Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει κάποια περαιτέρω πληροφορία. 

Η επόμενη φάση στην οποία θα δηλώνεται η επιθυμία ή μη λήψης δανείου, θα αφορά και τους επιλαχόντες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχετε δει κάπου μια επίσημη ανακοίνωση; ΅Στο site δεν γράφει κάτι .Εχει ενα εγχειρίδιο για την διαδικασία δανειοδότησης και καπου ζηταει,το ποσό του δανείου,εκει θα βάλουμε το ποσό απο το έντυπο παρεμβάσεων;

Link to comment
Share on other sites

ήρθε e-mail σε πελάτη μου ,  το οποίο λέει ότι ενεργοποιείται η διαδικασία επιλογής λήψης η μη δανείου , στην οποία  συμπεριλαμβάνονται όλες οι αιτήσεις που είναι οριστικοποιημένες ( μαζί με τις επιλαχούσες ) αλλά όχι αυτές που χαρακτηρίστηκαν 'ειδικές περιπτώσεις '  .

Link to comment
Share on other sites

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον ΙΙ», έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση 44.952 αιτήσεων (συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως επιλαχούσες), που αντιστοιχούν σε προϋπολογισμό 424 εκ. € από το πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης (επιχορήγησης). Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η δυνατότητα επεξεργασίας αιτήσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή/και ακύρωσης και υποβολής νέων θα είναι δυνατή έως 30/06/2018. Η τυχόν δυνατότητα για υποβολή αιτήσεων μετά την ανωτέρω ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τους διαθέσιμους τότε πόρους του προγράμματος.
Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας αφορά στην επιλογή για δανειοδότηση ή μη από τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Η ενεργοποίηση της δυνατότητας για επιλογή λήψης ή μη δανείου θα γίνει ανά ομάδα Περιφερειών, με την παρακάτω σειρά:
•    Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 21 Μαΐου (προγραμματισμός για άνοιγμα της πλατφόρμας στις 12:00 π.μ.)
•    Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 28 Μαΐου.
•    Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 4 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση της δυνατότητας για επιλογή λήψης ή μη δανείου αφορά σε όλες τις οριστικοποιημένες αιτήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των αιτήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως επιλαχούσες), εκτός των αιτήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως «Ειδικές Περιπτώσεις». Σε αυτές δεν δίνεται, στο παρόν στάδιο, η δυνατότητα επιλογής για λήψη ή μη δανείου καθώς θα πρέπει να προηγηθούν σχετικοί, κατά περίπτωση, έλεγχοι από το Δικαιούχο του προγράμματος Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.
Εφιστάται η προσοχή σας: μετά την υποβολή της αίτησης για δάνειο δεν θα έχετε πλέον το δικαίωμα να ακυρώσετε και να υποβάλλετε νέα αίτηση στο Πρόγραμμα εντός του χρονικού διαστήματος έως 30/6/2018, όπως περιγράφεται ανωτέρω.
 
Έχετε τη δυνατότητα να αιτηθείτε ποσό δανείου έως το «μέγιστο επιτρεπτό ποσό δανείου» που έχει καταχωρηθεί στην αίτησή που έχετε υποβάλλει. Επισημαίνεται ότι το τμήμα ποσού προκαταβολής που τυχόν υπερβαίνει το τελικό ποσό που αντιστοιχεί στο δικαιούμενο, βάσει υλοποιημένων παρεμβάσεων, ποσό δανείου θα πρέπει να επιστραφεί στην τράπεζα, προκειμένου να είναι δυνατή στη συνέχεια η εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης. Π.χ. περίπτωση αιτούντα στον οποίο έχει εγκριθεί δάνειο 10.000€ και δικαιούται και 10.000€ επιχορήγηση (50% επιλέξιμου προϋπολογισμού 20.000€) και ζητήσει προκαταβολή από την τράπεζα, θα του εκταμιευθούν 7.000€ (δηλ. ακριβώς 70% του ύψους του δανείου): Αν τελικά υλοποιήσει παρεμβάσεις αξίας 12.000€, στις οποίες αντιστοιχούν επιχορήγηση 6.000€ και άρα δάνειο για τα υπόλοιπα 6.000€, θα πρέπει να επιστρέψει στην τράπεζα 1.000€ για να μπορεί να εκταμιευτεί η επιχορήγηση των 6.000 €.
 
Αναλυτικότερες οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης δανειοδότησης καθώς και όλης της διαδικασίας δανειοδότησης δίνονται στο «Εγχειρίδιο Διαδικασίας Δανειοδότησης Π/Σ ΕΚΟ ΙΙ» που έχει αναρτηθεί στο site του Προγράμματος https://exoikonomisi.ypen.gr .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εφοσον εχεις τα χρηματα μετρητα και δεν χρειαζεσαι το δανειο, υπαρχει καποιο πλεονεκτημα στο να παρεις δανειο?

Δεν μπορω να σκεφτω κατι περα απο το οτι αν δημιουργηθει καποιο προβλημα με την χρηματαδοτηση απο πλευρας ΕΣΠΑ/ΕΕ, αυτος που πηρε δανειο θα ειναι πιο καλυμμενος ισως...?

Link to comment
Share on other sites

Για μένα υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να μην πάρεις το δάνειο. 
1) Μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υπαγωγή της αίτησης σου, λόγω του ελέγχου της τράπεζας
2) Το σημαντικότερο. Σε περίπτωση που δεν πάρει τελικά το πρόγραμμα ο πελάτης, επιβαρύνεται και με το επιτόκιο δανεισμού. Άσε που έχει στο κεφάλι του ένα δάνειο, πιθανά αχρείαστο γι' αυτόν, καθώς όπως όλοι ξέρουμε η ανακαίνιση μέσα στο πρόγραμμα κοστίζει πιο ακριβά απ' ότι αν γινόταν εκτός.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Σε μένα Mail δεν ήρθε για το δάνειο.

Μπαίνω στο site και βλέπω ότι γράφει ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ως συνεργαζόμενη αλλά δεν με αφήνει να κάνω κάτι άλλο. Την είχα δηλώσει όπως γράφει από 19/03/2018.

Τι άλλο πρέπει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα... Ευχαριστώ. Για την ΕΤΕ πάντως έχει και αυτό το μήνυμα:

''Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρεία Planet για την παροχή ενημέρωσης & εξυπηρέτησης των πελατών. Συνεπώς το ερώτημα σας θα προωθηθεί προς αυτήν και σύντομα θα λάβετε απάντηση''

Edited by alej
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.