Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Ν. 4495/17] Τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε όμορα οικόπεδα ιδίου ιδιοκτήτη


Recommended Posts

(από μεταφορά. Pavlos33)

Καλησπέρα σας. δεν ξέρω αν γράφω στη σωστή ενότητα αλλά έκρινα ότι είμαι εδώ. Έχω περίπτωση κατοικίας η οποία έχει κτιστεί σε εκτός σχεδίου περιοχή άνευ αδείας και καταλαμβάνει τμήμα δύο όμορων αγροτεμαχίων τα οποία ανήκουν σε συζύγους και στην πράξη είναι ένα ενιαίο αγροτεμάχιο. Το ερώτημά μου είναι αν θα πρέπει να κάνω δύο δηλώσεις του ν. 4495 λόγω διαφορετικών αγροτεμαχίων και διαφορετικών ιδιοκτητών ή μία λόγω ότι η κατοικία είναι μία και ενιαία (δηλώνοντας και τους δύο ως ιδιοκτήτες).  στην περίπτωση των δύο δηλώσεων στα σχέδια τι θα περιγράφω? Μισή οικία στη μία κάτοψη και άλλη μισή στην άλλη? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημερα σας. Ειναι συζυγοι. Το ένα ο ανδρας το ομορο η γυναικα. Ενοειται στην πραξη τα εχουν ενωσει. Φαινεται ως ενα. Αλλα δυο διαφορετικα συμβολαια

Link to comment
Share on other sites

Μια δήλωση 4495 για κάθε ένα αγροτεμάχιο για να ξεμπερδέψουν με τις αυθαιρεσίες. Στη συνέχεια "διορθώνουν" και το ιδιοκτησιακό.....

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Έχω περίπτωση τακτοποίησης κατοικίας η οποία βρίσκεται στο οικόπεδο της ιδιοκτήτριας, όμως ένα μικρό υπόστεγο (που συνεχίζει στο τελείωμα της στέγης) περνάει στο όμορο οικόπεδο, το οποίο είναι του πατέρα της. Στην ουσία τα δυο οικόπεδα φαίνονται σαν ένα και το χρησιμοποιεί ολόκληρο η κόρη, . Έχω κάνει υποβολή δήλωσης στο όνομα της ιδιοκτήτριας και έχει πληρωθεί το παράβολο. Μπορείτε να μου απαντήσετε αν υπάρχει πρόβλημα με το υπόστεγο που πέφτει στο οικόπεδο του πατέρα της; Πως θα αντιμετωπίσω τη δήλωση από εδώ και πέρα; Να προσθέσω ότι η ιδιοκτήτρια μου έχει πει πως θέλει να κάνει εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου ποσού του προστίμου.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημητρη ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή όμως έχω συμπεριλάβει στη δήλωση ήδη και το υπόστεγο, το οποίο έγινε εις γνώση φυσικά του πατέρα, δε γίνεται με κάποιο τρόπο (π.χ. υπεύθυνη δήλωση του πατέρα για τη συγκατάθεση του όταν έγινε το υπόστεγο) να το τακτοποιήσω όλο στο όνομα της κόρης; Μιλάμε για πατέρα με κόρη, όχι κάποιον άγνωστο που θα μπορούσε να έχει αντίρρηση.

Link to comment
Share on other sites

εχεις δυο ξεχωριστα οικοπεδα, το καθε ενα εχει το δικο του τοπογραφικο και διαστασεις

με διαφορετικους ιδιοκτητες

Δεν μπορεις..

[ασε το υποστεγο απεξω...

Αφου η μια οικοδομη ειναι στο οριο, ο προορισμος του υποστεγου ειαι η κατεδαφιση ωστε να κολλησει στην παληα οικοδομη και η νεα.]

σωστα?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικό δεν υπάρχει. Τώρα θα γίνει. Η κόρη έχει από δωρεά 397 τ.μ. Απλά από το κτηματολόγιο, φαίνεται ότι το υπόστεγο είναι εκτός του ορίου του οικοπέδου της.

Link to comment
Share on other sites

δξ πώς εγινε το συμβολαιο της δωρεας  χωρις τοπογραφικο με δηλωση του 651

ούτε λες πότε εγινε.

Εξακολουθεις να εχεις "δυο"  ανεξαρτητα οικοπεδα  διαφορετικών  ιδιοκτητων

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.