Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα. Επειδή όσοι έφτιαξαν την πλατφόρμα είναι άσχετοι αν ξέρει κάποιος ας δώσει κάποιες απαντήσεις 

1. Καμία ιδέα για το τι πρέπει να βάλουμε στην ''Απασχόληση'' όταν είναι μέτοχος σε Ο.Ε.?

2. Επίσης στο ''Σχέση εργασίας'' όταν σου ανήκει η εταιρεία τι βάζεις;

3. Καμία ενημέρωση για το μέχρι πότε μπορούμε να υποβάλουμε την αίτηση για το δάνειο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, χθεσινή ανακοίνωση για να ηρεμήσουμε:

 

  • Για αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί έως την έναρξη της δυνατότητας επιλογής λήψης ή μη δανείου από την Περιφέρεια στην οποία ανήκουν και έχουν πάρει εξαψήφιο αριθμό πρωτοκόλλου, το χρονικό διάστημα που ο ενδιαφερόμενος έχει στην διάθεσή του για να υποβάλλει αίτηση για λήψη ή μη δανείου και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία είναι 75 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων στην Περιφέρεια στην οποία ανήκει. Π.χ. ωφελούμενος ανήκει στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης όπου η δυνατότητα επιλογής λήψης ή μη δανείου έχει δοθεί από τις 21/05/2018, το διάστημα των 75 ημερών αρχίζει από τις 21/05/2018.
  • Για αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί μετά την ημερομηνία έναρξης της δυνατότητας επιλογής λήψης ή μη δανείου στην Περιφέρεια στην οποία ανήκουν (έχει δοθεί η δυνατότητα να οριστικοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτησή τους έως και 30/06/2018), το χρονικό διάστημα που ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για λήψη ή μη δανείου και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία είναι από την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησής του. Π.χ. ωφελούμενος οριστικοποιεί την αίτησή του στις 25/05/2018 και ανήκει στη Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το διάστημα των 75 ημερών αρχίζει από 25/05/2018.

Επισημαίνεται και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα:

  • Εντός του διαστήματος αυτού των 75 ημερών θα πρέπει να εγκριθεί το δάνειο ή ο ενδιαφερόμενος να «θέσει» την αίτηση σε κατάσταση «προς υπαγωγή» χωρίς τη λήψη δανείου. Στο ανωτέρω διάστημα των 75 ημερών περιλαμβάνεται και ο χρόνος για τον πιστοληπτικό έλεγχο από την τράπεζα ο οποίος διαρκεί έως 30 ημέρες, από την προσκόμιση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. 
  • Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που εντάσσονται σε «ειδική περίπτωση», η προθεσμία των 75 ημερών λογίζεται από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσης του ωφελουμένου για την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων για την έγκρισή τους και συνεπώς τα ανωτέρω δεν έχουν εφαρμογή για τις εν λόγω αιτήσεις.
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά έχουμε προθεσμία μέχρι κι 25 μέρες (αφού 30 μέρες θέλουν οι τράπεζες για τον έλεγχο) για την υποβολή δανείου από τότε που άνοιξε η εν λόγω περιφέρεια;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

  • Προχωρώντας στο στάδιο την δανειοδότησης (ΤΡΑΠ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ) όταν αυτός που έχει κάνει την αίτηση είναι άνεργος το δηλώνει κάπου;;;Διότι ζητάει από μισθωτούς ή συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους και τέλος από εισοδήματα ακινήτων.
  • Επίσης ζητάει το τελευταίο εκκαθαριστικό. Όταν έγινε η αίτηση δηλώθηκε το εκκ. 2017 και τώρα έχει γίνει το καινούριο δηλ. 2018. Ποιο από τα δυο θα πρέπει να ανέβουν;;;
Link to comment
Share on other sites

Μην επαναλαμβάνεις την ίδια ερώτηση και στις δυο ενότητες. Στο πρώτο που ρωτάς πρέπει να πάρεις τηλέφωνο την συνεργαζόμενη τράπεζα, καθότι η φόρμα εισαγωγής είναι διαφορετική από τράπεζα σε τράπεζα, αυτοί θα σε βοηθήσουν. Για το δεύτερο, σε περίπτωση υποβολής νέας φορολογικής δήλωσης υπό εκκαθάριση απαιτείται το Ε1 του τρέχοντος έτους και εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους. Αλλιώς μόνο το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους.

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

αν δηλώσεις ότι προχωράς με ίδια κεφάλαια και πας στο βήμα 5 "Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή",

υπάρχει περίπτωση να μπορείς να αλλάξεις σε δάνειο;

φαντάζομαι πως όχι, αλλά είπα να ρωτήσω...

Link to comment
Share on other sites

Κατά την υποβολή της αίτησης δανείου στην Εθνική Τράπεζα (μετά τον έλεγχο πληρότητας) μου στέλνει και σε εμένα, από χθες που προσπαθώ, το παρακάτω μήνυμα:

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την επικοινωνία με το ΠΣ της Τράπεζας.
Κωδικός σφάλματος : 02_VALIDATION_ERROR. Αιτιολογία : df_idDocIssueCountry:Invalid Value Ελλάδα for Lookup G11 
Παρακαλώ προσπαθήστε εκ νέου αργότερα. Αν το πρόβλημα επιμείνει επικοινωνήστε με το Help Desk.

Το Help Desk σε παραπέμπει στην Τράπεζα...

Για άλλη μια φορά προβλήματα και χαμένες εργατοώρες.

Edited by lloyd
Link to comment
Share on other sites

Στα ''Στοιχεια ενεχομενου'' στην καρτέλα ''Στοιχεια Δανειου'' του προφιλ του ΄΄Εγγυητη΄΄, συμπληρωνουμε τα στοιχεια του αιτούντα ή του εγγυητη??

Edited by getsakna
διορθωση φρασης
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, getsakna said:

Στα ''Στοιχεια ενεχομενου'' στην καρτέλα ''Στοιχεια Δανειου'' του προφιλ του ΄΄Εγγυητη΄΄, συμπληρωνουμε τα στοιχεια του αιτούντα ή του εγγυητη??

Του εγγυητή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.