Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε όμορα οικόπεδα ιδίου ιδιοκτήτη


Recommended Posts

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά έχω δύο περιπτώσεις :

1. Κάνω μια ενιαία  δήλωση για τα τρία αγροτεμάχια, αλλά έτσι ουσιαστικά  αποδέχομαι πλέον και  μελλοντικά ένα ενιαίο αγροτεμάχιο (δεν χρειάζεται από ότι κατάλαβα κάποια συμβολαιογραφική πράξη για την συνένωση) 

ή

2. Κάνω τρεις δηλώσεις ξεχωριστά και κρατάω τα αγροτεμάχια χωριστά 

Σωστά ; 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 months later...

Καλησπέρα,

2 όμορα οικόπεδα ίδιου ιδιοκτήτη σε οικισμό <2000 κατοίκων όπου στο ένα εκδόθηκε οικοδομική άδεια για κατοικία η οποία παραβιάζει την πλαγιά απόσταση των 2,50 μ.

Στο τοπογραφικό της άδειας φαίνεται μόνο το ένα οικόπεδο

Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ενιαίο οικόπεδο ώστε να αποφευχθεί η παράβαση;

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να "θυσιάσεις" το όμορο οικόπεδο δηλώνοντάς το τοις πράγμασι συνενωμένο;

Αν το ζήτημα αφορά μόνο την τακτοποίηση θα βάλεις και μια παράβαση για την παραβίαση της Δ. Την "τεχνική" της συνένωσης τοις πράγμασι σε οικόπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη την προτείνουμε όταν ένα κτίριο έχει ανεγερθεί σε τέτοια θέση που πατάει ταυτόχρονα και στα δυο οικόπεδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει δήλωση υπαγωγής.

Παράβαση θα βάλεις όπως και να έχει, καθώς οι παραβάσεις εξετάζονται σε σύγκριση με τα εγκεκριμένα σχέδια. Απλώς μετά θα κάνεις τη σχετική αναφορά για συνένωση κλπ. Προσωπικά δεν βλέπω να έχει όφελος από μια τέτοια ενέργεια,. Μάλλον ζημιά θα έχει καθώς από τη στιγμή που θα γίνει υπαγωγή σε τοις πράγμασι συνενωμένο οικόπεδο θα έχει χάσει το συντελεστή δόμησης του όμορου οικοπέδου (οικόπεδα με  200<Ε<700 τμ έχουν μέγιστη δόμηση 240+40 πατάρι ξηρής δόμησης. Άρα δυο οικόπεδα αυτής της επιφάνειας έχουν 240+240=480 τμ,).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Παύλο. Καταλαβαίνω τι λες και προσωπικά συμφωνώ μαζί σου, περισσότερο ρωτάω για να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη τις επιλογές που έχει ώστε να αποφασίσει αυτός. Αν θέλει συνένωση ή να πληρώσει  το πρόστιμο της παραβίασης πλάγιων αποστάσεων. Εφόσον όμως δεν το γλυτώνει ούτως η άλλως όπως λες, είναι μονόδρομος η απόφαση

Link to comment
Share on other sites

Και με τη συνένωση θα πληρώσει την παράβαση. Το αναφέρω και πιο πάνω. Η γνώμη μου είναι να μην τους βάζεις τέτοια ζητήματα να έχουν άποψη σε τεχνικά θέματα. Η λύση είναι μια. Προχωράς σε υπαγωγή να βγάλεις και εσύ την αμοιβή σου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Σε όμορες διώροφες οικοδομές του ίδιου ιδιοκτήτη, εκ των οποίων η μία έχει ανεγερθεί σε αυτοτελές οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, ενώ η άλλη σε κάθετο τμήμα όμορου οικοπέδου, υπάρχει 1 κοινό κλιμακοστάσιο το οποίο βρίσκεται στην οικοδομή του κάθετου τμήματος. Πρόκεται να πραγματοποιήσω ρύθμιση αυθαιρέτων στις παραπάνω 2 ιδιοκτησίες. Υπάρχει κάποιο εμπόδιο υπαγωγής στον 4495 εξαιτίας της ύπαρξης ενός μόνο κλιμακοστασίου (προφανώς προβλεπόταν 1 σε κάθε άδεια); Εννοείται πως θα γίνουν 2 δηλώσεις και θα περιγράφεται πλήρως στην τεχνική έκθεση η υφιστάμενη κατάσταση με το ένα κλιμακοστάσιο. Δεν υπάρχει στατική εξάρτηση μεταξύ των οικοδομών και το κλιμακοστάσιο είναι εξαρτημένο αποκλειστικά από την οικοδομή εντός της οποίας έχει ανεγερθεί (στη ουσία κατά την ανέγερση των οικοδομών δεν κτίστηκε ενα τμήμα τοιχοποιίας 1,00χ2,00 στο οποίο είναι η είσοδος του διαμερίσματος ορόφου της οικοδομής χωρίς κλιμακοστάσιο).

skarifima.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

H μόνη λύση είναι να δείξεις τοπογραφικό με τα οικόπεδα τοις πράγμασι συνενωμένα και με βάση αυτή την κατάσταση θα κάνεις τις όποιες τακτοποιήσεις.  Διάβασε και προηγούμενες δημοσιεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

παυλε,

το δεξι οικοπεδο δεν ειναι ανεξαρτητο

αποτελει μια καθετη απο το διπλανο  οικοπεδο και εχει χιλιοστα απο το διπλανο, μαζι με αλλους....

Αρα εχουμε δυο ξεχωριστα οικοπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.