηστικού χαρακτήρα (όπως λέει και ο οδηγός).

Θα δούμε εκείνη την ώρα με τι όρους αλλά θεωρώ σίγουρα τα 2 που λέω: 1. να πιάνεται ο ενεργειακός στόχος, 2. να μην ξεπεριέται ο συνολικός προϋπολογισμός που δεσμεύτηκε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μήπως υπάρχουν κάπου τα στατιστικά? Υπάρχουν συν/φοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν αρ. πρωτοκόλλου και αν ναι, για ποιόν λόγο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.